Connect with us

Uncategorized

Record. Vezi care este cea mai falsificată bancnotă

Postat acum

on

Bancnota de 100 lei a fost cea mai falsificată în 2020, potrivit informațiilor BNR. „Bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate a fost cea de 100 lei, cu 3.154 bucăți (din care 334 bucăți capturate de poliție), urmată de bancnota de 50 lei, cu un număr de 388 de falsuri și bancnota de 10 lei, cu un număr de 247 falsuri”, se arată în document. Din numărul total de bancnote false, 661 au fost capturate de poliție în cursul unor acțiuni specifice, înainte de a fi puse în circulație, iar 3.298 falsuri au fost depistate în circulație.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Uncategorized

Ce economie, chiar risipă! La Dănești ard becurile și ziua

Postat acum

on

De către

În timp ce autoritățile locale responsabile strâng cureaua, de teama facturilor prea mari la curent și gaze, la Dănești se face risipă de energie electrică. Mai exact, în această comună, iluminatul public stă aprins și ziua în amiaza mare, fără că primarul sa se sesizeze și să oprească risipa din bani publici.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Prinși la furat de cărbune din carieră

Postat acum

on

De către

Doi bărbați au fost prinși de polițiști, în flagrant, în timp ce furau cărbune dintr-o carieră minieră, din Mătăsari. Cei doi foloseau o autoutilitară pentru a trasporta cărbunele. „Până la momentul depistării de polițiști, aceștia ar fi sustras cantitatea de 3000 kg cărbune, intenționând să încarce în autoutilitară încă 1500 kg cărbune, ce urma să fie transportat la domiciliul unuia dintre bănuiți. Cantitatea de 1500 kg cărbune a fost predată reprezentanților carierei miniere, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor. Cei doi bărbați de 31 și 32 de ani din localitatea Mătăsari, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, au transmis reprezentații IPJ Gorj.

Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru au dispus față de cei doi bărbați reținuți, măsura controlului judiciar pentru 30 de zile.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Avocatul Marinescu s-a dat rănit, în procesul Simonei Margăian! Judecătorul REVOLTAT

Postat acum

on

De către

Termen astăzi la Tribunalul Gorj în procesul italianului Francesco Thiella versus Simona Margăian. În cauză, judecătorul stabilise să audieze trei martori. Mai exact, pe cei doi soți ai Simonei Margăian, Marius Tiriplică divorțat de respectiva și Ion Margăian zis Ninel cu care se afla aceasta în proces de divorț, și pe mama inculpatei. Din păcate, instanță nu a putut respecta procedura de audiere pentru că avocatul inculpatei a absentat de la proces pe motivul unei banale dureri de spate.

Deși italianul venise pentru acest proces din Milano, astăzi avocatul Simonei Margăian, Radu Marinescu de la Craiova, a absentat de la proces pe motiv că l-ar fi durut spatele. S-a cerut instanței un nou termen fapt care a revoltat judecătorul care a considerat că inculpata și apărătorii săi își bat joc de italian și deopotrivă de completul de judecată.

Judecătorul i-a cerut avocatei Simonei Margăian sa o apere pe clienta sa și deoarece aceasta a refuzat magistratul a spus că respectiva riscă o amendă penală.

Enervat, judecătorul a stabilit un nou termen pentru joi cu audierea celor trei martori, Tiriplică, Margăian și mama Simonei. Italianul este obligat să rămână în oraș până vineri.

Nu este pentru prima dată când septuagenarul a fost pus aiurea pe drumuri pentru înțelegeri care nu s-au materializat.

Primul termen în procesul de înșelăciune al italianului Francesco Thiella, Simona Mărgăian având statut de inculpat, a inceput pe opt septembrie 2021. Mai precis, la Tribunalul Gorj s-a pus în discuție rechizitoriul și s-a decis că judecarea dosarului continuă.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR