Connect with us

SOCIAL

Polițiști ai IPJ Gorj, implicați într-o acțiune umanitară pentru Ucraina

Postat acum

on

40 de poliţişti au donat sânge în cadrul unei acţiuni umanitare pentru salvarea vieţilor omeneşti din Ucraina, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

De altfel, cei 40 de poliţişti gorjeni şi-au arătat solidaritatea faţă de semenii lor de peste graniţă, militarii şi civilii din Ucraina, care au luptat şi au fost răniţi în urma războiului.„Misiunea de astăzi a fost una mai specială, aceea de a contribui la salvarea de vieţi omeneşti printr-un simplu gest umanitar, acela de a dona sânge. Aproximativ 40 de poliţişti gorjeni şi-au arătat solidaritatea faţă de semenii lor de peste graniţă, militarii şi civilii din Ucraina, care au luptat şi au fost răniţi în urma războiului. Sângele, pe care noi îl numim ‘picătura de viaţă’, nu poate fi cumpărat, nu se poate fabrica, ci se poate obţine doar prin bunăvoinţa celor din jur. Pe această cale, îndrumăm toţi cetăţenii să se alăture acestei campanii umanitare, atât pentru răniţii din Ucraina, cât şi pentru toţi cei aflaţi în necesitate, deoarece nevoia de sânge din spitale este mare”, au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

SOCIAL

Elev de la CNET Târgu Jiu, diagnosticat cu cancer osos! Are nevoie de ajutorul nostru

Postat acum

on

De către

Sărbătorile de Paște au venit cu vești triste pentru David Mărăcine, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu. În prag de vacanță a fost diagnosticat cu Sarcom Ewing, un cancer al osului, iar acum are nevoie de o operație foarte costisitoare si de un tratament postoperator pe care familia nu si-l permite. Are alături un om deosebit, mama lui adoptivă care îi oferă sprijin necondiționat. Putem să-l susținem și noi pe David sa revina la o viață normală donând orice sumă în contul :

IBAN: RO75INGB0000999911863631

Titular cont: Loredana Larisa Branzan

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Continuă să citeşti

SOCIAL

Nelu Pavel: Ziua Romilor nu înseamnă scandal, noi trebuia să fim organizatorii, nu primăria!

Postat acum

on

De către

Partida Romilor nu a fost implicată deloc în organizarea manifestării, din această după-amiază, de pe Insuliță. Nelu Pavel, liderul Partidei Romilor Gorj, consideră chiar că Primăria Târgu Jiu a preluat Ziua Romilor dintr-o încercare de politizare a manifestării.

Problema este că s-a pus o amprentă urâtă pe tot evenimentul, asta deoarece autoritățile se pregătesc de un scandal de amploare, lucru care ar păta sărbătoarea care nu va beneficia de niciun mesaj al reprezentanților acestei etnii din judetul Gorj.

,,M-am șocat că se cere intervenția jandarmilor de la Craiova. Se ia în calcul că va fi scandal la concertul cu Țancă Uraganul. Eu nu am nimic cu acest artist că este apreciat de tinerii noștrii dar când am auzit că jandarmii de la Gorj nu sunt suficiente pentru un concert care trebuie sa fie pașnic, că această manifestare nu se va bucura de implicarea noastră m-a dezamăgit. Noi am organizat anual Ziua Romilor cu sprijin din comunitate de la Ion Ministru, Potârcă și alții. Am arătat tradiții, port, meșteșuguri au dat diplome și am încercat să arătăm gagiilor că suntem oameni. Primăria trebuia să ne lase pe noi organizatori și să ne susțină, nu așa. Dar eu voi fi simplu spectator acolo și voi participa in alte localități sa transmit un mesaj de pace și bună înțelegere în comunitate în limba romani”, a declarat Nelu Pavel.

Primăria Târgu Jiu asigura organizarea acestei zile cu un concert la care capete de afiș sunt maneliștii Țancă Uraganul și Florin Mitroi.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Consilierul municipal Fiu a descoperit un topor celt, vechi de 3000 de ani

Postat acum

on

De către

Claudiu Fiu, consilier municipal, a făcut o descoperire inedită pe raza municipiului Târgu Jiu.

„Sunt norocos, am găsit întâmplător un topor de tip „celt”. Piesa foarte rară este specifică Epocii Bronzului și are o vechime de minim 3.000 mii de ani. Maine voi merge să-l predau la Consiliul Județean Gorj. Orașul Targu Jiu are rădăcini adânci”, a transmis Claudiu Fiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR