DEZVĂLUIRI LOCALE
REVOLTĂTOR! Zile la rând, fără medici la Ambulanță. Conducerea, deosebit de competentă, a angajat registrator și referent!
Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj funcționează precum un butic, dar nici măcar ca unul cu program non-stop. Săptămâna trecută, cel puțin în trei zile din șapte, SJA nu a avut nicio ambulanță cu medic. În restul zilelor a fost un singur medic în tura de zi sau în cea de noapte.
De exemplu, luni, 4 septembrie a.c., timp de 24 de ore, SJA nu a avut nicio autosanitară cu medic. În ziua următoare, marți, 5 septembrie, a fost un singur medic, în tura de zi, adică de la ora 8,00 la 20,00. Și zilele au alternat, în același mod. Joi, fără medic, sâmbătă doar tura de noapte a fost asigurată de doctorul Traian Claudiu Constantinescu, care deține funcția de director medical și poate face de serviciu doar în weekend, iar duminică, doar pe timpul zilei a fost un echipaj cu medic.
Managerul deosebit de competent al SJA, Tiberiu Tătaru, nu a reușit, după un an de mandat la conducerea instituției să rezolve problema lipsei medicilor, deși anunța cu pompă, chiar la numirea în funcție, că are soluții pentru orice. Un an de poleială la SJA, și cam atât.
Culmea este că Tătaru a angajat, relativ recent, un operator registrator de urgență, debutant, adică un telefonist cu studii medii și un referent de specialitate.
În urmă cu două luni, trei posesori de permis de conducere și-au găsit serviciu la SJA, ca șoferi autosanitară, în urma unor concursuri. Adică erau unele obligații neonorate din trecut, așa că din calitatea de director medical și președinte al comisiei de concurs, fostul manager Traian Claudiu Constantinescu i-a ”rezolvat” acum pe cei trei, evident cu dezlegare de la Tătaru.
Totuși, pe 8 august a.c., SJA a publicat un anunț în vederea angajării a patru medici și jumătate (?!). Adică trei cu normă întreagă, cu specializare medicină de familie și competențe în medicina de urgență, încă o jumătate de normă tot medicină de familie și competență de urgențe și unu cu normă întreagă, cu specializare de medicină generală adulți și competențe de urgență. Până pe 1 septembrie trebuiau depuse dosarele, iar pe 5 septembrie ar fi trebuit afișate rezultatele selecției de dosare. SJA nu-și actualizase siteul, luni 11 septembrie, deci nu se știe dacă s-au înscris medici la concurs. Proba scrisă ar trebui să se desfășoare chiar astăzi, marți, 12 septembrie, iar proba practică peste o săptămână, pe 18 septembrie. Deocamdată nu se cunosc mai multe date despre acest concurs, pentru că la vârful SJA e o lentoare ce ține de patologic.
În aceste condiții trebuie precizat că managerul Tătaru încasează. Adică are un salariu de bază de 19.643 de lei, la care se adaugă un spor de condiții de muncă 9.822 de lei. Deci, e bine!
DEZVĂLUIRI LOCALE
Video: Sterilizări de animale, în incinta Căminului Cultural Stejari! Cetățenii au sesizat autoritățile
În perioada 3-4 decembrie 2024, incinta Căminului Cultural Stejari, clădire reabilitată și modernizată, a fost utilizată pentru o campanie de sterilizări de câini și pisici, desfășurată în localitate.
Acțiunea este bine venită dar spațiul în care s-a desfășurat este unul atipic și care a stârnit nemulțumirea chiar revolta cetățenilor. Mai mulți localnici au sesizat astfel Poliția Animalelor, Direcția Sanitar Veterinara și DSP pentru procedura desfășurată, în opinia lor, incorect, în căminul cultural din Stejari.
Cetățenii spun că deși peste parchetul din cămin s-a pus folii, operațiile făcute în spațiul respectiv s-au realizat fără o autorizație a vreunei instituții competente. În Căminul Cultural este organizată și o secție de votare.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Salariați ai Ocolului Silvic Stoina, surprinși la cârciumă, în timpul serviciului, în Logrești
Doi salariați ai Ocolului Silvic Stoina au fost surprinși într-un bar de pe raza comunei Logrești, în timpul serviciului. Martorii susțin că nu este pentru prima dată când lucrătorii unității ar sta mai mult la cârciumă decât la serviciu. Pe genul „timpul trece, leafa merge”, situația pare atât de banală încât nimeni nu i-a măsuri.
„Cojocaru și tehnicianul silvic au coborât din mașină și au intrat într-un bar din satul Colțesti, comuna Logrești. Erau în timpul serviciului. Nu este corect ce se întâmplă”, spune unul dintre martorii care nu a tratat indiferent situația.
DEZVĂLUIRI LOCALE
FOTO/ Litigiu complicat la Crasna între vecini! Gard construit ILEGAL, două procese
Valentin Frățilă din Crasna, sat Crasna din Vale, are în prezent, pe rolul Judecătoriei Novaci, două litigii cu vecinii săi, urmare a construirii de către familiei Zgrăbunță, Dumitru și Elisabeta, a unui gard de plasă de sârmă, la limita dintre proprietăți. Gardul a fost edificat în anul 2023, în lipsa lui Valentin Frățilă care deține în vecinătatea familiei Zgrăbunță casa bunicilor materni și un teren în suprafață de aproape un hectar.
Moștenitorul a văzut construcția abia în noiembrie anul trecut, gardul de sârmă cu ștompi de lemn fiind realizat pe o distanță de 35 de metri lungime, acesta trecând pe sub streașină casei sale.
Valentin Frățilă susține că a încercat să discute cu vecinii, nemulțumit fiind de construcția pe care o consideră ilegală, a chemat chiar și Poliția Crasna și reprezentanții Primăriei Crasna de la Registrul agricol. Un polițist și doi reprezentanți ai primăriei au încercat, la finalul anului trecut, să clarifice situația, dar, din păcate, în lipsa vecinilor incriminați de Frățilă. „Practic nu s-a făcut nimic atunci fapt care m-a determinat să încerc să clarific situația în instanță de judecată. Am inițiat în februarie o cerere de chemare în judecată a vecinilor, la Judecătoria Novaci, dar, după două luni m-am trezit că cererea mea a fost anulată. În aprilie am făcut o altă cerere de chemare în judecată a vecinilor, cerere care se află pe rol. Între timp, m-am trezit citat pe 22 octombrie într-un proces cu ginerele vecinilor, omul locuind în satul Grui. Nu înțeleg ce calitate are dansul în acest dosar, atâta timp cât eu mă judec cu rudele sale, mai exact cu socrii reclamantului. Dosarul se judecă acum la Judecătoria Novaci la fel că și cel deschis de mine împotriva vecinilor. Până la pronunțarea unei soluții nu îmi rămâne decât să ,,admir,, gardul care îmi afectează locuința”, a declarat Valentin Frățilă.
Reclamantul susține că una dintre camerele locuinței sale i-ar fi fost afectată, mai exact un perete care s-a umezit. Frățilă consideră că paguba ar fi creată de gardul edificat ilegal între proprietăți și mai exact de ștompul și gardul de sârmă peste care a curs apă rezultata din precipitații, ajungând să băltească lângă temelia locuinței sale.
Din păcate, vecinii lui Frățilă nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere legat de acest dublu litigiu aflat în judecată la Novaci.
You must be logged in to post a comment Login