Connect with us

EDUCAȚIE

Școala Gimnazială Pociovaliștea, imposibil de uitat de către elevi

Postat acum

on

Elevii din an terminal de la Școala Gimnazială Pociovaliștea au avut parte de o adevărată surpriză, la revenirea în bănci. Sălile de clasă au fost împodobite cu baloane colorate și cu petale de flori, elevii fiind foarte emoționați și încântați de modul deosebit prin care a ales să se despartă școala de ei.

„Zi de sărbătoare la Școala Gimnazială Pociovaliștea! O nouă promoție de elevi părăseste băncile acestei scoli! Emoții! Emoții și surprize…”, a anunțat prof.Elena Basarabă.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCAȚIE

Gorj: Cea mai mare notă la titularizare este 9,90! La disciplina Religie

Postat acum

on

De către

În cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, la nivelul județului Gorj, înaintea contestațiilor, s-a înregistrat următoarea situație statistică: au fost evaluate 316 lucrări, 77 de candidați obținând note sub 5, 104 candidați având note între 5 și 6,99, 135 de candidați obținând note peste 7.00.

Înainte de depunerea contestațiilor, cea mai mare notă obținută (9.90) este la disciplina Religie.

Eventualele contestații se depun astăzi, până la ora 21.00, și mâine, până la ora 12.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Stradivarius se aude la Hobița

Postat acum

on

De către

Hobița este locul special al Gorjului, unde astăzi va poposi marele violonist Alexandru Tomescu și celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu!

Comuna Peștișani continuă seria evenimentelor culturale importante cu un recital de excepție. Pentru prima dată, #acasălaBrâncuși, în curtea Casei Muzeu „Constantin Brâncuși” din Hobița se vor auzi sunetele excepționale ale viorii Stadivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național, categoria tezaur. Vioara face parte din patrimoniul României și este una dintre ultimele 10 Stradivarius funcționale din lume. Această vioară datată 1702 a fost declarată de experți germani una dintre primele cinci cele mai frumoase instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari.

Recitalul de la Hobița este organizat cu sprijinul Asociației pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) și Clubul Rotary Tg Jiu.

„Alexandru Tomescu ne face onoarea de a interpreta câteva acorduri magice chiar în tinda Casei Muzeu „Constantin Brâncuși”, ca o avanpremieră la spectacolul din 2023. Recitalul va începe la ora 18.00.Acest eveniment are loc la circa o lună de zile de la festivalul de artă Film în Sat inițiat de actorul Cuzin Toma în Peștișani și la două săptămâni după festivalul RomânIA Autentică ce s-a desfășurat simultan la Hobița-Iași-Paris. În acest moment sunt demarate demersurile pentru ca satul Hobița să fie inclus anul viitor în Turneul Internațional Stradivarius, a XVI-a ediție”, anunță autoritatea locală.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Dana Constantinescu a demisionat din funcția de inspector școlar general

Postat acum

on

De către

Dana Constantinescu și-a dat demisia din funcția de inspector școlar general al IȘJ Gorj. Demisia din funcție și-a dat-o și adjunctul Marius Stroe. În locul Danei Constantinescu va fi promovată Marcela Mrejeru de la PSD.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR