Connect with us

ACTUALITATE

Salvatori montani și Europa se întrec la Rânca

Postat acum

on

Salvatori montani din toată Europa se întrec, la Rânca, în cadrul unui concurs de salvare montană, organizat de Serviciul Județean al Salvamont Gorj și Salvamont România. Evenimentul se va desfășura la începutul anului viitor. Vor participa echipe de salvatori montani din Polonia, Austria, Slovacia, Germania, Italia (2 echipe), Spania, Serbia și România. Probele de salvare vor fi dificile și vor implica utilizarea ultimelor echipamente apărute în domeniu și care se află și în dotarea salvamontiștilor din România. „Va fi un concurs internațional pe care îl pregătim pentru stațiunea montană Rânca. Este o zonă foarte bună pentru pregătire. Nu este pentru prima dată când salvatori din Europa vin în Gorj. Sperăm să avem și zăpadă în prima lună a primăverii anului viitor. Atunci este de regulă cea mai multă zăpadă în zona montană. Nu va fi o problemă însă pentru că vom putea derula concursul”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Accident la Iezureni, pe fondul vremii nefavorabile

Postat acum

on

De către

Un eveniment rutier a avut loc în urmă cu scurt timp în zona Iezureni din municipiul Târgu Jiu. Totul, pe fondul vremii nefavorabile. Sunt doar pagube materiale în urma acestui accident rutier.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O haită de câini și-a făcut culcuș vizavi de Tribunalul Gorj

Postat acum

on

De către

Tot mai mulți cetățeni reclamă prezența câinilor fără stăpân, adunați în haite, pe străzile municipiului Târgu Jiu, inclusiv în zona centrală a orașului. O astfel de situație este semnalată în parcul de lângă Muzeul Județean, vizavi de Tribunalul Gorj.

Oamenii susțin că patrupedele adunate în haite sunt de necontrolat, că ar fi periculoase și se tem să nu fie mușcați. De altfel, potrivit unei statistici a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în fiecare zi din acest an, o persoană a fost mușcată de un câine, victima primind îngrijiri medicale la SJU.

Autoritatea locală pare că nu găsește însă soluții la această problemă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Plecat la medic, căutat de poliție

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 72 de ani, din Motru, este dat dispărut, după ce a plecat la medic, la Cluj și nu s-a mai întors acasă. „La data de 26 ianuarie, Poliția Municipiului Motru a fost sesizată cu privire la faptul că Gheorghe Nicolae de 72 de ani, a plecat voluntar de la domiciliul său la data de 25 ianuarie a.c., ora 05:00, cu un autocar înspre municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, unde avea o programare la un cabinet medical.
După ce s-a prezentat la cabinetul medical, bărbatul nu a mai răspuns la telefon”, arată un comunicat emis de IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR