Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul de Vladimir, inculpat într-un dosar penal, risipește iar banul public! Lămpi stradale, la prețuri exorbitante

Postat acum

on

Edilul liberal de Vladimir, Ion Ianăși, le-a propus în ultima ședință de CL, din data de 8 noiembrie 2021, aleșilor un proiect de hotărâre care privea aprobarea a peste 3 miliarde de lei vechi din bugetul local, drept cofinanțare la modernizarea iluminatului stradal. Culmea este că acest proiect nu a fost votat nici măcar de către toți consilierii PNL, partid din care face parte și primarul Iarăși.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma colosala de aproape 15 miliarde de lei vechi, și reprezintă achiziționarea a 480 de lămpi stradale cu led, care oricum nu acoperă tot necesarul comunei, și fără schimbarea rețelei vechi de iluminat stradal.

La un calcul rapid, fiecare lampa pe led ar costa 30 de milioane(3000 de lei) bucata, deși la achiziționarea directă un astfel de produs costă 493 de lei cu tot cu TVA( produs marca Philips). Produsul în cauză este cel mai scump găsit și are garanție doi ani.

Cu toate acestea, primarul de Vladimir este dispus să de-a pe o astfel de lampă de 6 ori mai mult, bazându-se pe faptul că restul de bani ar fi obținuți de la Ministerul Mediului.

Supărat că proiectul său nu a trecut, edilul îl repropune, în același format, și în ședința din 24 noiembrie.

Reamintim că în urma cu doi ani, s-au mai achiziționat de la firma TOP NICSELECT SRL, încă 130 de lămpi pe led din care, în prezent, mai funcționează doar 20%.

Consilierii locali cer de un an de zile primarului, în ședințele de CL, să li se prezinte o situație cu achiziționarea acestor lămpi care s-au ars majoritatea. Nici în prezent situația nu a fost expusă CL.

În ședință de la finalul acestei luni, cu siguranță, proiectul repropus de edilul local de Vladimir, nu va trece de votul aleșilor locali.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Date false la recensământul din Gorj! Primăriile își protejează astfel angajații

Postat acum

on

De către

În mai multe localități din Gorj s-au oferit recenzorilor date false, interesul de a majora populația comunelor a fost unul gândit de primării. La un număr redus de populație, scad și posturile din UAT-uri. Funcționarii rămân pe posturi, cu un recensământ făcut din pix, iar salariile nu scad.

Șocant a fost când s-a făcut o comparație între cifrele de la recensământul din localitățile respective și datele de la Evidența Populației. O astfel de diferența s-a constatat în comuna Roșia de Amaradia.

„Am avut o populaţie de 3.628. Cu alunecările de teren s-au mai mutat la Cojani şi la Câmpu Mare. Scopul nostru era să avem tot peste 3.000, ca să rămânem localitate de gradul II. De asta ne-am luptat şi noi cu echipa primăriei şi cu recenzorii. Avem peste 3.100 şi asta înseamnă că rămânem comună de gradul II“, a menționat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

În comunele unde există astfel de probleme se vor face verificări anunță Direcția Județeană de Statistică.

Primele rezultate ale recensământului vor fi publicate în decembrie 2022, a anunțat luni INS.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Gorjeancă, fost ofițer de penitenciare, vedetă pe o platformă on-line destinată adulților!

Postat acum

on

De către

După ce a activat vreme de câțiva ani la Penitenciarul Tg-Jiu, o tânără gorjeancă a ajuns director al unui penitenciar în Dolj, însă a fost nevoită să se pensioneze, în urma unor scandaluri de răsunet. Ulterior, gorjeanca s-a apucat să facă sport în mod intensiv și-a mărit bustul și a devenit vedetă pe o platformă online pentru adulți.

Cu un nou aspect fizic, tânăra și-a deschis un cont pe platforma OnlyFans, cu numele „Sexy Brunette”, unde a început să posteze, contra cost, filmări și fotografii în care apare în ipostaze indecente, potrivit Gândul.ro.

„Sunt singura fată de pe OnlyFans care oferă posibilitatea tuturor abonaților să interacționeze cu mine. Tot ce fac, fac cu drag și implicare”, se prezintă „Sexy Brunette”.

Contactată de jurnaliștii publicației menționate, fostul ofițer de penitenciare a confirmat fapul că „Sexy Brunette” este contul ei, dar a menționat că a recurs la această metodă deoarece este bolnavă și are nevoie de bani, mai ales că este mama a patru copii.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Omu’ și locu’ la Primăria Bălești! Concursuri fără contracandidați, cu rezultat previzibil

Postat acum

on

De către

Trei posturi a scos la concurs de Primăria Bălești, toate pe perioada nedeterminată, la care s-au înscris exact trei candidați, câte unul pe fiecare post.

Evident că toți candidații și-au anonimizat numele, de parcă nici nu se cunoaște deja în comună ori în primărie cine va ocupa postul de asistent medical comunitar debutant, ori cine va lua postul de inspector la Serviciul Economic de la Taxe și Impozite Locale.

Se știe deja și cine va ocupa și postul de la Achiziții, deoarece în același stil s-au ocupat mai toate funcțiile scoase la concurs în primăria din Bălești. Rude, prieteni, apropiați, lipitori de afișe, aceasta este rețeta câștigătoare pentru o primărie al cărui primar blama, nu demult, practica identică a fostului primar Paicu. 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR