Connect with us

ACTUALITATE

Se pregătesc noi proteste la CE Oltenia

Postat acum

on

Se pregătesc noi proteste la Complexul Energetic Oltenia. Inițiatorul este liderul sindical Nicu Bunoaica. Acesta susține că angajații vor ieși in fața companiei, de săptamâna viitoare, să-și strige nemulțumirile legate de salariile uriașe ale directorilor din CEO.

„Directorii au salarii de salarii, își bat joc de oameni. O să fac eu un protest de săptămâna viitoare, o să-i scot in fața companiei(nr: angajați). O nouă reorganizare, să dispară salariile enorme. Ați văzut câți oameni au murit. Protestul îl fac să dispară inspectorii sociali și salariile directorilor. Directorii au salarii de sute de mii de lei. Vineri am întâlnire cu domnul Burlan, îi voi da termen trei, patru zile să-mi trimită o adresă scrisă în care să îmi spună ce face cu ei(nr: directorii). Este și atributul meu să sesizez că nu fac nimic și iau banii degeaba. Salarizarea directorilor este uriașă în comparație cu minimul pe economie pe care lucrează oamenii. Să le taie”, a declarat Nicu Bunoaica pentru gorjexpress.

Cel mai mare venit salarial din CEO este cel al membrilor Directoratului, aproximativ 18.000 de lei, lunar, următorul salariu fiind încasat de către directorul adjunct Investiții 14.800 de lei, lunar. Directorul Direcției Energie, Cătălin Stănculescu, a avut, în 2020, un salariu de 13.300 de lei, lunar, directorul Direcției Financiar Contabilitate, Adriana Luminița Popescu, 12.500 de lei, lunar, iar directorul Direcției Ofertare Vânzare, Ilie Ionel, 11.600 de lei, lunar. Totodată, și la conducerea Sucursalei Miniere salariile sunt comparabile. Gheorghe Dobrițanu, fostul șef al structurii miniere, a avut un salariu de 13.000 de lei, lunar, iar cel care i-a precedat în funcție, Ion Dobrițoiu, 10.000 de lei, lunar.

Supraveghetorii CE Oltenia încasează și ei indemnizații consistente, de 8300 de lei lunar, mai mari decât cele pe care le primesc omologii lor de la Hidroelectrica- o companie pe profit- de 7.231 de lei.

Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de peste 900 de milioane de lei în anul 2020.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Video: Salariat al Primăriei Târgu Jiu, fără mască în autobuz!

Postat acum

on

De către

Un angajat al Primăriei Târgu Jiu a fost surprins de un călător într-un mijloc de transport al Transloc, cu masca sub barbă. Călătorul susține că, tot timpul, respectivul angajat călătorește în mijloacele de transport în comun în aceiași manieră, dar nimeni nu îl sancționează.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Salarii mai mari în pandemie

Postat acum

on

De către

Românii au avut salarii mai mari în pandemie, conform datelor unei platforme de recrutare online. Anul trecut, lefurile au înregistrat creșteri, în aproape toate domeniile, iar numărul locurilor de muncă a crescut și el cu 25%, față de 2020. Jumătatea dintre joburi s-au adresat specialiștilor care fac muncă de birou. Datele au fost publicate de platforma online de joburi, BestJobs. Salariile au înregistrat creșteri de 16% în IT și 31% în vânzări și marketing. Prin intermediul platformi de recrutare au fost înregistrate 1,8 milioane de aplicări pentru diferitele joburi postate de angajatori.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Peste 160.000 teste Covid au ajuns, azi, în școlile din Gorj

Postat acum

on

De către

O nouă tranșă de teste de salivă a fost distribuita școlilor din județul Gorj. 163.800 de teste au ajuns la unități, care le vor da părinților, urmând că testarea sa fie efectuata miercuri. „În această dimineață au fost distribuite la sediul ISJ Gorj teste pentru toate scolile. Acestea vor intra în posesia elevilor marți, iar testarea se va face miercuri dimineata”, a transmis șefa Inspectoratului Școlar Gorj, Dana Constantinescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR