Connect with us

EDUCAȚIE

Primarul Vlăduleanu bagă 600.000 de lei în capele, în loc să repare școala nr.2 din Peșteana Jiu

Postat acum

on

Deputatul USR, Radu Miruță, a arătat într-o postare publică în ce hal sunt cele două școli din Peșteana Jiu, comună Bâlteni. După intervenția parlamentarului, echipe de la IȘJ Gorj și de la Sanepid au venit să vadă școlile din comună.

În acest context s-a decis suspendarea orelor după-amiaza la școala nr.1 din Peșteana-Jiu, pentru clasele I-IV, cu indicații pentru a se redeschide Școală nr.2 din Peșteana Jiu, care se afla în conservare de doi ani.

În loc să aibă grijă de această unitate școlară și să o redeschidă, fiind necesare doar reparații interioare, primarul Vlăduleanu a fundamentat bugetul comunei cu sume de circa 50.000 de lei pentru învățământ iar excedentul bugetar din 2020 a decis să-l folosească pentru realizarea a două capele, una în satul Vlăduleni și o alta la Bâlteni.

Practic, excedentul de 600.000 de lei va fi utilizat pentru realizarea celor două capele, în care vor fi folosite firme locale, apropiate primarului.

La una dintre capele se aude că va lucra firma unui consilier PSD, care a mai avut contracte cu instituția, iar pentru cealaltă, firma unei salariate a primăriei.

Mai mult decât atât, primarul a propus ca proiectarea uneia dintre capele să coste, din start, 200.000 de lei.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Șiacu: 1 Iunie, festivitate cu 300 de copii! Primarii din Bolboși, Negomir, Drăgotești, Slivilești, alături de părintele Negomireanu

Postat acum

on

De către

Copiii din zona Jilțurilor au fost reuniți astăzi, de 1 Iunie, la Șiacu, la un eveniment cultural deosebit, organizat de părintele paroh Daniel Negomireanu.

Au oferit sprijin și primarii comunelor Bolboși, Negomir, Drăgotești și Slivilești care au venit la manifestări însoțiți de elevi de la școlile din localitățile pe care ei le conduc.

Primarul de Bolboși, Viorel Rotaru, a declarat că momentele care s-au desfășurat la Șiacu astăzi au fost memorabile, copiii participanți fiind deosebiți ca și organizarea pregătită de părintele Negomireanu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Video: Profesorii de la școlile din Motru au protestat în stradă!

Postat acum

on

De către

250 de profesori din Motru au ieșit in stradă, astăzi,  între orele 11.00-12.00.

Dascălii au organizat un marș de protest, trecând prin fața tuturor instituțiilor de învățământ din municipiu.

 

Profesorii au purtat pancarte și au încercat să atragă atenția vizavi de problemele din Educație. Mitingul a avut loc, la o zi după cel de la București, și la două zile după marele protest de la Târgu Jiu cu 1700 de participanți.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Fiul unui director din Gorj a obținut media 10 la Bacalaureatul olimpicilor!

Postat acum

on

Fiul unui șef din județul Gorj a obținut media 10 la Bacalaureatul olimpicilor. Este vorba de Mihai Bratu, multiplu medaliat la concursuri internaționale și elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu, unde este șef de promoție. Mihai Bratu este fiul lui Alexandru Bratu, șeful Școlii Populare de Artă Gorj.

„Media 10 la Bacalaureatul olimpicilor, 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶-𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗿𝘂 𝗕𝗿𝗮𝘁𝘂! Pentru noi vei rămâne elevul de 10: olimpic medaliat la competiții internaționale de Lingvistică și Geografie, cel mai bun olimpic al României din toate timpurile la disciplina Lingvistică, șef de promoție cu 10 pe linie, dedicat cu adevărat școlii tale, iubit și admirat în egală măsură de colegi și de profesori, cetățean de onoare al Municipiului Târgu Jiu, elevul nostru de aur!”, conform unei postări a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR