Connect with us

POLITICĂ

Proiecte de milioane de euro la Samarinești

Postat acum

on

Puternic afectată de activitatea minieră, Localitatea Samarinești are nevoie de un primar gospodar, care să poată duce bun sfârșit ceea ce s-a început în ultima perioadă, prin programe guvernamentale, dar și cu bani europeni. Candidatul PSD la Primăria Samarinești , Narcis Bornăgel, omul care știe ce înseamnă administrația publică și care sunt mecanismele de funcționare ale primăriei, susține că în perioada imedat următoare vor fi demarate unele dintre cele mai importante investiții de care are nevoie comunitatea: implementaea proiectului de apă și canal, dar alimentarea cu gaze a localității.

”Îmi propun să finalizez toate priectele de investitii demarate la nivelul localității, care sunt în curs de implementare. Avem de finalizat proiectul de alimentare cu apă și cabalizare prin comună, proiect realizat în proporție de aproape 80%, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei. Prin aceasta se urmărește racordarea tututror locuințelor din Samarinesti la acestea utilități. Un altul este proiectul de modernizare a Școlii Gimnaziale Samarinești, cu o valoare de 3,5 milioane de lei. Am mai depus un alt proiect de eficientizare și modernizare a sistemului de iluminat public, cu ovaloare de 630 mii de lei, din care 556 mii lei fonduri nerambursabile. Unul dintre cele mai importante proiecte se referă la modernizarea străzilor prin asfaltare. Este vorba despre asfaltarea a 18 km de drum prin comună, care implică accesul la proprietăți și rigolele aferente pentru scurgerea apei pluviale. Valoarea la care se ridică este de peste 6 milioane de euro și suntem în faza de licitație, iar mâine avem deschiderea ofertelor. Adica mai avem de parcurs pașii finali pentru a atribuirea contractului de executie. De asemena, un alt proiect extrem de important este și cel legat de alimentarea cu gaze naturale a Localității Samarinești. Este un proiect care se ridică șa peste 3 milioane de euro. Suntem cu el in ultima fază înaintea procedurii de licitatie. Am mai vrea, pe viitor să face un centru pentru persoanele cu nevoi speciale, un parteneriat public privat. Să vedem pe de unde se pot obține fonduri pentru un astfel de proiect, este în faza de studiu. Așadar, vorbim despre proiecte concrete care se vor realiza în localitatea Samarinești, care vor contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor, dar și la crearea condiiților necesare atragerii de investitori. Ne bucurăm de o colaborare foarte bună cu autoritățile județene, în special cu domnul președinte al Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, care ne sprijină cu tot ce este nevoie pentru a duce la bun sfârșit aceste obiective”, a declarat Narcis Bornăgel, candidatul PSD la Primăria Samarinești.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ
Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro
CUI mandatar financiar: 21200019
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Un consilier local cere demisii după incendiul de duminică noaptea de la Bălești

Postat acum

on

De către

Alesul local din Bălești, Papuc Florin, acuză autoritatea locală de faptul că așteaptă să se întâmple ceva grav ca să se ia niste măsuri care de fapt se puteau rezolva de mult timp.

Mai exact, alesul este supărat pe conducerea primăriei și pe reprezentantul ISU Bălești pentru faptul ca mașinile de pompieri nu au putut fi alimentate de la hidranți din Bălești pentru ca sunt defecți. „Este inadmisibil așa ceva, este inuman”, a spus alesul local.

Papuc spune că va solicita reprezentantului ISU pe Bălești dar și primarului Ungureanu în prima ședință de consiliul local lămuriri cu privire la nefuncționarea hidranților.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Proiect de constituire a ATOP, scos de pe ordinea de zi a CJ

Postat acum

on

De către

Acuze la adresa consilierilor județeni, după ce au încercat să scoată de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean, un proiect de constituire a ATOP. Deși trebuie înființat de aproape un an, acesta nu a fost aprobat, iar la ședința de azi, rămânerea lui pe ordinea de zi este incertă. Liderul Partidului Verde, Adrian Tudor, dă vina pe negocierile eșuate, între politicieni. „Acest organism, care trebuia constituit de 8 luni, încă nu este funcțional din cauza negocierilor politice, eșuate, din Consiliul Județean. Bineînțeles că PNL, PSD, PRO ROMÂNIA și PMP nu s-au înțeles și proiectul a fost retras de pe ordinea de zi al ședinței de azi. Partidul Verde atrage public atenția tuturor partidelor din Consiliul Județean Gorj să pună interesul cetățenilor pe primul loc, să renunțe la jocurile politice, favorabile lor, pentru ca ATOP să funcționeze. Este incalificabil cum se ceartă pe niște indemnizații, iar ordinea publică din județ este tratată cu iresponsabilitate”, acuză Adrian Tudor, președintele Patidului Verde Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Concurs reluat, după ce Corpul de Control a descoperit ilegalități

Postat acum

on

De către

Corpul de Control al prefectului a descoperit o serie de ilegalități, la Primăria Țicleni. Mai exact, echipa de control a stabilit că nu au fost respectate obligațiile stabilite de lege, în vederea organizării unui concurs, pentru ocuparea postului de consilier. „Ultima verificare a fost efectuată la Primăria orașului Țicleni și a avut ca scop verificarea modului în care a fost organizat concursul pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Orașului Țicleni. Reprezentații Instituției Prefectului au constatat o serie de abateri (lipsa fișei postului de la dosarul de concurs; pe pagina de Internet a Primăriei Țicleni nu au fost publicate informații necesare cu privire la desfășurarea concursului și nici documentele care trebuie să fie cuprinse în dosarul de concurs etc.), motiv pentru care Corpul de Control al Prefectului a considerat că se impune reluarea procedurii de organizare a concursului de recrutare”, a spus prefectul Corneliu Răducan Morega.
Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR