Breaking News
Home / ULTIMA ORĂ / PSD susține investițiile în infrastructura TRANSPORTURILOR

PSD susține investițiile în infrastructura TRANSPORTURILOR

Partidul Socal Democrat a susținut întoteauna dezvoltarea infrastructurii transporturilor. Este prima condiție pe care o țară trebuie să o îndeplinească pentru a aspira la o dezvoltare durabilă. Elaborarea unei politici de stat în domeniul transporturilor în corespundere cu politica comună în transporturi a Uniunii Europene, este obiectivul pentru care reprezentanții PSD vor lupta în viitorii patru ani. Proiectul Partidului Social Democrat cuprinde programe clare de investiții în toate tipurile de infrastructură de transporturi.

ELEMENTE PRINCIPALE PENTRU TRANSPORTURI :

 1. CREȘTEREA SIGURANȚEI ȘI A ACCESIBILITĂȚII LA REȚEAUA PRIMARĂ – continuarea investițiilor în sectoarele de autostradă; continuarea investițiilor în sectoarele de drum expres; continuarea investițiilor prin reabilitarea drumurilor naționale și a variantelor ocolitoare.

 2. EFICIENTIZAREA REȚELEI DE CALE FERATĂ– reabilitarea rețelei de cale ferată; Modernizarea principalelor linii de cale ferată pentru aducerea lor la parametrii constructivi; optimizarea circulației feroviare prin interconectarea cu celelalte tipuri de transport adaptat nevoilor pasagerilor.

 3. CREȘTEREA NAVIGABILITĂȚII PE FLUVIUL DUNĂREA DE-A LUNGUL ÎNTREGULUI AN ȘI INVESTIȚII ÎN FACILITĂȚI MODERNE PENTRU PORTURILE FLUVIALE ȘI MARITIME– realizarea lucrărilor de dragaj de-a lungul Dunării; reabilitarea porturilor fluviale și maritime; Portul Constanța.

 4. TRANSPORT MULTIMODALdezvoltarea terminalelor multimodale– 8 terminale multimodale: București, Craiova, Timișoara, Brașov, Iași, Bacău, Sebeș, Galați. Locația rețelei de terminale propuse este o funcție a următorilor cinci factori:

  • Conectivitatea cu alte moduri de transport;

  • Distribuția geografică a porturilor și centrelor de populație din România;

  • Infrastructura rutieră/feroviară curentă;

  • Fluxurile curente și potențiale de mărfuri containerizate;

  • Populația pe un sector scurt de călătorie cu vehiculele de transport mărfuri (o oră pentru terminalele feroviare de pe căile interne, două ore pentru porturi).

 1. TRANSPORT SUBTERANeficientizarea și extinderea rețelei de metrou –modernizare stații (14 staţii); extinderea rețelei de metrou; achiziția de material rulant.

 2. TRANSPORT AERIAN – DEZVOLTAREA/EFICIENTIZAREA INFRASTRUCTURII AEROPORTUARE SI A COMPANIEI AERIENE DE STAT – extinderea și consolidarea pistelor pentru a permite aeroporturilor să opereze toate tipurile de aeronave; siguranță și securitate; Compania TAROM.

  Comandat de Partidul Social Democrat –Organizația Județeană Gorj.
  Executat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL , prin www.gorjexpress.ro

  CUI mandatar financiar coordonator: 11200020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *