Connect with us

POLITICĂ

Orban, la Târgu Jiu: Am început o construcție politică nouă!

Postat acum

on

Ludovic Orban, împreună cu mai mulți parlamentari care au aderat la formațiunea Forță Dreptei, au fost prezenți, astăzi, la Târgu Jiu, pentru inaugurarea primului sediu al acestui partid din țară.

Orban a menționat că este pentru prima dată când ajunge în Gorj în altă calitate decât aceia de liberal, partid din care a plecat pentru a creiona această nouă construcție politică, în care așteaptă oameni credibili.

„Am început o construcţie politică nouă, pe care eu o consider o necesitate politică în România. Odată cu transformarea PNL într-o anexă a PSD, practic dreapta a fost spulberată şi orice alegător care crede în valorile liberale, conservatoare, creştin-democrate nu mai are o reprezentare politică. Scena politică de astăzi îndeamnă pe toţi oamenii care au o gândire lucidă la scepticism şi lipsă de încredere în viitor”, a declarat Ludovic Orban, în fața jurnaliștilor.

Noul lider de partid a trimis săgeți atât spre PSD cât și spre PNL. Orban a vorbit despre un PSD dominant aflat la guvernare şi, care este, din păcate „o formaţiune politică care e cam certată cu democraţia şi care pare să crească şi să devină opoziţie”.

„Este primul sediu care se inaugurează. Nu putem constitui oficial structuri în ţară până nu avem dobândită personalitatea juridică prin hotărâre judecătorească. Am parcurs prima etapă, şi anume fondul, instanţa a decis înregistrarea partidului. Suntem optimişti că într-un orizont de timp de maxim două luni vom dobândi personalitatea juridică. Acum, se depune doar o cerere de adeziune. Avem mii de oameni care şi-au exprimat dorinţa de a veni în partid”, a completat Ludovic Orban.

Organizația de la Gorj este condusă de către senatorul Ion Iordache.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

PSD a dizolvat organizațiile ale căror lideri s-au afișat la PNL

Postat acum

on

De către

În cadrul ședinței Consiliului Politic Județean al Partidului Social-Democrat Gorj, care a avut loc astăzi, 21 Septembrie 2023, s-au adoptat următoarele hotărâri:

– S-a luat act de dizolvarea organizațiilor locale PSD din localitățile Prigoria, Bolboși, Ionești și Urdari și numirea conducerilor interimare până la organizarea alegerilor pentru desemnarea noilor structuri de conducere.

– În urma numirii în funcția de coordonator zonal, inclusiv pe Municipiul Târgu Jiu, a domnului senator Cristinel Rujan, domnul Adrian Dăianu a preluat funcția de președinte interimar al Organizației Municipale PSD Târgu-Jiu.

De asemenea, conducerea Partidului Social-Democrat Gorj a avut în cursul acestei zile o serie de întâlniri cu membrii celor patru organizații dizolvate, inclusiv consilierii locali, iar concluzia este una singură: niciunul dintre consilierii locali din Prigoria, Bolboși, Ionești și Urdari nu vor să plece din PSD spre niciun alt partid, indiferent de decizia primarilor din localitățile respective.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Fostul senator Ilie Petrescu, în PNL! ALDE a fuzionat cu liberalii

Postat acum

on

De către

ALDE a fuzionat cu PNL, fuziunea prin absorbție fiind parafată la nivelul județului Gorj. Ilie Petrescu fostul senator a devenit astfel membru al PNL. La nivelul județului Gorj, ALDE are consilieri locali în 16 localități, peste 40 de organizații locale și 2253 de membri.

În urma discuțiilor între liderii celor două formațiuni politice s-a stabilit un calendar de activități care să permită membrilor de partid să se cunoască și să se compatibilizeze.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

PSD se laudă cu „achiziția” lui Marcel Romanescu

Postat acum

on

„Singurul primar PNL de municipiu din Oltenia, candidatul PSD la Primăria Municipiului Târgu Jiu”, este anunțul organizației județene a PSD Gorj. Într-un comunicat de presă, PSD Gorj anunță aducerea în partid a lui Marcel Romanescu, respectiv revenirea municipiului Târgu Jiu în dreptul PSD Gorj.

„Municipiul Târgu Jiu revine în dreptul PSD Gorj! Edilul PNL, singurul primar de municipiu din Oltenia pe care l-au avut liberalii, se alătură, împreună cu cei șase primari de la alte partide, echipei Partidului Social Democrat Gorj, sub sigla căruia va candida la alegerile locale din 2024, la Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Conducerea PSD Gorj îi urează bun-venit domnului Marcel Romanescu, alături de care își propune să ducă la îndeplinire proiectele bune pentru târgujieni, dar și pentru gorjeni. Motivele pentru care domnul primar Marcel Romanescu a ales Partidul Social Democrat sunt cât se poate de obiective, susținute și de dorința târgujienilor.

„De ce PSD? Pentru că, atunci când am cerut sprijin în realizarea unui proiect, s-au implicat necondiționat, arătând o deschidere în acest sens. Au înțeles că orice realizare aducea plus valoare municipiului Târgu Jiu și au știut să facă abstracție de culoarea politică.

Din păcate, PNL Gorj are alte obiective, la care nu pot adera. Nu poți face politica județului stând cu ochii după interesele personale. Singurul meu obiectiv a fost și rămâne dezvoltarea  municipiului, iar pentru asta este nevoie de oameni serioși, capabili să pună umărul la realizarea tuturor proiectelor ce vizează bunul mers al societății”, a declarat domnul primar Marcel Romanescu.

În ceea ce privește situația celor patru primari PSD, anunțați de PNL că li s-au alăturat, aceștia au mai rămas trei, Luca și Matei.”, conform unui comunicat de presă al PSD Gorj. Primarii trecuți la PSD sunt în continuare membri ai PNL. Dacă vor semna adeziuni la PSD, își vor pierde mandatele. Vor putea efectiv să se înscrie în PSD, dar în cazul în care vor fi excluși din PNL.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR