Connect with us

POLITICĂ

Rovinari: Laurențiu Chivu, de la AUR la PSD

Postat acum

on

0 Shares

Laurențiu Chivu, fostul viceprimar de Rovinari, a trecut la PSD. Acesta a cochetat cu AUR, dar a schimbat partidul pentru formațiunea social-democrată. Chivu a postat, recent, o fotografie alături de liderii PSD Gorj, Mihai Weber și Cosmin Popescu, demonstrând că a făcut pasul spre acest partid politic.

0 Shares
Publicitate
1 Comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

POLITICĂ

Senatorul Rujan: Locuitorii din Crușeț au ales PSD!

Postat acum

on

De către

La începutul acestei săptămâni, liderii PSD Gorj au luat pulsul electoratului la Crușeț. Senatorul Cristinel Rujan dar și președintele  Consiliului Județean Gorj, prim-vicepreședinte al PSD Gorj, au discutat cu cetățenii din localitate, avându-l alături pe candidatul PSD la Primăria Crușeț, Teodor Godeanu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

O creșă din Hațeg, realizată pe proiectarea lui Adrian Zorlescu

Postat acum

on

De către

Munca lui Adrian Zorlescu, candidat AUR la Președinția CJ Gorj,care deține un birou de proiectare la Târgu Cărbunești, se vede. Recent acesta a finalizat, cu succes, predarea amplasamentului proiectului de renovare a clădirii publice Creșă, situată pe strada Timișoarei, nr. 7, în orașul Hațeg, județul Hunedoara.

„Am fost onorat să fiu implicat în acest proiect important, care va contribui la îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de educație timpurie pentru copiii din Hațeg. Experiența mea vastă în proiecte de reabilitare a fost esențială pentru succesul acestui demers. Împreună cu primăria orașului Hațeg am reușit să implementez și alte proiecte de reabilitare a grădinițelor, muzeelor, școlilor și bazelor sportive pe diferite programe nerambursabile naționale sau europene. De asemenea, aș dori să mulțumesc autorităților locale din Hațeg pentru încrederea acordată și pentru colaborarea excelentă pe parcursul întregului proiect”, a transmis Zorlescu.

„Sunt entuziasmat să văd cum această creşă renovată va oferi copiilor un spațiu modern, sigur și propice dezvoltării armonioase. Vasta experiență și cunoștințele acumulate în activitatea din mediul privat m-au determinat să mă implic activ în modernizarea județului Gorj. Sunt convins că pot contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și sportive din zonă, oferind copiilor și tinerilor acces la spații moderne și de calitate. Sunt nerăbdător să inițiez noi proiecte în Gorj și să lucrez alături de autoritățile locale și de comunitate pentru a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a generațiilor viitoare”, a completat Adrian Zorlescu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Sancțiuni în valoare de 140.000 de lei pentru groapa de gunoi a municipiului Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Iulian Popescu, fost prefect al județului Gorj, candidat PNL la Primăria Tg-Jiu, a susținut, ieri, o conferință de presă în cartierul Slobozia, alături de cetățenii din zonă, în care a prezentat concluziile raportului Agenției Naționale de Mediu privind acțiunea de inspecție și control demarată la depozitul pentru deșeuri din Târgu Jiu.

Principalele constatări efectuate în teren:

-Pe celula nr. 1 au fost montate 9 puțuri de captare a gazului de depozit, care nu sunt numerotate și nu pot fii identificate în teren, în corelare cu planurile de situație.

-Celula nr 2 este in operare, au fost montate 11 puțuri de captare a gazului de depozit, care nu sunt numerotate și nu pot fi identificate în teren. La data controlului s-a constatat faptul că 4 puțuri de pe partea de Nord a celulei 2 NU SUNT RACORDATE la instalația de ardere controlată a gazului de depozit. Acesta este motivului mirosului caracteristic de gunoi prezent în zona respectivă.

-Nu s-a respectat regimul de compactare menționat în normativul tehnic de depozitare aprobat.

-Neconformitatea celulelor de depozitare, conform normativelor tehnice. Mai exact, în normative, suprafața destinată depozitării este de max. 2500 mp, iar în urma măsurătorilor suprafața zonei activei de depozitare este aproape dublă, de aproximativ 4400 mp.

-La data controlului, pe amplasament existau mai multe acumulări semnificative de levigat, o sursa de miros.

-Stația de tratare a levigatului este subdimensionată iar biofiltrul este scos din exploatare datorită uzuri și deteriorări avansate(corodare)

-În cele două perioade în care autolaboratorul solicitat de prefectul Iulian Popescu Ministerului de resort a monitorizat zona noastră au existat 6 depășiri ale concentrației maxime admise de hidrogen sulfurat.

-Lipsa unui registru electronic de evidență a regimului de funcționare pentru arzătorul gazelor poluate, echipa de control neputând efectua corelări între perioadele de oprire ale instalației și episoadele de disconfort olfactiv semnalate de cetățeni, neexistând înregistrări istorice cu aceste valori în soft-ul instalației.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu care au efectuat acțiunea de control la Groapa de gunoi din Târgu Jiu consideră că depozitul de deșeuri și instalațiile aferente acestuia sunt o potențială sursă de poluare, produsă de: porniri/opriri ale instalațiilor, neconectarea în totalitate a puțurilor de gaz de depozit, neacoperirea periodică a zonelor de exploatare conform normativului tehnic de depozitare, acumulările de levigat la baza celulelor și alte neconformități în operarea depozitului de deșeuri. Au fost stabilite 16 măsuri pe care operatorul Gropii de gunoi trebuie sa le remedieze și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 140.000 lei.

Iulian Popescu, candidatul PNL la Primăria Targu Jiu, și-a luat angajamentul, în fața cetățenilor din zona și a presei, că va muta groapa de gunoi în afara orașului, la o distanță considerabilă de locuințele cetățenilor, în anul 2027, atunci când expiră contractul asupra amplasamentului actual.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!