Connect with us

ACTUALITATE

S-a schimbat ora show-ului aviatic de la Stănești

Postat acum

on

Organizatorii show-ului aviatic de la Stănești anunță modificări ale programului, din cauza vremii. Avioanele militare, care trebuia să survoleze de la ora 17:00, vor începe acrobațiile aeriene la ora 11:00. Cel mai așteptat moment al evenimentului aeronautic de la Stănești, Gorj Aero Show va avea loc în prima parte a zilei, din cauza condițiilor anunțate. Atunci vor ateriza două aeronave BN-2 ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațial (INCAS), care vin cu pasageri din București. Simbolic, aceasta este prima cursă București-Târgu Jiu, pe Aerodromul Stănești. „Datele obținute de reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Aeriene și Aeroclubul României, partenerii noștri în evenimentul Gorj Aero Show 2021, arată o vreme capricioasă și care schimbă planurile. Astfel, show-ul susținut de aeronave și elicoptere militare, dar și aparate de zbor civile, va începe în prima parte a zilei,  fiind estimată ora 11:00 și nu 17:00, cum fusese anunțat inițial. Reamintim că evenimentul începe la ora 10:00, pe fostul aerodrom de la Stănești, unde vor evolua mai multe aparate de zbor militare și civile, vor fi expuse machete și alte componente ale avioanelor, precum și expoziție foto -documentară despre viața aviatorului Vasile Craiu. Până în momentul în care aeronave MiG-21 LanceR, elicoptere IAR-330 ori Șoim IAR-99, dar și avioane ale Aeroclubului României vor evolua deasupra aerodromului, spectatorii sunt așteptați la corturile special amenajate pentru expoziții, ori pot avea o experiență de neuitat în balonul cu aer cald ori avion”, arată organizatorii evenimentului.

Pe fostul aerodrom a fost delimitată și o zonă cu mâncare și răcoritoare, iar atmosfera pe parcursul zilei va fi întreținută de DJ Alin Prandea și Mara Konci. De la ora 19:00 concertează trupa locală NOVUS, urmată de EMAA, de la ora 20:30, iar ultimii care urcă pe scenă sunt cei de la The Motans. Seara se încheie cu un foc de artificii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Utilaj care transportă victimele în munte

Postat acum

on

De către

Salvamontiștii gorjeni au intrat în posesia unui utilaj de intervenție în munte, care poate transporta victimele pe teren accidentat. Noul echipament va fi folosit atât la căratul echipamentelor, cât și al persoanelor rănite, cu tot cu targă. În ultima perioadă, salvamontiștii au fost dotați cu echipamente și tehnici moderne, care ajută la căutarea victimelor sau a persoanelor dispărute. Serviciul de la Târgu Jiu dispune de o dronă subacvatică, pentru căutarea victimelor înecate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A exercitat acte de violență asupra unui membru al familiei! A fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Radulescu Dumitru, deținut al Penitenciarului Târgu Jiu, condamnat în 2021 de o instanță a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pentru violență în familie, la 1 an și patru luni de închisoare cu executare și încă șase luni pentru distrugere, a fost eliberat condiționat de o instanță a Judecătoriei din municipiu. Acesta a ajuns după gratii pentru că era recidivist. A executat însă doar o parte din pedeapsa pusă în aplicare în acest an prin ordinul Nr.530/2022 asta deoarece comisia pentru liberare condiționată din Penitenciarul Târgu Jiu a decis că acesta poate fi pus în libertate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O absolventă de Drept din Gorj, care și-a finalizat studiile cu media 9.70, caută de șase luni un loc de muncă

Postat acum

on

De către

Adela Maria Drăghescu, o tânără absolventă a Facultății de Drept, a postat pe rețelele de socializare în urmă cu șase luni că își caută de muncă, în Târgu Jiu. Tânăra explica atunci că are studii, nu și experiență dar nu se teme de muncă. Mai multe persoane i-au indicat un serviciu plătit cu aproape 3000 de lei lunar la o casă de pariuri, un job de broker de asigurări ori de casieră la o casa de schimb valutar. Tabăra a ales până a cules, cert este că recent a revenit cu anunțul de angajare astfel:

Absolventă a facultății de Drept (medie generală 9,86; medie absolvire 9,70) și masterat în Drept (media 10); modul 1 si modul 2, cu examen de titularizare în învățământ absolvit, caut loc de muncă, preferabil începând după data de 25 august. Sunt conștientă că nu voi găsi un loc de muncă pe măsura studiilor terminate dar conform principiului nici o muncă nu este rușinoasă atâta timp cât obții un ban cinstit, consider că totul are un început și nimeni nu s-a născut direct în fruntea piramidei ( excepție cei cu bani și relații ). Menționez faptul că nu am experiență dar am dorință și voință de a învăța indiferent care ar fi domeniul, singura pretenție ar fi respectul reciproc dintre angajat și angajator și înțelegere reciprocă. Precizez, faptul că momentan sunt în șomaj în urma finalizării studiilor masterale”.

Cei care i-au văzut noul anunț au fost mai mult decât binevoitori și i-au indicat tinerei locuri de muncă în mai multe domenii. Unii i-au transmis chiar că are prea multă pregătire și că nu îi pot oferi decât ceva pe studii medii.

În situația Adelei sunt însă numeroși absolvenți ai facultăților din Gorj și numai. În lipsa oportunităților, tinerii absolvenți aleg însă să plece din județ pentru orașe mari în care oferta de locuri de muncă este mult mai generoasă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR