Connect with us

POLITICĂ

Pompiliu Păunescu, primarul potrivit pentru localitatea Bâlteni

Postat acum

pe

Cu un candidat puternic, PSD Bâlteni are toate șansele să câștige alegerile din data de 27 septembrie, atât la Primărie, cât și la Consiliul Local. Pompiliu Păunescu este cel care, alături de echipa de la județ a Partidului Social Democrat, poate schimba în bine localitatea Bâlteni. Acesta vrea și poate să schimbe fața localității. Situată strategic, de-a lungul Drumului European 79, localitatea are posibilități de dezvoltare, care încă nu au fost puse în aplicare până acum. Asta vrea să facă Pompiliu Păunescu din localitatea Bâlteni: o localitate dezvoltată.

Puternic afectat de exploatările miniere, Bâlteniul are nevoie de reconstrucție, iar oamenii merită să fie sprijiniți pentru a crea alternativă de dezvoltare. Acestea este principalul obiectiv pe care Pompiliu Păunescu, candidat PSD la Primăria Bâlteni, îl are pentru comunitate. Copiii sunt viitorul comunei, de aceea pentru micuții din localitate, Pompiliu Păunescu își dorește școli noi și moderne, dotate cu bază materială de ultimă generație.

Infrastructura de apă și canal, dar și alimentarea cu gaze a comunei sunt alte trei obiective pe care candidatul PSD vrea să le ducă la îndeplinire în cei patru ani pe care îi are la dispoziție.

Accesarea de fonduri europene este o oportunitate cu care autoritățile, dar și locuitorii comunei, se pot folosi. De aceea, Pompiliu Păunescu își dorește înființarea unui compartiment, în cadrul primăriei, care să stea la dispoziția cetățenilor pentru consultanță.

Atragerea investitorilor în vederea deschiderii unei fabrici de cablaje, este, de asemenea, un alt proiect pentru care luptă candidatul PSD. Cum activitatea minieră este în restrângere, este nevoie de locuri de muncă atât pentru tinerii din localitate, dar și pentru cei care mai au câțiva ani până la pensie.

Relația cu cetățeanul este foarte importantă, de aceea crearea unui sistem de management al calității pentru creșterea performanței administrației publice locale în scopul soluționării solicitărilor cetățenilor într-un timp mai scurt. Astfel, răspunsul autorităților la orice fel de solicitare se va face promt.

Candidatul PSD se bucură de o largă susținere din partea liderilor PSD Gorj, care vor să se implice pentru a dezvolta localitatea Bâlteni. Atât președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, cât și deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, sunt alături de Pompiliu Păunescu pentru a contribui la implementarea proiectelor propuse locuitorilor comunei.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro CUI mandatar financiar: 21200019

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

AUR cere renegocieri cu Comisia Europeană, privind decarbonarea

Postat acum

pe

Liderii AUR cer să fie renegociat pactul cu Comisia Europeană, privind decarbonarea, care afectează Complexul Energetic Oltenia. „Actualele ținte de decarbonizare, respectiv reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în 2030 și „net zero” în 2050, sunt prea ambițioase pentru România. Avem nevoie de perioade de tranziție mai generoase. Polonia de pildă cere 2060.

Considerăm prematură renunțarea prea rapidă la sectorul carbonifer, așa cum a fost agreată de guvernanții români cu Comisia”, arată un comunicat al partidului recent intrat în Parlament.

În același comunicat, reprezentanții AUR susțin că trebuie retehnologizate centralele Turceni, Rovinari, Craiova, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar și Mintia și Paroșeni (Complexul Energetic Hunedoara). „AUR consideră că România are nevoie de circa 2500 megawați capacități noi pe gaze naturale. Aceste centrale noi se pot crea cu fonduri europene din Mecanismul de Redresare și Reziliență și Fondurile de Coeziune pe 2021-2027. Apreciem că circa 3-4 miliarde euro se pot aloca în acest scop din banii europeni. Și companii românești precum Hidroelectrica și Romgaz pot face în acest sens investiții care ar fi extrem de rentabile”, mai spun liderii AUR.

Continuă să citești

POLITICĂ

Consilier local, președinte la OFSD Motru!

Postat acum

pe

Florentina Petrișor, consilier local PSD Motru, conduce de astăzi Organizația de Femei Social Democrate din localitate. Aceasta a fost singura propusă pentru funcție, votată în unanimitate de cele câteva zeci de social democrate care au participat la alegerile interne de astăzi. De la OFSD Gorj a fost prezentă Anca Bordușanu, președintele interimar, Marcela Mrejeru, președinta OFSD Târgu Jiu dar și de noul purtător de cuvânt al PSD Gorj, Manuela Misăilescu.

PSD Motru se pregătește de Conferință Municipală de Alegeri care va avea loc săptămâna viitoare.

Continuă să citești

POLITICĂ

Poliția Locală, motiv de scandal între PSD și PNL

Postat acum

pe

Opt posturi de conducere din Poliția Locală Tg Jiu au ajuns motiv de scandal, între consilierii PSD și cei ai PNL. Posturile au fost scoase, ieri, din organigrama Poliției Locale. Primarul Marcel Romanescu spune că existau prea multe scaune de șefi și că cei de la PSD nu vor desființarea lor, deoarece multe sunt ocupate politic. „Cei de la PSD nu doresc această schimbare și vor ca primăria să funcționeze așa cum se obișnuia în vremurile în care dețineau puterea. De aceea au și votat împotrivă, fără a avea argumente. Știu că există nemulțumiți și că cei care își pierd funcțiile de conducere încearcă să se folosească de ceilalți angajați, insinuând tot felul de scenarii, în speranța că vor putea bloca noua organigramă”, a fost poziția edilului.

În replică, aleșii PSD spun că nu au participat la votarea organigramei, deoarece o consideră făcută ilegal. Luis Popa spune că acțiunea consilierilor social democrați s-a bazat pe lipsa argumentației și acuză liberalii de discriminări, prin aprobarea noii organigrame. „Noi nu am votat împotriva organigramei, noi nu am participat la votarea organigramei, sunt două lucruri diferite. În același timp, am avut și argumente de ce am procedat așa, argumente ce se vor regăsi în procesul verbal al ședinței. În urma acestei reorganizări, o parte dintre persoanele din această clasă urmează sa fie transferate în cadrul primăriei?Acest răspuns mi-a ridicat câteva semne de întrebare, printre care cei care s-au ocupat de această reorganizare au știut de la început pe cine mută, de unde și unde va ajunge persoana respectiva”, sus’ine consilierul PSD, Luis Popa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
20°
Fair
07:0718:11 EET
Feels like: 20°C
Wind: 6km/h SW
Humidity: 30%
Pressure: 1019.64mbar
UV index: 3
SunMonTue
12/0°C
11/0°C
12/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI