Connect with us

EDUCAȚIE

Proiecție de filme făcute de elevi, la Târgu-Jiu! Ambasadoarea festivalului, o elevă a CNET

Postat acum

on

Primul festival internațional din România în cadrul căruia sunt proiectate filme făcute de adolescenți, ajunge în județul Gorj, pe 7 februarie. Adolescenții din Târgu Jiu și împrejurimi sunt invitați la o proiecție de filme făcute de elevi, dar și la o discuție cu finalista festivalului Super 2019. Daiana Maria Stănușoiu a obținut Mențiune cu scurt-metrajul „Mecanicul este noul organic”, un monolog despre constrângerea rezultată atât dintr-un mediu ,,străin’’ față de persoană, cât și din exercitarea puterii unui om față de un altul. 
În ediția din 2020, Super organizează evenimente în 20 de orașe din țară, printre care și Târgu Jiu. Evenimentul din Târgu Jiu va consta într-o proiecție a scurt-metrajelor din anii anteriori, o discuție cu finalista ediției trecute Super, precum și activități interactive.
Ambasadoarea Festivalului Super în Târgu Jiu este Aida-Maria Oprițoiu, elevă a Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”. „Mereu am avut o înclinație spre artă. Știu că în oraș sunt extrem de mulți tineri cu talente ascunse, inclusiv în domeniul cinematografiei. Din păcate, arta cinematografică nu se regăsește așa de mult în școlile/activitățile extrașcolare din oraș. Când am auzit de Super mi-am dat seama că este oportunitatea de a face tinerele talente auzite și văzute. Încerc să ofer o portiță adolescenților pentru a fi recunoscuți la nivel național, și de ce nu, internațional”, a spus aceasta.
Evenimentul va avea loc vineri, 7 februarie, începând cu ora 14:00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Intrarea este liberă.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Noi reguli, de luni, pentru școli. Când se trece în online

Postat acum

on

De către

Școlile și grădinițele vor începe semestrul al doilea, de luni, cu noi reguli, în privința prezența fizică. Măsurile de protecție în cazul pandemiei au fost schimbate, iar conform acestora, unitățile de învățământ trec în olnine în funcție de gradul de ocupare a paturilor de spital, din secțiile Covid-19. Anunțul a fost făcut azi, de ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă, în care a fost prezent și ministrul Sănătății.  O clasă de elevi sau grupă de grădiniță trece online, când se confirmă trei cazuri de Covid, într-un interval de șapte zile. Suspendarea orelor se face pentru 10 zile.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Huică: Salariații din învățământ au reluat protestele!

Postat acum

on

De către

Președintele USLI Gorj, Constantin Huică, a anunțat că sindicaliștii au reluat protestele, momentan la nivel de capitală.

Vizate sunt sediile principalelor partide politice.

Asta deoarece se consideră că actualul Guvern desconsideră salariații din învățământ.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Se închid din nou școlile și grădinițele

Postat acum

on

De către

Ministrul Educaţiei  a anunțat, azi, că şcolile intră în online, dacă rata de vaccinare a personalului este sub 60% și incidenţa infectărilor cu Covid în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie. „Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare, şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a anunțat ministrul Sorin Câmpeanu, în această după amiază, într-o conferinţă de presă.

Aceeași măsură se aplică și grădinițelor, a mai spus ministrul Educației.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR