Connect with us

POLITICĂ

Proiecte de milioane de euro la Samarinești

Postat acum

on

Puternic afectată de activitatea minieră, Localitatea Samarinești are nevoie de un primar gospodar, care să poată duce bun sfârșit ceea ce s-a început în ultima perioadă, prin programe guvernamentale, dar și cu bani europeni. Candidatul PSD la Primăria Samarinești , Narcis Bornăgel, omul care știe ce înseamnă administrația publică și care sunt mecanismele de funcționare ale primăriei, susține că în perioada imedat următoare vor fi demarate unele dintre cele mai importante investiții de care are nevoie comunitatea: implementaea proiectului de apă și canal, dar alimentarea cu gaze a localității.

”Îmi propun să finalizez toate priectele de investitii demarate la nivelul localității, care sunt în curs de implementare. Avem de finalizat proiectul de alimentare cu apă și cabalizare prin comună, proiect realizat în proporție de aproape 80%, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei. Prin aceasta se urmărește racordarea tututror locuințelor din Samarinesti la acestea utilități. Un altul este proiectul de modernizare a Școlii Gimnaziale Samarinești, cu o valoare de 3,5 milioane de lei. Am mai depus un alt proiect de eficientizare și modernizare a sistemului de iluminat public, cu ovaloare de 630 mii de lei, din care 556 mii lei fonduri nerambursabile. Unul dintre cele mai importante proiecte se referă la modernizarea străzilor prin asfaltare. Este vorba despre asfaltarea a 18 km de drum prin comună, care implică accesul la proprietăți și rigolele aferente pentru scurgerea apei pluviale. Valoarea la care se ridică este de peste 6 milioane de euro și suntem în faza de licitație, iar mâine avem deschiderea ofertelor. Adica mai avem de parcurs pașii finali pentru a atribuirea contractului de executie. De asemena, un alt proiect extrem de important este și cel legat de alimentarea cu gaze naturale a Localității Samarinești. Este un proiect care se ridică șa peste 3 milioane de euro. Suntem cu el in ultima fază înaintea procedurii de licitatie. Am mai vrea, pe viitor să face un centru pentru persoanele cu nevoi speciale, un parteneriat public privat. Să vedem pe de unde se pot obține fonduri pentru un astfel de proiect, este în faza de studiu. Așadar, vorbim despre proiecte concrete care se vor realiza în localitatea Samarinești, care vor contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor, dar și la crearea condiiților necesare atragerii de investitori. Ne bucurăm de o colaborare foarte bună cu autoritățile județene, în special cu domnul președinte al Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, care ne sprijină cu tot ce este nevoie pentru a duce la bun sfârșit aceste obiective”, a declarat Narcis Bornăgel, candidatul PSD la Primăria Samarinești.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ
Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro
CUI mandatar financiar: 21200019
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Vîlceanu, propus în noul guvern

Postat acum

on

De către

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, actual ministru interimar la Finanțe, este vehiculat și pentru noul guvern. Liberalii l-au propus pe Nicolae Ciucă, drept prim-ministru, variantă susținută de PSD. Surse politice, citate de presa centrală, îl dau pe Vîlceanu ca ministru în viitorul executiv. Lista cu viitorii miniștri va fi prezentată de Nicolae Ciucă, în perioada imediat următoare.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Guvernul Cioloș a picat

Postat acum

on

De către

Guvernul Cioloș a picat, nereușind să obțină numărul necesar de voturi. În urma votului din Parlament, au fost 88 de voturi „pentru”, iar ca să fie învestit Cabinetul USR avea nevoie de 234 de voturi. Urmează ca partidele politice să facă noi propuneri, iar președintele să desemneze un alt premier.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Plafonarea prețurilor: 175.000 români au semnat inițiativa

Postat acum

on

De către

175.000 de semnături s-au strâns, în cadrul campaniei de susţinere a proiectului de lege, pe care PSD l-a depus în Parlament, pentru plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze. Anunțul liderilor partidului, făcut azi, arată că numărul de semnături a fost adunat în doar două săptămâni. „Peste 175.000 de români au semnat până acum în cadrul campaniei iniţiate de PSD de susţinere a proiectului de lege depus în Parlament privind plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze. Numărul mare de oameni din toate zonele ţării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaş de suport public al măsurilor iniţiate de PSD. Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind aşteptările populaţiei faţă de acest proiect extrem de important pentru milioane de români”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Proiectul prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze, „la niveluri pe care românii să le poată suporta”. „În cazul electricităţii, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preţ al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condiţiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populaţie, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh. În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, faţă de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluţiile PSD produc o scădere a preţului final faţă de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei şi 79% în cazul gazelor. De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preţ final al kilowatt-ului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră kilowattul va costa doar 0,67 lei”, se arată în comunicat.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR