COMUNITATE
Pacient plimbat între spitale! Ce spune SJU Târgu Jiu despre cele întâmplate

Fostul manager de la Serviciu de Ambulanță Gorj, Cristi Aldescu, a postat ieri un mesaj legat de un incident care a avut loc vineri cu un pacient ce ar fi fost plimbat, în mod injust, între două spitale, cu o salvare.
SJU Târgu Jiu, prin purtătorul de cuvânt, a explicat situația, una dintre unitățile medicale implicate fiind și spitalul din municipiu, astfel:
„În cursul zilei de astăzi(n.r.ieri)un pacient a fost transferat de la Spitalul Rovinari la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Bărbatul era internat de 7 zile la Spitalul Rovinari. A fost adus cu ambulanța la Camera de gardă a Spitalului 700 și aici a fost consultat de domnul doctor Antohi, de la Secția ATI I și de doamna doctor Sanfira, de la Secția Medicină Internă I. În opinia profesională a domnului doctor, nu se impunea internarea într-o secție ATI căci pacientul era stabil hemodinamic, gazometria arterială era bună având în vedere afecțiunile de care suferă pacientul, nu necesita suport ventilator, era conștient, însă putea fi internat în Secția Medicală, dacă medicul de gardă considera necesar acest lucru și dacă pacientul era de acord. Pacientul a refuzat internarea, spunând că vrea să meargă acasă și a scris în registrul de la Camera de gardă acest lucru, în ciuda indicațiilor medicului de gardă. Avea saturația de oxigen 74% și a refuzat masca de oxigen, atât la Camera de gardă, cât și în ambulanță. A fost trimis cu ambulanța înapoi la Spitalul din Rovinari, iar medicii de acolo l-au retrimis la Târgu-Jiu. Menționăm că pacientul a fost însoțit de fiul său. Ajuns din nou la Camera de gardă, doamna doctor Sanfira a reușit să îl convingă, ajutată și de fiul pacientului, să rămână internat. Pacientul nu are, la fișa trimisă de la Spitalul Rovinari, rezultate CT pulmonar, analize din spută, exudat faringian, cultura spută, cultură urină. Din păcate, pacientul refuză, în continuare, recoltarea probelor biologice și consultul cardiologic”.
COMUNITATE
Pregătiri pentru Festivalul Lavandinne

În perioada 17-18 iunie 2023, la căsuța Lavandinne Store se va desfășura ediția a IV-a a Festivalului Lavandinne. Vor fi două zile pline de culoare, veselie, voie bună, creativitate din plin, toate intr-un decor mov de poveste!
În colaborare cu Le Charme, Happy Kids SmartStart Club&Afterschool, Lavandinne va organiza trei ateliere diferite (fiecare cu activități multiple în funcție de vârsta celor înscriși) în care fiecare dintre participanți vor avea ocazia să-și dezvolte latura creativă, să creeze diferite lucruri handmade, să picteze sau să confecționeze obiecte pe care le vor lua ca amintire acasă. De asemenea, copiii vor fi pictați pe fețe, vor exista mascote și multe, multe baloane mov ce se vor înălța spre cer.
„Produsele noastre cu lavandă vă așteaptă și ele, gătite ca de sărbătoare, să vă încânte simțurile si să vă parfumeze casele. Nu ne temem de soare, deoarece limonada cu sirop de lavanda și înghețata vor fi prietenele noastre și, desigur, când este vorba de copii spunem clar și dulceeee… Nu vă dăm toate detaliile, vă lăsăm să descoperiți singuri surprizele. Cei care sunt inspirați de locul nostru de poveste vor avea ocazia să-și procure plante ornamentale de grădină pentru a-și putea crea acasa propriul lor colțișor de rai. Vă așteptăm cu porțile deschise pe toți, pitici, și mari și mici, să vă creați cele mai frumoase amintiri în lanul cu lavandă”, transmite Lavandinne.
Programul de desfășurare pentru cele
2 zile:
-vizitare 17-18 iunie 2023 intre 11⁰⁰-19⁰⁰
-ateliere creative: 17-18 iunie 2023 orele
11.⁰⁰-13.³⁰
14.⁰⁰-15.³⁰
17.⁰⁰-18.³⁰
Biletul de intrare la festival se achiziționează la locație = 15 lei vizitare-fotografii in decor, etc.
GRATUIT pentru copiii sub 7 ani(nu include participarea la ateliere, care se plătește separat, la fiecare atelier, la înscrierea copilului la activitatea dorită).
COMUNITATE
Renumit meșter din Gorj, premiu de excelență la un cunoscut concurs

Un renumit meșter popular din Gorj a fost premiat la un cunoscut concurs. Este vorba de Târgul ceramicii populare de la Horezu, județul Vâlcea, care a avut loc recent. Ion Rătezeanu a primit premiul pentru originalitatea, îndemânarea, măiestria și pasiunea dovedite întru păstrarea artei strămoșești tradiționale a modelării lutului.
COMUNITATE
Oază de relaxare: O nouă căsuță Tiny House, deschisă în apropierea Transalpinei

Proiectul Tiny House continuă. Proprietarii anunță că au deschis o nouă căsuța în cadrul proiectului Tiny House Transalpina.
Aceasta căsuța este o oaza de relaxare în mijlocul naturii, construită cu dragoste și atenție la detalii. Situată in apropierea Transalpinei, locația este la doar câțiva pași de unul dintre cele mai impresionante drumuri montane din țară.
Pandemia a rescris regulile în turism. Din ce în ce mai mulți oameni preferă tihna unei căsuțe dichisite, în mijlocul naturii. Este, aşa numitul concept „tiny house” importat din Occident. Căbănuţele au doar câţiva metri, dar cu toate astea nu le lipseşte confortul unui hotel de trei sau patru stele.