Connect with us

ACTUALITATE

Până la ce oră avem voie afară de Revelion

Postat acum

on

În România, al doilea Revelion petrecut în pandemie vine cu mai puţine restricţii, spre deosebire de 2020. În acest an, cei care au certificat verde pot petrece noaptea dintre ani inclusiv la restaurant.

La începutul lunii decembrie, Guvernul a decis să ofere o nouă listă de relaxări valabile inclusiv în seara de Revelion. Printre acestea ar fi de menţionat faptul că a fost eliminată carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise. De asemenea, restaurantele pot sta deschise până la răsărit.

Cu toate că în România au fost descoperite mai multe cazuri de infectare cu tulpina Omicron, șeful DSU, Raed Arafat a justificat relaxarea restricțiilor prin faptul că sunt mai puține cazuri de infectare: „Clar că situaţia noastră acum e una mai bună decât acum două-trei săptămâni”, a afirmat Raed Arafat, la începutul lunii decembrie.

Conform acestuia, se propune eliminarea interdicţiei de circulaţie a persoanelor nevaccinate în cursul nopţii, creşte intervalul orar de la ora 21 la ora 22 pentru magazine, restaurante şi activităţi economice care aveau limită de închidere ora 21.

Dacă anul trecut, circulația între orele 23:00 – 05:00 a fost interzisă, acum a fost eliminată această regulă.

Hotărârea 112 adoptată de CNSU prevede prelungirea stării de alertă şi a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar prevede multe excepții: • Eliminarea interdicţiilor de circulaţie a persoanelor; • Creşterea intervalului orar în care este permisă desfăşurarea activităţilor cu publicul pentru toţi operatorii economici, inclusiv pentru competiţiile sportive şi activităţile cultural artistice între 05,00 -22,00; • Eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate; • Eliminarea restricţiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 şi 31.12.2021 – 01.01.2022; • Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor şi parcurilor comerciale, şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid; • Permiterea cazării în structurile de primire turistice şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid; • Permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spaţiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafaţa mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

La cosit, pe pârtia de schi

Postat acum

on

De către

Pârtiile de schi se întrețin prin diverse procedee, care se fac inclusiv în anotimpul în care nu este zăpadă. Pe pârtia Transalpina, din Parâng, administratorii au cosit iarba. „După acțiunea de cosire a suprafețelor de schi, urmează acțiunea din fiecare an de îndepărtare a pietrelor, pentru facilitarea desfășurării sporturilor de iarnă, în cele mai bune condiții de siguranță pentru cei care ne vizitează”, este explicația celor care au ieșit pe pârtie, în plină toamnă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Medic al spitalului Rovinari, promovat manager la o unitate din Craiova

Postat acum

on

De către

Un medic de la spitalul din Rovinari este noul manager al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Mădălina Lăpădat a fost angajată, în ultimii trei ani, ca epidemiolog la unitatea din Rovinari. „Începând de luni, doamna doctor epidemiolog Mădălina Lăpădat, colega noastră, alături de care am petrecut timp de aproape trei ani, omul cu care am reușit să învingem lupta cu pandemia, este managerul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Îi dorim să rămână același om corect și drept pe care l-am cunoscut. Suntem siguri că Spitalul „Sfântul Ştefan” Rovinari a pierdut un bun profesionist, iar Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a câștigat unul. Mult succes, Mădălina!”, a transmis conducerea Spitalului „Sfântul Ștefan” din Rovinari.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sol poluat in Gorj, amendă de 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Un nou control al Gărzii de Mediu, la operatorii care exploatează resursele de hidrocarburi din subsolul terenului din județul Gorj, a adus în prim plan alte neconformități în desfășurarea activității. Pentru poluarea solului, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o altă sancțiune contravențională în valoare de 50 000 lei și au stabilit măsuri imediate de ecologizare a terenului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR