Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Proiect de peste 95 de milioane de lei pentru restaurarea Muzeului Curtișoara

Postat acum

on

Muzeul arhitecturii populare din Curtișoara, va intra într-un amplu proces de restaurare și revitalizare, anunță consilierul județean de la PSD, Ionuț Drăgoi.

„Proiectul de hotărâre pe care l-am votat, alături de colegii mei consilieri, în ultima ședință a Consiliului Județean Gorj din anul precedent, vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Restaurarea și revitalizarea Muzeului arhitecturii populare, Curtișoara”. Scopul realizării obiectivului de investiții este de a asigura condiții optime de organizare și desfășurare a activității muzeului și de dezvoltare a turismului în Gorj prin promovarea identității culturale a județului Gorj, valorificarea culturală a caselor, precum și prin asigurarea unui spațiu adecvat pentru desfășurarea de activități culturale diverse: spectacole, expoziții etc.”, anunță alesul județean.

De altfel, valoarea totală a obiectivului de investiție este de 95.954.360,73 lei (inclusiv T.V.A.). Durata estimată de execuție este de 36 luni.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Peste 200 de participanți, înscriși la Festivalul „La poalele cetății” de la Țicleni

Postat acum

on

De către

Concurenți din nouă localități ale județului Gorj vor participa, în weekend, la festivalul concurs de promovare a obiceiurilor, portului și tradițiilor populare „La poalele cetății”, ce va fi desfășurat la Țicleni.

Ajuns la ediția cu numărul cinci, festivalul se bucură de un număr impresionant de concurenți înscriși în competiție, 77 fiind din Țicleni, 19 din Turceni, 15 din Cărbunești, 28 din Negomir, 15 din Stejari, 12 din Drăgotești, 20 din Bălești, 20 din Țânțăreni și alți 20 din Polovragi.

Premiul I va fi de 600 de lei, premiul al doilea de 400 iar premiul al treilea de 200 de lei. Festivalul-concurs are loc cu ocazia Zilelor Orașului Țicleni, pe 3 iunie.

 

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Doina Lemny, Doctor Honoris Causa al UCB

Postat acum

on

De către

Specializată în Brâncuşi, autoare a mai multor publicaţii şi volume consacrate marelui artist român dar și conservatoare onorifică la Centrul Georges Pompidou, Doina Lemny a primit astăzi distincția de Doctor Honoris Causa al Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu.

De altfel, instituția a organizat o ceremonie de acordare a celei mai înalte distincții a universității, doctorului in istoria artei, Doina Lemny la care au participat oameni de cultură, universitari și profesori din Gorj.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Cafea cu foiță de aur, la un restaurant din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Restaurantul Infinitul din Târgu Jiu le servește clienților pretențioși cafea cu foiță de aur. Cafeaua cu foiță de aur este, de altfel, o băutură elegantă și foarte delicioasă, transmit reprezentanții locației deschise de puțin timp în centrul municipiului.

„Acest preparat este o combinație între cafea de calitate superioară și o foiță de aur comestibilă, care oferă o notă de lux și rafinament. O astfel de cafea poate fi savurată cu plăcere la Infinity by Rylke”, explică cei care patronează acest brand.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR