Connect with us

COMUNITATE

Pacient plimbat între spitale! Ce spune SJU Târgu Jiu despre cele întâmplate

Postat acum

on

Fostul manager de la Serviciu de Ambulanță Gorj, Cristi Aldescu, a postat ieri un mesaj legat de un incident care a avut loc vineri cu un pacient ce ar fi fost plimbat, în mod injust, între două spitale, cu o salvare. 

SJU Târgu Jiu, prin purtătorul de cuvânt, a explicat situația, una dintre unitățile medicale implicate fiind și spitalul din municipiu, astfel:

„În cursul zilei de astăzi(n.r.ieri)un pacient a fost transferat de la Spitalul Rovinari la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Bărbatul era internat de 7 zile la Spitalul Rovinari. A fost adus cu ambulanța la Camera de gardă a Spitalului 700 și aici a fost consultat de domnul doctor Antohi, de la Secția ATI I și de doamna doctor Sanfira, de la Secția Medicină Internă I. În opinia profesională a domnului doctor, nu se impunea internarea într-o secție ATI căci pacientul era stabil hemodinamic, gazometria arterială era bună având în vedere afecțiunile de care suferă pacientul, nu necesita suport ventilator, era conștient, însă putea fi internat în Secția Medicală, dacă medicul de gardă considera necesar acest lucru și dacă pacientul era de acord. Pacientul a refuzat internarea, spunând că vrea să meargă acasă și a scris în registrul de la Camera de gardă acest lucru, în ciuda indicațiilor medicului de gardă. Avea saturația de oxigen 74% și a refuzat masca de oxigen, atât la Camera de gardă, cât și în ambulanță. A fost trimis cu ambulanța înapoi la Spitalul din Rovinari, iar medicii de acolo l-au retrimis la Târgu-Jiu. Menționăm că pacientul a fost însoțit de fiul său. Ajuns din nou la Camera de gardă, doamna doctor Sanfira a reușit să îl convingă, ajutată și de fiul pacientului, să rămână internat. Pacientul nu are, la fișa trimisă de la Spitalul Rovinari, rezultate CT pulmonar, analize din spută, exudat faringian, cultura spută, cultură urină. Din păcate, pacientul refuză, în continuare, recoltarea probelor biologice și consultul cardiologic”.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Un tânăr are nevoie de o proteză, să se poată deplasa

Postat acum

on

De către

Un tânăr de 23 de ani, din Motru, are nevoie urgentă de o proteză pentru picior, pentru a se putea deplasa. Adrian Nicolcea nu are piciorul stâng, iar proteza pe care o are tot din donații, nu mai poate fi folosită. Proteza costă 15.000 de lei, iar autoritățile locale s-au implicat într-o campanie de strângere de fonduri, pentru achiziționarea uneia noi. „Împreună reușim. Adrian va avea o proteză corespunzătoare în următoarea perioadă”, a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega. Persoanele care doresc să ajute pot dona pentru proteza lui Adrian.
RO54BTRLRONCRT0CE8913401
Coricovac Marian Cristian
Cu specificația (Donație Adrian Nicolcea)

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Masă caldă pentru școlarii și preșcolarii de la Roșia de Amaradia

Postat acum

on

De către

Primarul Liviu Cotojman a anunțat că a prins finanțare pentru un proiect care se adresează elevilor ce frecventează cursurile școlare la unitățile de învățământ de pe raza localității.

Astfel, „începând cu data de 05.12.2022 la toți elevii(preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial și liceu) li se va acorda, zilnic, o masă caldă (care va fi servită în pauza mare), în regim de caterig”, a anunțat edilul local.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Criză de vaccinuri pentru bebeluși. Nicio doză, în tot județul

Postat acum

on

De către

Direcția de Sănătate Publică Gorj nu mai are în stoc nicio doză de vaccin antihepatitic B, care se administrează bebelușilor, în primele 24 de ore de la naștere. De asemenea, lipsește și vaccinul ROR împotriva rujeolei, oreonului și rubeolei care se administrează la un an și la vârsta de 6/7 ani a copilului.
Criza de vaccinuri este una la nivel național, însă județul Gorj se numără printre cele trei județe din țară, alături de Cluj și Harghita, care au stocurile epuizate complet.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR