Connect with us

ACTUALITATE

Platforma on-line unde poți reclama problemele din școlile din județul Gorj și întreaga țară. Aproape 200 de sesizări trimise în primele zile după lansare

Postat acum

on

O  platformă on-line unde oricine poate semnala problemele școlilor din România a fost lansată în luna octombrie. Lipsa toaletelor, a conexiunii la internet și a laboratoarelor sunt doar câteva dintre problemele semnalate pe platforma HartaEdu.ro. Una din școlile care se confruntă cu probleme este din județul Gorj, mai exact, din comuna Godinești. Aici este novoie de calculatoare.

Până acum au fost indexate pe hartă 18.000 de instituții publice de învățământ și 191 de alerte, pentru 19 dintre acestea fiind găsite deja soluții. Printre alertele de pe hartă sunt semnalate lipsuri legate de electronice, bănci și scaune, biblioteca școlii, construcții, instalații electrice, reconsolidare. Organizația Narada verifică alerta, anunță apoi comunitatea locală pentru a se implica în găsirea soluțiilor.

Probleme semnalate pe platformă:

-peste 500.000 de elevi din România nu au acces la bibliotecă;

-230.000 dintre copii merg la toaletă în curtea școlii;

-aproape un milion de elevi fac orele fără un laborator de ştiinţe;

-mai multe școli publice din țară încă nu au apă potabilă și autorizație sanitară.

Situații concrete:

-Școala Godinești din Gorj are nevoie de 15 calculatoare;

-Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Dichiseni, Călărași, îi trebuie mobilier;

-Școala din Șotrile, Prahova, are nevoie de un autobuz cu 40 de locuri.

Cei care vor să ajute găsesc pe site detalii privind numărul elevilor afectați și contactele instituțiilor. După soluționare, urgențele vor apărea pe hartă drept „alerte rezolvate”, alături de numele celor care le-au soluționat.

În anul şcolar 2021-2022, organizația își propune să ajute aproximativ 100.000 de elevi să învețe în condiții mai bune, potrivit scoala9.ro.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Incendiu într-un bloc din Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Este incendiu la etajul patru al unui bloc din Târgu Jiu. Focul e fost văzut de vecini, în locuința incendiată trăind un bărbat cunoscut cu patima alcoolului. Pompierii sunt la fața locului.

„În acest moment intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 4 al unui bloc situat pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Tg-Jiu. La fața locului au fost dislocate 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă pentru lucru la înălțimi și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu.
Până în acest moment nu au fost identificate victime. Intervenția este in dinamică”, transmite ISU Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Fostul ministru, Valeriu Stoica, la inaugurarea unui parc din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica, a fost prezent, azi, la Târgu Jiu, la inaugurarea parcului de lângă Coloana Infinitului. „Am pregătit, la Târgu Jiu, o serie de surprize cu această ocazie specială, printre care și inaugurarea unui parc ce are ca scop punerea în valoare a Coloanei Infinitului, un eveniment la care au participat Valeriu Stoica și Irinel Stoica, reprezentanți ai Fundației Infinitul. Le mulțumim soților Stoica pentru implicarea în acest frumos proiect, un ajutor neprețuit oferit orașului nostru”, a apus primarul Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

1 Decembrie la Drăguțești: Depunere de coroane de flori și fasole cu cârnați și varză!

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din comuna Drăguțești s-a pregătit așa cum se cuvine pentru 1 Decembrie.

Mai exact, s-a pregătit un program de manifestări cu copiii comunei, s-au depus coroane de flori la monumentul reprezentativ al localității și s-a gătit fasole cu cârnați și varză pentru participanți.

Mai exact, peste 400 de persoane din localitate au servit fasole cu cârnați, cu varză și cu turtă sau pâine. S-a mai oferit vin fiert aromat celor câteva a sute de participanți invitați aici de edilul Ion Dumitru Popescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR