Connect with us

ACTUALITATE

Se asfaltează drumul din Călugăreni

Postat acum

on

Primarul de Padeș, Mihăița Troacă, anunță că niciun drum neasfaltat în localitate. „Am început asfaltarea din centrul satului Calugareni pana la Padeș, în următoarele zile se va circula in mod restricționat pe acest tronson de drum și se va mai opri alimentarea cu apa, deoarece lucrăm la devierea conductei de apă în dreptul podețelor tubulare nou instalate”, anunță edilul local.

Acesta i-a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru tot sprijinul acordat.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Salariul minim se face 3.000 lei, din ianuarie

Postat acum

on

De către

Salariul minim crește, de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei, din care 200 de lei nu vor fi impozitați. Angajații din construcții vor avea o creștere la 4.000 de lei, pentru salariul minim. „Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023. «Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca, în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor, să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual», a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă”, arată un comunicat al Guvernului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Un nou membru în CS al Complexului Oltenia

Postat acum

on

De către

Un nou membru va fi numit, azi, în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Acționariatul companiei se întrunește, în cursul zilei, într-o ședință, pe a cărei ordine de zi este și completarea CS-ului. Asta, deoarece mandatul unuia dintre membri, Alexandru Gătejescu, avocat din Craiova, expiră pe 27 noiembrie. Cel care va fi numit în Consiliul de Supraveghere va avea contract pe 4 luni.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sindicaliștii de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, la protest în capitală!

Postat acum

on

De către

Sindicaliștii din Ambulanță, inclusiv cei de la Gorj, protestează în București, deja de două zile. Acțiunile au început marți și se desfășoară pe termen nelimitat.

 

Peste o mie de angajati ai serviciului de ambulanță din toată țara au protestat în Capitală. Ei au cerut plata corectă a unor sporuri și masini mai bune, dotate cu aparatură modernă. Sindicaliștii spun că autospecialele de intervenție sunt vechi și multe au parcurs deja un milion de kilometri. Protestatarii au pichetat sediul Ministerului de Interne şi al Guvernului. Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Ambulanță, echipaje au intervenit, în 2021, la peste 90% dintre cazurile medicale urgente la nivel național.

 

Amintim că Blocul Naţional Sindical anunţa, marți dimineața, că împreună cu Federaţia Naţională Sindicală ”Ambulanţa” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă, va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari.

„În calitate de vicepreședinte al Federației Naționale sindicale „Ambulanța” am participat alături de colegii mei din biroul executiv, la intalnirea ce a avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanți i Guvernului. Am fost prezent si la întâlnirea de la Ministerul Sănătății, privind negocierea CCM, la nivel de ramură în domeniul ,, Sănătate” și ,, Asistență Socială”, ca membru delegat din partea Blocului National Sindical, domeniul Sanatate”, a declarat Ionel Ianc, liderul sindicatului majoritar de la SJA Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR