Connect with us

POLITICĂ

PSD are soluții de dezvoltare pentru localitățile Țânțăreni și Fărcășești

Postat acum

on

Drumul Expres Târgu Jiu-Craiova a rămas un obiectiv principal al echipei PSD din județul Gorj. La întâlnirile cu cetățenii din localitățile Țânțăreni și Fărcășești, candidații Partidului Social Democrat au constatat că oamenii cunoșteau eforturile depuse de parlamentarii PSD, în vederea realizării acestei investiții de maximă importanță pentru județul Gorj. De asemenea, este binecunoscut de cetățeni și faptul că actualul Guvern nu are prevăzut în niciun plan realizarea acestui tronson de 101 km. Localitatea Țânțăreni reprezintă poarta de intrare în județul Gorj, fiind situată în imediata vecinătate a județului Dolj. În ceea ce privește localitatea Fărcășești, aceasta este una dintre cele mai greu încercate din județul Gorj, ca urmare a faptului că majoritatea cetățenilor comunei sunt angajați ai Complexului Energetic Oltenia, iar acesta se află într-un amplu proces de restrângere a activității. „Drumul expres Craiova – Târgu-Jiu este de maximă importanță, din toate punctele de vedere, pentru Gorj” – Viorel David, manager Artego.

Acest drum înseamnă, practic, cea mai facilă cale de dezvoltare economică a celor două localități, pentru că ar ușura accesul investitorilor printr-o infrastructură rutieră modernă. Neseriozitatea Guvernului PNL este greu de acceptat de toți gorjenii. Oamenii au înțeles și vor taxa la vot faptul că nici până acum, liberalii nu au demarat lucrările la Drumul Expres , deși au fost înaintate deja trei termene începere în cele două campanii electorale din 2020. Este evident că nici în următorii patru ani nu se va realiza, câtă vreme PNL se va afla la guvernare, deoarece obiectivul nu este cuprins în programul de investiții în infrastructura rutieră a acestora.
Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu este un proiect de suflet al deputatului Mihai Weber,pentru care s-a bătut în ultimii ani. Obectivul a avut alocată de către Guvernul PSD finanțarea pentru elaborarea proiectului tehnic și de execuție, dar a fost uitat prin sertare, în guvernarea PNL, în ciuda numeroaselor promisiuni ale premierului Ludovic Orban.
Județul Gorj este un mono-industrial, a cărui economie gravitează în jurul activității Complexului Energetic Oltenia, entitate economică pe care guvernul Orban plănuiește, de altfel, să o destructureze. Prin urmare, acest Drum Expres este singura variantă viabilă pentru ca județul Gorj să atragă mai mulți investitori, astfel încât să se dezvolte economic și social.
”Am obținut finanțarea Drumului expres Craiova – Târgu-Jiu în mandatul meu de deputat, un proiect de suflet pe care îmi doresc să îl văd finalizat”, se arată într-o postare a deputatului Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Comandat de Partidul Social Democrat –Organizația Județeană Gorj.
Executat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL , prin www.gorjexpress.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200020

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile la Sectorul 1

Postat acum

on

De către

Șoc, în urma renumărării voturilor, la Sectorul 1 București s-a încheiat. Potrivit surselor Antena 3, în urma acțiunii, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții. Din primele date reiese că, două seri la rând, s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 polițiști au renumărat voturile, fiind un proces destul de dificil, ținând cont că unii saci cu buletine erau uzi și foile lipite între ele. Potrivit surselor citate, există diferențe mari și între voturile obținute de Daniel Tudorache și Clotilde Armand. În cursul zilei de mâine, Parchetul va da un comunicat oficial cu privire la rezultatele renumărării voturilor de la Sectorul 1, anunță Antena 3.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

USR cere strategia de dezvoltare a Gorjului

Postat acum

on

De către

Deputatul USR, Radu Miruță, cere public Consiliului Județean, să prezinta stadiul în care se află Strategia de dezvoltare a ajudețului. Parlamentarul susține că alte județe au aprobat deja strategiile și că autoritățile din Gorj exclud anul 2021, în care Gorjul stă pe loc. „USR Gorj cere Consiliului Judetean Gorj să prezinte o informare corecta, transparentă, în detaliu privind stadiul elaborarii Strategiei de dezvoltare judeteana pentru perioada 2021-2027. Ni se spunea de catre aceeasi entitate în iulie-august anul trecut că Strategia pentru dezvoltarea judetului Gorj 2021-2027 si Planul Strategic Institutional vor fi repede pe masa dezbaterii tuturor factorilor interesati. Suntem aproape la jumatatea anului 2021 si nu stim încă nimic esential despre finalizarea proiectului Strategiei. Cu exceptia unui anunț din 29.04.2021 de pe e-licitatie.ro care ne informează că lucrarea  a fost atribuită executantului, pretul de achiziție  fiind de 501.840 RON. La cum merg lucrurile greu de crezut că noua strategie va fi functională mai devreme de inceputul lui 2022. Ce facem cu 2021 ?  Îl excludem din calendar?”, se arată într-un comunicat emis de formațiunea politică. Liderul USR Gorj, Radu Miruță spune că în județul Olt, strategia județeană a fost aprobată ân data de 16 martie.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Proiect de lege împotriva pașaportului Covid

Postat acum

on

De către

Parlamentarii AUR au anunțat că lucrează la un proiect de lege împotriva pașaportului Covid. Reprezentanții formațiunii politice spun inițiativa parlamentară va sancționa orice discriminare pe motive medicale. „Respingem ideea de a fi discriminaţi pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită”, a declarat vicepreședintele AUR, Claudiu Târziu. El a mai spus că AUR se va opune introducerii paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR