Connect with us

EDUCAȚIE

Școală închisă prin hotărârea consiliului local

Postat acum

on

O școală din comuna Turcinești va fi închisă, după ce consiliul local a hotărât ca în localitate să funcționeze o singură școală și o grădiniță, din anul școlar 2022 – 2023. Motivația a fost numărul mic de copii în localitate, care s-ar putea înscrie la cursurile unității la care se va renunța. „După o existență de peste 60 de ani, Școala Gimnazială Rugi a devenit istorie. În data de 31.01.2022, grație voturilor consilierilor PNL, unitatea de învățământ a fost desființată, desi eu alături de un alt consilier PSD ne-am opus! Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat. Indiferența autorităților care, de mai bine de 30 de ani, nu au găsit resurse pentru a face reparații, natalitatea scăzută din zonă, mentalitatea, poate greșită, că ,,la oraș se face mai multă carte”, toate acestea au contribuit la sfârșitul unității de învățământ. Ce e de făcut, e greu de spus. În patru ani s-au închis două unități de învățământ. Aceasta este România Educată?”, se întreabă unul dintre consilierii care s-au opus proiectului de închidere, Romeo Simionescu. În localitate mai este acum o singură școală.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Elev din Târgu Jiu, medalie de aur la olimpiada de geografie

Postat acum

on

De către

Un elev din Târgu Jiu a obținut medalia de aur, la olimpiada națională de geografie. David Sbora este elev al Colegiului Tudor Vladimirescu din municipiu.

Adolescentul a participat la cinci olimpiade județene: fizică, informatică, matematică, lingvistică și geografie. David a mai obținut trei medalii, două de argint și una de bronz.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

OBLIGATORIU pentru liceeni, ca să poată intra în Bac!

Postat acum

on

De către

A fost afișat calendarul examenului de Bac, ce se va desfășura pe parcursul lunii iunie. Ca să poată susține prima sesiune din acest an, absolvenții de clasa a XII-a trebuie să se înscrie, în perioada 23-27 mai. Exemenele încep pe 6 iunie și se termină pe 23 iunie, iar rezultatele se afișează pe 27 iunie și pe 28 de pot depune contestații. Calendarul complet, aici:

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Elevi din Târgu Jiu, calificați la un festival internațional de film

Postat acum

on

De către

Scurtmetrajul ,,Une vie d’ado en 2022”, realizat de Victor-Ioan Stoian, elev în clasa a X-a B, și de trupa de teatru francofon ,,Partage!” a Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, a fost selectat pentru a participa la Festivalul Internațional al  Filmului de Prevenire, Cetățenie și Tineret FestiPREV din La Rochelle, din Franța. La preselecție au fost înscrise 156 de filmulețe din 9 țări. 36 de scurtmetraje vor fi difuzate în finală, 33 fiind producții franceze și 3 străine(Belgia, Benin și România). „Scurtmetrajul nostru vorbește despre modul în care Pandemia a bulversat viețile adolescenților, despre rutina obsedantă a ultimilor 2 ani, dar și despre modalitățile de a ieși din capcana izolării și a depresiei. Toate filmele selectate vor fi postate pe canalul de You Tube și pe pagina de Internet a Festivalului FestiPREV pe data de 12 mai și, timp de 3 zile, publicul își va putea vota cele 5 filme favorite accesând un cod QR”, au anun’at reprezentan’ii Colegiului Tudor Vladimirescu, din municipiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR