Connect with us

COMUNITATE

Se mută Secția Oncologie a SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, care în prezent funcționează în clădirea unității medicale situată pe strada Tudor Vladimirescu, va fi mutată temporar, începând de luni, 14 martie 2022, în pavilionul Dermatovenerologie de pe strada A.I. Cuza (Pasarelă). 

Avizul epidemiologic privind mutarea Secției de Oncologie a fost emis de Direcția de Sănătate Publică Gorj vineri, 11 martie 2022, anunță Biroul de Presă al SJU Târgu Jiu.

Secția de Oncologie va avea 30 de paturi disponibile pentru pacienții oncologici, dintre care 24 vor fi folosite pentru spitalizare continuă, iar restul pentru spitalizare de zi, cu linie de gardă proprie.

Pavilionul Dermatovenerologie a fost modernizat la sfârșitul anului trecut (instalația electrică a fost refăcută, a fost extinsă rețeaua de oxigen, toate paturile fiind dotate cu prize de oxigen); are centrală proprie pentru încălzirea saloanelor. De asemenea, marea majoritate a saloanelor au și televizoare.

În noua locație, bolnavii oncologici vor beneficia și de un punct de transfuzii, iar una dintre ambulanțele Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi pusă, exclusiv, la dispoziția pacienților pentru consulturi interdisciplinare, mai exact pentru transportarea acestora la Spitalul Tudor Vladimirescu sau la cel de pe strada Progresului.

De asemenea, reprezentanții SJU spun că în Ambulatoriul Integrat al unității medicale va funcționa în continuare Cabinetul de Oncologie, care are program zilnic de la 08:00 la 15:00.

„Chiar și în perioada pandemică, bolnavii oncologici din județul Gorj au avut parte de tratamente și îngrijiri medicale, așa cum a precizat medicul Dinu Blendea, șeful Secţiei Oncologie Medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Acesta spune că la fel se va întâmpla și în continuare, atât conducerea secției, cât și conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu punând pe primul loc binele pacienților.Precizăm că decizia de mutare a Secției de Oncologie vine ca urmare a lucrărilor de reabilitare energetică a Spitalului Județean – clădirea situată pe strada Tudor Vladimirescu. Este vorba despre un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, care are o valoare de 33,9 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro)”, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU, Mihaela Țicleanu.

Proiectul, a cărui finanțare a fost obținută de Consiliul Județean Gorj, vizează, printre altele, lucrări de modernizare a circuitelor electrice existente, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat actuale, cu unele bazate pe tehnologie LED. Nu în ultimul rând, este prevăzută implementarea unui sistem de management energetic.

Tot ca urmare a lucrărilor de reabilitare energetică, zona tampon din clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu va fi desființată, iar pacienții suspecți de coronavirus vor fi izolați în saloanele și rezervele secțiilor, până la confirmarea sau infirmarea infecției. De asemenea, intervențiile chirurgicale ale Secțiilor ORL și Oftalmologie se vor realiza în cadrul altor săli de operație ale Secțiilor Chirurgie I și Urologie, pentru ca Blocul Operator să poată fi reabilitat.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Șeful Casei Naționale de Pensii discută cu Directoratul CEO

Postat acum

on

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, ajunge joi în Gorj și va discuta în curând(ora 11,00 – 11,30) cu directorii Complexului Energetic Oltenia. La discuțiile privind aplicarea Legii 197 din 2021, privind condițiile speciale de muncă vor lua parte, pe lângă administrația companiei energetice, sindicatele din CEO, reprezentanții Casei Județene de Pensii și prefectul de Gorj, Iulian Popescu. La ora 13,00 este anunțată o conferință de presă la Prefectura Gorj. Legea reduce cu 13 ani vârsta de pensionare la CEO. Trebuie să fie și aplicată.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Podul de la Piața Centrală, asfaltat noaptea!

Postat acum

on

Autoritățile din Târgu Jiu au trecut la asfaltările pe timp de noapte. Este cazul podului de la Piața Centrală, de peste râul Jiu. Era imposibil ca circulația pe pod să mai fie disponibilă în cazul în care asfaltarea podului ar fi avut loc ziua. Oricum, în municipiul Târgu Jiu, pe câteva străzi se circulă foarte greu, din cauza numărului mare de mașini.

„Am început asfaltarea podului de la Piața Centrală. Din această noapte, Societatea Edilitara frezează carosabilul urmând ca ulterior să toarne un nou strat de asfalt. Totodată, se vor reface și rosturile de dilatare ale podului. Sperăm ca vremea să țină cu noi, activitatea de frezare urmând a se desfășura exclusiv pe timpul nopții.”, conform unui mesaj al primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Crosul Tineretului, organizat pe Valea Susenilor

Postat acum

on

De către

Crosul Tineretului intitulat „Natură și Mișcare” a fost organizat, astăzi, de Liceul Tehnologic Gen. C-tin Sandru Balta, pe Valea Susenilor.

Activitatea sportivă s-a bucurat de un număr ridicat de concurenți din rândul elevilor din localitate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR