Connect with us

EDUCAȚIE

Proiecție de filme făcute de elevi, la Târgu-Jiu! Ambasadoarea festivalului, o elevă a CNET

Postat acum

on

Primul festival internațional din România în cadrul căruia sunt proiectate filme făcute de adolescenți, ajunge în județul Gorj, pe 7 februarie. Adolescenții din Târgu Jiu și împrejurimi sunt invitați la o proiecție de filme făcute de elevi, dar și la o discuție cu finalista festivalului Super 2019. Daiana Maria Stănușoiu a obținut Mențiune cu scurt-metrajul „Mecanicul este noul organic”, un monolog despre constrângerea rezultată atât dintr-un mediu ,,străin’’ față de persoană, cât și din exercitarea puterii unui om față de un altul. 
În ediția din 2020, Super organizează evenimente în 20 de orașe din țară, printre care și Târgu Jiu. Evenimentul din Târgu Jiu va consta într-o proiecție a scurt-metrajelor din anii anteriori, o discuție cu finalista ediției trecute Super, precum și activități interactive.
Ambasadoarea Festivalului Super în Târgu Jiu este Aida-Maria Oprițoiu, elevă a Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”. „Mereu am avut o înclinație spre artă. Știu că în oraș sunt extrem de mulți tineri cu talente ascunse, inclusiv în domeniul cinematografiei. Din păcate, arta cinematografică nu se regăsește așa de mult în școlile/activitățile extrașcolare din oraș. Când am auzit de Super mi-am dat seama că este oportunitatea de a face tinerele talente auzite și văzute. Încerc să ofer o portiță adolescenților pentru a fi recunoscuți la nivel național, și de ce nu, internațional”, a spus aceasta.
Evenimentul va avea loc vineri, 7 februarie, începând cu ora 14:00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Intrarea este liberă.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Turburea: Club de lupte, înființat de primarul Bârcă

Postat acum

on

De către

Deoarece în Turburea s-a construit o sală de sport nouă și modernă, de 100 de locuri, primarul localității a făcut imposibilul pentru a realiza și un Club de lupte. Iar pentru asta a apelat la cei mai buni sportivi și antrenori din domeniul lupte libere.

Bârca l-a cooptat astfel în echipa sa pe președintele Federației Române de Lupte, pe vicepreședintele acestei structuri, pe „fostul selecționer al Lotului Național și un Campion European”. Respectivii i-au fost alături primarului la înființarea Clubului de lupte din comuna Turburea! Ca și sportivul Gelu Livezeanu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Performanță pentru elevii din Novaci

Postat acum

on

Performanță pentru elevii din Novaci care au pariticpat la un concurs național de eseuri. Elevii Liceului Teoretic Novaci au participat la Concursul Național de Eseuri „Economia privită prin ochii mei” organizat de Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Facultatea de Științe Economice. Cele două echipe participante, coordonate de profesoara Redeca Lăcătușu Amelia și Brînzan Ionela, au obținut două Mențiuni.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Sute de elevi au trecut pragul UCB

Postat acum

on

Peste 350 de elevi au trecut pragul UCB în cele două zile ale evenimentului Ziua Porților Deschise. Aceștia au vizitat spațiile de învățământ, au participat la activități interactive în cadrul laboratoarelor, dar și la simularea unui proces de judecată.

De asemenea, au avut parte de diferite activități extracurriculare desfășurate de Liga Studentilor din Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu Jiu, dar și de concursuri și tombole.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!