Connect with us

EDUCAȚIE

Proiect educațional județean „Satul, izvor al tradițiilor și obiceiurilor”, ediția a III-a, un succes la Grădinița cu Program Prelungit Bălești

Postat acum

on

0 Shares

Proiect educațional județean „Satul, izvor al tradițiilor și obiceiurilor”, ajuns la ediția cu numărul trei, organizat de Școala Gimnazială ,,Antonie Mogoș” din Ceauru- Grădinița cu Program Prelungit Bălești, a fost un succes și de data aceasta. Totul, urmare a numărului mare de participanți, a lucrărilor înscrise, a momentelor artistice prezentate dar și a costumelor frumoase, autentice care au fost descrise participanților. Primarul comunei, Mădălin Ungureanu, a fost prezent la eveniment, ca și inspectorul școlar general, Mihai Istrate.

Coordonatori proiectului au fost prof. Șomîcu Cornel și prof. Poenaru Carmen- Alexandra.

Concursului Județean „Satul, izvor al tradițiilor și obiceiurilor ” are în vedere desfășurarea de activități cultural-artistice care să vină în sprijinul elevilor pentru formarea, dezvoltarea și aprecierea culturii social-istorică a satului românesc. Tradițiile românești constituie una dintre valorile incontestabile ale poporului nostru și nu trebuie să lăsăm timpul și evenimentele lumii moderne să ne facă să le uităm. Copiii trebuie să înțeleagă specificul poporului românesc oglindit în obiceiurile locurilor și creațiile meșteșugarilor.

Respectul copilului pentru tradiții și obiceiuri sătești sunt o premisă esențială pentru viitorul națiunii noastre. Copilul simte admirația pentru creațiile populare încă de când își asculta bunica cum deapănă firul unui basm, în care eroii sunt înzestrați cu calitățile și valorile țăranului român. ,,Doina dorurilor noastre” se aude duios din cântecul de leagăn al mamei , din proverbe și zicători, din ghicitorile spuse de ,,moșii și strămoșii noștri”.

Scopul proiectului a fost descoperirea istoriei poporului român, al creației populare, al educației prin tradiții și obiceiuri populare intr-o lume multiculturală, plină de cutume și valori culturale moștenite de la strămoși. Obiectivele specifice ale proiectului au constat în transmiterea, valorificarea și conservarea valorilor morale și artistice ale comunității locale, formarea și dezvoltarea personalității armonioase a copilului, formarea si dezvoltarea abilităților social afective a copiilor.

Concursul s-a desfășurat pe 4 secțiuni, după cum urmează :

Secţiunea 1 – Grafică (în creion), desene (cu creioane colorate, acuarelă) cu tema ”Cutume, ocupații și datini”

Secţiunea 2 – Creații literare elevi (poezie, eseu) cu tema ”Valorile spirituale și morale ale satului românesc”

Secţiunea 3 – Dans popular elevi cu tema « Satul românesc- spațiu de cultură »

Secţiunea 4 – Port popular/costum popular elevi «Port și creații folclorice/ populare ca emblemă națională ».

Unitățile școlare partenere în proiect:

Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” – Tg-Jiu

Grădinița cu P.P. „Constantin Bâncuși”, Tg-Jiu

Grădinița Priki’ndell, Tg-Jiu

Școala Primară Poiana Scheii, , Jud. Iași

Școala Gimnazială Nr. 1 Motru

Școala Gimnazială Sâmbotin, Schela

Grădinița cu P.P. Nr. 8 Tg-Jiu

Școala Gimnazială „Constantin Bâncuși”, Tg-Jiu

Școala Gimnazială Godinești

Atelierul lui Filip – Familia Strâmtu Elisa și Ștefan

Țundrea Drăgan Darius Ionel – artist și elev al Școala Gimnazială „Constantin Bâncuși”, Tg-Jiu în clasa a IV a B.

Au mai răspuns prezent la Grădiniță cu Program Prelungit din Bălești:

Inspector școlar istorie(atribuții socio-umane și geografie): prof. Angelica NECȘULEA

Inspector școlar educație timpurie: prof. Simona Ionela MÎNDRULEANU

Inspector școlar management instituțional(0.5)+educație fizică și sport(0.5): prof. Gabriel Adrian RĂSCOL

Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj:prof. dr. Gheorghe Nichifor

Dr. Albinel Firescu – șef de secție Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Tg-Jiu.

0 Shares
Publicitate

EDUCAȚIE

Proiect antidrog, la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”:  *„Poate mâine sunt iar… Eu”*

Postat acum

on

De către

Liceul de Arte”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu va desfășura, miercuri, cu începere de la ora 11.00 un proiect inedit antidrog. Este vorba despre un teatru social, creația fiind colectivă.

Potrivit profesorului Pompiliu Ciochia, actorii au vârste cuprinse între 16 – 19 ani și studiază la Liceul de Arte „Constantin Brăiloi”, specializarea Arta actorului. Proiectul se desfășoară în liceele din județul Gorj și în spații neconvenționale (cafenele, baruri, parcuri). „Evenimentul reprezintă un semnal de alarmă al tinerilor împotriva consumului de droguri. Fiind o problemă atât de actuală, abordată prin tot felul de metode, considerăm că educaţia non-formală ar fi cel mai potrivit mijloc de a ridica nişte semne de întrebare asupra acestui subiect”, anunță organizatorii.

Coordonatori proiectului sunt:

– Pompiliu Ciochia, instructor educație extrașcolară la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”;

– ⁠Tedi Popescu, actor la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu

Parteneri în proiect sunt:

Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Inspectoratul de Poliție Gorj, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog GORJ – structura teritoriala a AGENTIEI NATIONALE ANTIDROG din cadrul MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Fiica cea mică a primarului Romanescu, absolventă de gimnaziu

Postat acum

on

De către

Roberta, fiica mea cea mică a primarului Marcel Romanescu și-a finalizat studiile gimnaziale la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Edilul local, din postura de părinte, a participat la ceremonia de absolvire a fiicei sale, alaturi de ceilalți aparținători.  Evenimentul din viața colegiului și a absolvenților săi a fost organizată la Stadionul „Constantina Diță”.

Marcel Romanescu a anunțat totodată că mâine, de la ora 22:00, le va oferi tuturor absolvenților un concert CONNECT-R pe scena amplasată pe stadion, cu ocazia ceremoniilor de absolvire dedicate învățământului liceal.

Complexul de evenimente a început ieri, cu elevii de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, iar săptămâna viitoare, pe 11 și 12 iunie, este rândul școlilor gimnaziale.

F”elicitări tuturor absolvenților și cadrelor didactice! Vă doresc succes în tot ceea ce v-ați propus”, a transmis primarul Romanescu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Au ajuns echipamentele IT pentru Școala Gimnazială din Glogova

Postat acum

on

De către

Autoritățile locale din Glogova au anunțat, în urmă cu puțin timp, că au sosit astăzi, 4 iunie, noile echipamente pentru unitatea de învățământ de pe raza localității.

,,Încă din primele zile de mandat am avut ca prioritate modernizarea școlilor ce aparțin comunei Glogova. Începând de astăzi au sosit noile echipamente IT și am montat prima tablă inteligentă în una din sălile de clasă a Școlii Gimnaziale Prof. Nicolae Caranda. Doresc mult succes la învățătură tuturor elevilor din comuna noastră”, a transmis primarul localității Glogova, Alpredi Gheorghe.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!