Connect with us

ACTUALITATE

Primarul din Rovinari, apel către localnici

Postat acum

on

Primarul din Rovinari, Robert Filip, îi îndeamnă pe locuitorii din oraș să poarte măști de protecție. De mâine, întră în vigoare starea de alertă, care a relaxat măsurile de protecție, ceea ce poate duce la creșterea numărului de contaminări cu virusul Covid-19, deoarece nu mai există restricții la deplasările în localitate, iar parcurile au fost deschise. „Dragi prieteni, dragi rovinăreni! Intrăm într-o nouă etapă a luptei noastre cu coronavirusul COVID-19. Trecem de la Starea de Urgență, la Starea de Alertă! Legea privind Starea de Alertă va intra în vigoare de luni, 18.05.2020, și, tot de atunci, vom fi nevoiți să respectăm noi reguli. Pe lângă respectarea normelor de igienă, distanță socială, evitarea locurilor aglomerate, vom fi nevoiți să purtăm măști de protecție atunci când ne aflăm în spații publice închise sau în mijloace de transport în comun. Legea vine și cu o anumită relaxare în ceea ce privește deplasarea în interiorul localității, deplasări pentru care nu mai este necesară declarația pe proprie răspundere, se vor deschide saloanele de înfrumusețare, frizeriile, cabinetele stomatologice. Totodată, este permisă deschiderea parcurilor, lucru pe care l-am făcut și noi, la Rovinari, începând de astăzi. Atenție, însă! Locurile de joacă rămân închise cel puțin 30 de zile, perioadă în care suntem în Stare de Alertă”, a declarat edilul din Rovinari.

Robert Filip atrage atenția și asupra importanței respectării normelor de distanțare și igienă. „Rămân în continuare închise terasele, restaurantele și cafenelele, iar pentru deplasări în afara localității de domiciliu este necesară în continuare completarea declarației pe proprie răspundere. Trebuie să fim în continuare vigilenți, să respectăm recomandările autorităților, măsurile de igienă și distanță socială, pentru că, numai așa vom trece cu bine peste această grea încercare la care suntem supuși cu toții”,  a mai adăugat Filip.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CEO face listele de concedieri

Postat acum

on

De către

Conducerea CEO lucrează la întocmirea listelor de concedieri. Prioritate au angajații care depun cereri, din proprie inițiativă. Viitorii disponibilizați vor beneficia de salarii compensatorii, ce pot fi de 23.000 de lei. În această vară, 800 de angajați vor pleca din companie. Jumătate dintre ei se încadrează în condițiile de pensionare, începând cu data de 1 iulie și se vor pensiona până la afârșitul anului. În următorii ani, din CEO vor pleca 4.500 de salariați, conform planului de restructurare, aflat în analiza Comisiei Europene.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Furnizori de energie, amendați de ANRE

Postat acum

on

De către

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a amendat furnizorIi de energie, cu peste 1,1 milioane de lei. Informația a fost confirmată printr-un comunicat de presă, în care se precizează că acţiunile de control au vizat verificarea respectării frecvenţei de emitere a facturii pentru energia electrică, furnizată clienţilor; modalitatea de facturare în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale aparatului de măsură; informarea clienţilor casnici din portofoliu cu privire la oferta pentru serviciu universal, ofertele concurenţiale proprii aplicabile, precum şi la dreptul clienţilor de a încheia un contract de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială cu orice furnizor licenţiat.
Enel Energie a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 200.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind informarea clienţilor, iar Enel Energie Muntenia a primit o amendă de 200.000 lei. CEZ Vânzare a fost sancţionată cu 200.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecvenţa de emitere a facturii şi facturarea în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale aparatului de măsurare. E.ON Energie România a primit o amendă contravenţională de 210.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind informarea clienţilor şi frecvenţa de emitere a facturii. Electrica Furnizare a fost amendată cu 300.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecvenţa de emitere a facturii şi facturarea în perioada cuprinsă între două citiri consecutive, se arată în comunicatul emis de ANRE.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Șofer de 19 ani prins drogat la volan

Postat acum

on

De către

Șofer prins drogat la volan. Este vorba despre un tânăr de 19 ani din Târgu Jiu care a fost implicat într-un accident de circulație pe strada Victoriei din localitate.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier au procedat la testarea, cu  aparatul drugtest, a unui tânăr de 19 ani, din municipiul Târgu Jiu, care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din localitate, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Întrucât aparatul a rezultat pozitiv la două substanțe, conducătorul auto  a fost însoțit  la  spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de urină și sânge pentru depistarea prezenței de substanțe psihoactive.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR