Connect with us

EVENIMENTE

Pensionarea la 52 de ani în CEO, în vigoare

Postat acum

on

Angajații Complexului Energetic Oltenia își pot depune dosarele de pensionare la 52 de ani la casele de pensii. Actul normativ care modifică Legea pensiilor, în sensul scăderii vârstei de pensionare la companiile energetice, inclusiv în carierele miniere intrând în vigoare. Conform estimărilor, peste 3.000 de mineri și energeticieni vor putea să meargă la casele de pensii să își depună documentele prin care solicită pensionarea la limită de vârstă.

Salariații care nu îndeplinesc toate condițiile pentru a se putea pensiona vor putea beneficia de condiții de muncă speciale. Pe lângă vârsta obligatorie de 52 de an, angajații trebuie să aibe o vechime în domeniul energetic de 25 de ani. Mai mult decât atât, legea stipulează și obligativitatea unui stagiu de cotizare de 30 de ani. Conform estimărilor făcute de companie, 3.800 de angajați s-ar încadra în noile condiții de pensionare. Aproximativ 800 dintre aceștia au ieșit deja din sistem prin programul de disponibilizări colective. Mai exact, este vorba de lucrători care acum au calitatea de șomer indemnizat, astfel că, aproximativ 3.000 de angajați vor putea să meargă la casele de pensii să își depună documentele prin care solicită pensionarea la limită de vârstă.

Aproximativ 30 de angajați ai CE Oltenia și-au depus deja dosarul de pensionare in prima zi.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

BMW accidentat la Pișteștii din Deal

Postat acum

on

De către

Un autoturism BMW a fost implicat într-un accident rutier care a avut loc, în urmă cu scurt timp, la Pișteștii din Deal, pe raza comunei Scoarța. Participanții la trafic au semnalat mașina avariată și circulația îngreunată din zonă. Nu se cunosc, deocamdată, cauzele evenimentului rutier.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Două Dacii și-au testat rezistența, în zona Artego

Postat acum

on

De către

Două autoturisme Dacia au fost implicate într-o tamponare care a avut loc, în urmă cu scurt timp, în zona Artego. Dacia cu numere de Hunedoara s-ar face vinovată de accidentul fără victime. Cert este că ambele au trecut testul rezistenței.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Afaceriștii reținuți pentru infracțiuni economice, puși sub control judiciar

Postat acum

on

De către

Cei doi afaceriști, tată și fiu, de 43 de ani, respectiv 25 de ani, reținuți pentru săvârșirea de infracțiuni economice, la un depozit de colectare și reciclare deșeuri, în Bălești, au fost puși sub control judiciar, pentru o perioadă de 30, respectiv 60 de zile. Cei doi sunt acuzați de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor și folosirea creditului societății comerciale cu rea credință. Anchetatorii au impus sechestru judiciar pe bunuri ale celor doi.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR