Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

REVOLTĂTOR! Zile la rând, fără medici la Ambulanță. Conducerea, deosebit de competentă, a angajat registrator și referent!

Postat acum

on

Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj funcționează precum un butic, dar nici măcar ca unul cu program non-stop. Săptămâna trecută, cel puțin în trei zile din șapte, SJA nu a avut nicio ambulanță cu medic. În restul zilelor a fost un singur medic în tura de zi sau în cea de noapte.

De exemplu, luni, 4 septembrie a.c., timp de 24 de ore, SJA nu a avut nicio autosanitară cu medic. În ziua următoare, marți, 5 septembrie, a fost un singur medic, în tura de zi, adică de la ora 8,00 la 20,00. Și zilele au alternat, în același mod. Joi, fără medic, sâmbătă doar tura de noapte a fost asigurată de doctorul Traian Claudiu Constantinescu, care deține funcția de director medical și poate face de serviciu doar în weekend, iar duminică, doar pe timpul zilei a fost un echipaj cu medic.

Managerul deosebit de competent al SJA, Tiberiu Tătaru, nu a reușit, după un an de mandat la conducerea instituției să rezolve problema lipsei medicilor, deși anunța cu pompă, chiar la numirea în funcție, că are soluții pentru orice. Un an de poleială la SJA, și cam atât.

Culmea este că Tătaru a angajat, relativ recent, un operator registrator de urgență, debutant, adică un telefonist cu studii medii și un referent de specialitate.

În urmă cu două luni, trei posesori de permis de conducere și-au găsit serviciu la SJA, ca șoferi autosanitară, în urma unor concursuri. Adică erau unele obligații neonorate din trecut, așa că din calitatea de director medical și președinte al comisiei de concurs, fostul manager Traian Claudiu Constantinescu i-a ”rezolvat” acum pe cei trei, evident cu dezlegare de la Tătaru.

Totuși, pe 8 august a.c., SJA a publicat un anunț în vederea angajării a patru medici și jumătate (?!). Adică trei cu normă întreagă, cu specializare medicină de familie și competențe în medicina de urgență, încă o jumătate de normă tot medicină de familie și competență de urgențe și unu cu normă întreagă, cu specializare de medicină generală adulți și competențe de urgență. Până pe 1 septembrie trebuiau depuse dosarele, iar pe 5 septembrie ar fi trebuit afișate rezultatele selecției de dosare. SJA nu-și actualizase siteul, luni 11 septembrie, deci nu se știe dacă s-au înscris medici la concurs. Proba scrisă ar trebui să se desfășoare chiar astăzi, marți, 12 septembrie, iar proba practică peste o săptămână, pe 18 septembrie. Deocamdată nu se cunosc mai multe date despre acest concurs, pentru că la vârful SJA e o lentoare ce ține de patologic.

În aceste condiții trebuie precizat că managerul Tătaru încasează. Adică are un salariu de bază de 19.643 de lei, la care se adaugă un spor de condiții de muncă 9.822 de lei. Deci, e bine!

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Incredibil! Capcane din cuie instalate într-o pădure din Gorj

Postat acum

on

Pericol de rănire gravă într-o pădure din Gorj. La Arcani, persoane necunoscute au montat capcane din cuie. Acestea îi pot pune în pericol pe cei care fac drumeții în zonă. Un tânăr a ajuns în zonă și a reușit să mai elimine din cuie.
„Mare grijă în pădurea din localitatea Arcani. Pe drumurile forestiere de acces au fost „montate cuie”. Zona este cunoscută culegătorilor de ciuperci și persoanelor care preferă plimbările în natură. Nu există nicio pancartă care să anunțe astfel de capcane sau care să interzică accesul în pădure. Singurele elemente de informaee existente sunt cele care îndeamnă la păstrarea curățeniei în pădure. Atât! Domnii care montează astfel de capcane ar trebui să fie interesați de prinderea/depistarea celor care aruncă gunoaie in padure și, mai ales, de montarea elementelor de avertizare la intrarea în pădure. Mă gândesc la faptul că o familie poate merge in pădure, la plimbare, pe acel drum forestier, cu un copilaș de 4-5 ani care, în timp ce aleargă și se bucură de natură, poate cădea peste astfel de cuie. Cine ar răspunde pentru o astfel de nenorocire? De asemenea, mă întreb dacă animalele sălbatice nu sunt afectate de astfel de practici?! Rușine celor care nu se gândesc la ce nenorociri se pot întâmpla din cauza unor astfel de practici.”, conform lui Flavius Marcău.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

CNSAS a câștigat împotriva secretarului Primăriei Târgu Jiu! Jianu, fost lucrător al Securității

Postat acum

on

De către

În decembrie 2020, Curtea de Apel Craiova dădea câștig de cauză CNSAS, în procesul cu Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu. Instanța din Bănie a admis atunci cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și ”constată calitatea pârâtului Jianu Grigore de lucrător al Securităţii”. Sentința nu a fost definitiva în 2020 ci putea fi atacată cu recurs la  Curtea de Apel Bucureşti. Procesul se muta în capitală.

După trei ani, recursul este respins la această instanță, iar Jianu rămâne cu amprenta pusă de fost lucrător al Securității. Deja, reprezentanții AUR Gorj i-au cerut, public, edilului Marcel Romanescu să ia măsuri cu secretarul.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Și ultimii clienți din club s-au luat la bătaie! I-a dat cu sticla de whiskey în cap!

Postat acum

on

De către

Două scandaluri  au avut loc, vineri noaptea, unul pe trotuarul din fața Clubului Caractere, protagoniști fiind doi așa ziși amici care au petrecut împreună în local și, al doilea, chiar în club, spre orele dimineții, între ultimii clienți. S-au luat la harță, iar unul dintre ei l-a lovit cu o sticlă de whiskey în cap pe unul dintre cei cu care se afla la masă.

Polițiștii au fost solicitați, vineri noaptea, să intervină în zona centrală a municipiului Tg-Jiu, după ce Romică Ioan Mutu, în vârstă de 29 de ani,  l-a înjunghiat, în zona abdomenului, pe un alt tânăr, Mihai Bradu, pe trotuarul din vecinătatea Clubului Caractere, la câteva zeci de metri de sediul IPJ Gorj.

Cei doi băuseră împreună în club și, potrivit unor apropiați ai acestora, se pare că cearta între ei ar fi fost generată de un ceas valoros. Nu se cunosc amănunte, cu exactitate, însă Mutu l-ar fi deposedat cu forța pe Bradu de acel obiect. În final, Bradu a ajuns la spital în stare gravă, iar viața i-a fost salvată după o operație care a durat trei ore și jumătate, medicii fiind nevoiți să-i scoată splina.

Nici n-au plecat bine polițiștii din zonă, că în club a avut loc un alt scandal.

Ultimii clienți rămași în interiorul localului s-au luat la bătaie, au zburat sticle și pahare, iar unul dintre ei s-a ales cu capul spart, după ce a fost lovit cu o sticlă de whiskey. Așa că polițiștii au fost chemați din nou în zonă, de urgență. Deocamdată, nu se cunosc amănunte despre identitatea acelor tineri și nici dacă victima a depus plângere împotriva celui care l-a lovit.

Potrivit unor surse, există multe probleme în privința autorizărilor cluburilor de noapte din Tg-Jiu. Cel mai nou stabiliment de acest fel ar fi funcționat aproape o lună, fără să dețină autorizările prevăzute de lege.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR