Connect with us

ACTUALITATE

Rânca. Soare, în loc de zăpadă. Cabanierii, lăsați fără turiști

Postat acum

on

Vremea nu ține cu proprietarii de pensiuni, cabane și hoteluri din Rânca. Deși ne apropiem de jumătatea lunii noiembrie, în zona de munte este soare și temperaturile nu vor să coboare. Asta spre nemulțumirea patronilor care dețin locuri de cazare și care se plâng că nu au clienți. Zona de munte este vizată, în această perioadă, de cei care vor să practice sporturi de sezon, iar cum zăpada lipsește, iubitorii de senzații tari aleg alte destinații.
Azi, în stațiune, pe pârtiile de schi, a bătut soarele și nu era nici picior de turist. Cei care ajung în zonă sunt, în general, în tranzit, încercând să profite de faptul că vremea încă le permite să viziteze Transalpina. Șoseaua era, de obicei, închisă în această perioadă, dar autoritățile au amânat blocarea drumului, deoarece nu a nins, iar temperaturile au permis ca el să fie menținut deschis circulației.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Se asfaltează drumul din Călugăreni

Postat acum

on

De către

Primarul de Padeș, Mihăița Troacă, anunță că niciun drum neasfaltat în localitate. „Am început asfaltarea din centrul satului Calugareni pana la Padeș, în următoarele zile se va circula in mod restricționat pe acest tronson de drum și se va mai opri alimentarea cu apa, deoarece lucrăm la devierea conductei de apă în dreptul podețelor tubulare nou instalate”, anunță edilul local.

Acesta i-a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru tot sprijinul acordat.

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Salariul minim se face 3.000 lei, din ianuarie

Postat acum

on

De către

Salariul minim crește, de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei, din care 200 de lei nu vor fi impozitați. Angajații din construcții vor avea o creștere la 4.000 de lei, pentru salariul minim. „Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023. «Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca, în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor, să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual», a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă”, arată un comunicat al Guvernului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Un nou membru în CS al Complexului Oltenia

Postat acum

on

De către

Un nou membru va fi numit, azi, în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Acționariatul companiei se întrunește, în cursul zilei, într-o ședință, pe a cărei ordine de zi este și completarea CS-ului. Asta, deoarece mandatul unuia dintre membri, Alexandru Gătejescu, avocat din Craiova, expiră pe 27 noiembrie. Cel care va fi numit în Consiliul de Supraveghere va avea contract pe 4 luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR