Connect with us

EDUCAȚIE

Proiecție de filme făcute de elevi, la Târgu-Jiu! Ambasadoarea festivalului, o elevă a CNET

Postat acum

on

Primul festival internațional din România în cadrul căruia sunt proiectate filme făcute de adolescenți, ajunge în județul Gorj, pe 7 februarie. Adolescenții din Târgu Jiu și împrejurimi sunt invitați la o proiecție de filme făcute de elevi, dar și la o discuție cu finalista festivalului Super 2019. Daiana Maria Stănușoiu a obținut Mențiune cu scurt-metrajul „Mecanicul este noul organic”, un monolog despre constrângerea rezultată atât dintr-un mediu ,,străin’’ față de persoană, cât și din exercitarea puterii unui om față de un altul. 
În ediția din 2020, Super organizează evenimente în 20 de orașe din țară, printre care și Târgu Jiu. Evenimentul din Târgu Jiu va consta într-o proiecție a scurt-metrajelor din anii anteriori, o discuție cu finalista ediției trecute Super, precum și activități interactive.
Ambasadoarea Festivalului Super în Târgu Jiu este Aida-Maria Oprițoiu, elevă a Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”. „Mereu am avut o înclinație spre artă. Știu că în oraș sunt extrem de mulți tineri cu talente ascunse, inclusiv în domeniul cinematografiei. Din păcate, arta cinematografică nu se regăsește așa de mult în școlile/activitățile extrașcolare din oraș. Când am auzit de Super mi-am dat seama că este oportunitatea de a face tinerele talente auzite și văzute. Încerc să ofer o portiță adolescenților pentru a fi recunoscuți la nivel național, și de ce nu, internațional”, a spus aceasta.
Evenimentul va avea loc vineri, 7 februarie, începând cu ora 14:00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Intrarea este liberă.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Bursa primarului de Ionești a urcat la 500 de lei

Postat acum

on

De către

Primarul de Ionești oferă bursa de 500 de lei elevilor din localitate care termina anul școlar cu media zece.

Anunțul a fost făcut chiar de către edilul local Sorin Lambu astfel: ,,susținem financiar toate categoriile de elevi ai Școlii Generale Ionești. Anul acesta Bursa Primarului va fi în cuantum de 500 lei/persoană pentru elevii cu media generală 10″.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Uite cu ce medie a intrat la facultate fiica primarului Romanescu

Postat acum

on

De către

Fiica primarului din Târgu Jiu a fost admisă la Facultatea de Litere, cu media 9.98. Alexandra Romanescu a absolvit Colegiul Tudor Vladimirescu și a ales Universitatea din București. Tatăl ei, primarul Marcel Romanescu, și-a exprimat mândria pe Facebook, unde a scris un mesaj, adresat fiicei. „Felicitări, draga mea! Ne-ai făcut o bucurie uriașă! Trecând peste reușită, peste rezultatul foarte bun, mă bucur, din tot sufletul, când văd cât de mult te-ai maturizat și cu câtă seriozitate tratezi aceste examene. Știu că, oriunde te va purta viața, vei reuși pentru că ești puternică, pregătită să depășești cu succes orice încercare. Pentru noi rămâi copilul cuminte, liniștit și serios cu care ne-am obișnuit. Te iubim mult și îți vom fi mereu alături! Tata e mândru de tine!”, este mesajul primarului din Târgu Jiu, pentru fiica proastăt absolventă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au început înscrierile la a doua sesiune de bacalaureat 2021

Postat acum

on

De către

Au început înscrierile la a doua sesiune de bacalaureat 2021. Elevii care nu au reușit să promoveze examenul maturității se pot înscrie până pe 26 iulie. De menționat este faptul că, la această sesiune se pot înscrie și absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul în anii anteriori.

Tinerii care nu au luat media 6 la examenul de bacalaureat din iunie sau în perioadele anterioare și cei care au promovat sesiunea de corigențe pot participa la sesiunea a doua.
Pentru a promova bacalaureatul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6. De asemenea, trebuie să aibă echivalate sau recunoscute probele de competențe lingvistice și digitale.
În perioada 19-26 iulie, cererile-tip de înscriere la bacalaureat pot fi transmise prin mijloace electronice sau se pot depune direct la secretariatele unităţilor şcolare, iar sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat se desfăşaoră în perioada 16-31 august. Pe 16 august va fi proba scrisă la limba şi literatura română, pe 17 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului şi pe 18 august va fi proba la alegere după care vor fi probele de competenţe. Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa pe 31 august.

Candidații pot susține examenul de bacalaureat de două ori fără să achite vreo taxă. A treia oară, dacă se prezintă la toate probele, achită suma de 367 lei. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidații din promoţiile anterioare care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR