Connect with us

POLITICĂ

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber și candidații PSD pentru Parlamentul României au avut o serie de întâlniri cu reprezentanții medicilor de familie, în cadrul cărora au fost prezentate și analizate problemele pe care aceștia le întâmpină.

Postat acum

on

Am fost cu toții de acord că medicii de familie au nevoie de sprijin. Din acest motiv, l-am asigurat pe domnul Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, că toți parlamentarii PSD vor susține fără rezerve toate inițiativele menite a duce la rezolvarea problemelor pe care dânșii ni le-au semnalat”, a declarat președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

Solicitările medicilor de familie sunt:

 1. Stimularea CL în vedere aplicării prevederilor art. 74, pct.1 din Legea 95/2006 ; „ Autoritățile administrației publice locale pot acorda facilități și stimulente aferente instalării unui medic, înființării și funcționării cabinetului de medicină de familie, în conformitate cu dispozițiile legale în

vigoare”.

 1. Revizuirea Ar.391, pct.8 din Legea 95/2006 privind condiţiile continuării activităţi medicilor de familie cu activitate în sistemul privat al serviciilor de sănătate în contract cu CJAS, în sensul eliminării posibilităţilor de abuz prin existenţa „Necesitatea prelungirii activității se stabilește de către o comisie organizată la nivelul direcțiilor de sănătate publică județene sau a municipiului București, alcătuită din:”
 2. Aplicarea imediată a Art.314, lit.h din Legea 95/2006, articol care, în acest moment, este valabil pentru reţeaua medicală publică; „ să beneficieze, în mod gratuit, de asistență medicală, medicamente și proteze, începând cu 1 ianuarie 2008, în condițiile respectării dispozițiilor legale privind plata contribuției la asigurările sociale de sănătate, atât medicii în activitate sau pensionari, cât și soțul sau soția și copiii aflați în întreținerea acestora. ; „
 3. Elaborarea Contractului-cadru conform prevederilor Codului Civil, Art.1176 şi renunţarea la un Contrac-cadru „global”, valabil pentru tooate serviciile medicale şi conexe actului medical, având în vedere că fiecare formă de furnizare de servicii medicale are condiţii specifice de contractare de servicii şi deci de desfăşurare a activităţilor de furnizare de servicii.
 4. Revizuirea „feliei” din FNUAS alocată medicinei primare la minim 15%
 5. Eliminarea birocraţiei inutile.
 6. Respectarea sub toate aspectele a CARACTERULUI DE ACTIVITATE PRIVATĂ a serviciilor( furnizate de medicii de familie) din cabinetele de medicină de familie aflate în contract cu CAS.Comandat de Partidul Social Democrat –Organizația Județeană Gorj.
  Executat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL , prin www.gorjexpress.ro

  CUI mandatar financiar coordonator: 11200020

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Europarlamentarul Corina Crețu, mâine în Gorj

Postat acum

on

De către

Europarlamentarul Pro România, Corina Crețu, va participa mâine la o întâlnire cu autorităţile județene la Prefectura Gorj. Întâlnirea este programata după ora 11.00, în Sala Maură a instituției publice.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Organizația Pro România Gorj solicită demisia managerul de la SJA Gorj

Postat acum

on

De către

Prin intermediul unui comunicat de presă, Pro Romania Gorj solicită public demisia lui Constantin Mitroi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță, căruia i s-ar fi prelungit mandatul cu încă șase luni.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Liberalul Crăc, noul director al APIA Gorj

Postat acum

on

De către

„APIA Gorj are un nou director executiv. Îl felicit pe Traian Crăc pentru obținerea acestei poziții deosebit de importante! Traian a mai condus APIA, are o bogată experiență și vine din mediul privat. Îi urez, pe aceasta cale, mult succes în activitate!”,a anunțat șeful PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Traian Crăc este vicepreședinte al PNL Târgu Jiu.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:4120:12 EEST
Se simt: 2°C
Vânt : 3km/h NNW
Umiditate : 77%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/1°C
14/6°C
8/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR