Connect with us

ACTUALITATE

Platforma on-line unde poți reclama problemele din școlile din județul Gorj și întreaga țară. Aproape 200 de sesizări trimise în primele zile după lansare

Postat acum

on

O  platformă on-line unde oricine poate semnala problemele școlilor din România a fost lansată în luna octombrie. Lipsa toaletelor, a conexiunii la internet și a laboratoarelor sunt doar câteva dintre problemele semnalate pe platforma HartaEdu.ro. Una din școlile care se confruntă cu probleme este din județul Gorj, mai exact, din comuna Godinești. Aici este novoie de calculatoare.

Până acum au fost indexate pe hartă 18.000 de instituții publice de învățământ și 191 de alerte, pentru 19 dintre acestea fiind găsite deja soluții. Printre alertele de pe hartă sunt semnalate lipsuri legate de electronice, bănci și scaune, biblioteca școlii, construcții, instalații electrice, reconsolidare. Organizația Narada verifică alerta, anunță apoi comunitatea locală pentru a se implica în găsirea soluțiilor.

Probleme semnalate pe platformă:

-peste 500.000 de elevi din România nu au acces la bibliotecă;

-230.000 dintre copii merg la toaletă în curtea școlii;

-aproape un milion de elevi fac orele fără un laborator de ştiinţe;

-mai multe școli publice din țară încă nu au apă potabilă și autorizație sanitară.

Situații concrete:

-Școala Godinești din Gorj are nevoie de 15 calculatoare;

-Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Dichiseni, Călărași, îi trebuie mobilier;

-Școala din Șotrile, Prahova, are nevoie de un autobuz cu 40 de locuri.

Cei care vor să ajute găsesc pe site detalii privind numărul elevilor afectați și contactele instituțiilor. După soluționare, urgențele vor apărea pe hartă drept „alerte rezolvate”, alături de numele celor care le-au soluționat.

În anul şcolar 2021-2022, organizația își propune să ajute aproximativ 100.000 de elevi să învețe în condiții mai bune, potrivit scoala9.ro.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat, azi, ajutorul de stat pentru CEO

Postat acum

on

De către

Guvernul a adoptat, azi, hotărârea de guvern privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru restructurare, sub formă de grant Societăţii „Complexul Energetic Oltenia” S.A. în scopul finanţării cheltuielilor cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, pentru anul 2023. Astfel, compania va primi un ajutor de stat în valoare de 449 milioane lei pentru anul 2023.

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ajutorul de stat de restructurare sub formă de granturi se acordă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, şi va fi folosit pentru:

a) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră necesare pentru îndeplinirea obligaţiei de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2023;

b) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2023, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2024”.

Ajutorul de stat este acordat anual, de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Energiei, în limita prevederilor bugetare aprobate şi se aprobă prin hotărâri ale Guvernului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Tismana: Spectacol caritabil pentru Bianca, de Florii!

Postat acum

on

De către

Pe data de 9 aprilie, la orele 14.00, în ziua de ,,Florii,, Primăria Orașului Tismana, alături de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, Casa de Cultură „George Coșbuc” va organiza spectacolul caritabil ” Împreună pentru Bianca”.

La spectacolul organizat vor fi prezenți următorii soliști vocali care ne vor încânta cu melodiile lor și anume: Claudia Torop, Roberta Crintea, Maria Loga, Alexandra Bleaje, Andra Matei, Victorița Lăcătușu, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Adi Ologu, Tantan Florin.

Toți banii din vânzarea biletelor și din urma mobilă care se vor aduna în urma acestui spectacol caritabil vor fi depuși în cont pe numele Biancăi. Biletele se pot cumpăra de la sediul Casei de Cultură de la directorul Tantan Florin sau se la primarul Petre Remetea.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă de salubritate, amendată cu 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Firma de salubritate Polaris a fost amendată cu 50.000 de lei, de comisarii Gărzii de Mediu. Un camion a fost filmat în timp ce transporta deșeuri, fără să le asigure, resturile căzând pe drum. “Deșeurile care urmează a fi transportate trebuie asigurate în timpul transportului astfel încât să nu fie spulberate pe carosabil. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au verificat în cursul acestei săptămâni un operator de colectare deșeuri ce acționează pe raza județului Gorj, iar în baza unor probe video primite, s-a stabilit că acesta nu a respectat normele de mediu pe parcursul efectuării transportului. Operatorul în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 50.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR