Connect with us

EDUCAȚIE

Opt școli și grădinițe din Târgu Jiu au rata de vaccinare sub 60%

Postat acum

on

Numărul unităților de învățământ din municipiul Târgu Jiu care ar trebui să intre pe învățământ online a crescut la nivelul orașului, nu a scăzut. Practic, dacă săptămâna trecută au fost sub procent două grădinițe din Târgu Jiu, o școală gimnazială, un liceu și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, acum numărul unităților care raportează o vaccinare de sub 60% a crescut la nouă(opt unități școlare și centrul de mai sus), din listă ieșit Liceul de Arte care raportează acum 63% vaccinare și Grădinița Vis de Copil din municipiu.

Practic, cu un procent de vaccinare sub 60% este: Grădiniță Samariteanul, Grădinița cu Program Prelungit Nr.7 Tg.Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Tg.Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Preajba(zero vaccinare), Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teologic, Școală Gimnazială Ecaterina Teodoroiu și Școala Postliceală Omenia.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheorghe

    14 noiembrie 2021 at 08:37

    NU SE VACCINEAZA PENTRU ORE ONLINE LA CARE STIU CA NU FAC NIMIC SI IAU BANII DEGEABA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCAȚIE

Profesorul de matematica Paralescu, numit inspector școlar general adjunct

Postat acum

on

De către

Iustin Paralescu de la PNL este noul inspector școlar general adjunct. Postul era vacant de la plecarea din funcție a fostului ocupant, susținut de USR. Acesta face echipă cu profesoara de istorie Marcela Mrejeru de la PSD. IȘJ este condus de Mrejeru din luna iulie a acestui an.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Gorj: Cea mai mare notă la titularizare este 9,90! La disciplina Religie

Postat acum

on

De către

În cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, la nivelul județului Gorj, înaintea contestațiilor, s-a înregistrat următoarea situație statistică: au fost evaluate 316 lucrări, 77 de candidați obținând note sub 5, 104 candidați având note între 5 și 6,99, 135 de candidați obținând note peste 7.00.

Înainte de depunerea contestațiilor, cea mai mare notă obținută (9.90) este la disciplina Religie.

Eventualele contestații se depun astăzi, până la ora 21.00, și mâine, până la ora 12.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Stradivarius se aude la Hobița

Postat acum

on

De către

Hobița este locul special al Gorjului, unde astăzi va poposi marele violonist Alexandru Tomescu și celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu!

Comuna Peștișani continuă seria evenimentelor culturale importante cu un recital de excepție. Pentru prima dată, #acasălaBrâncuși, în curtea Casei Muzeu „Constantin Brâncuși” din Hobița se vor auzi sunetele excepționale ale viorii Stadivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național, categoria tezaur. Vioara face parte din patrimoniul României și este una dintre ultimele 10 Stradivarius funcționale din lume. Această vioară datată 1702 a fost declarată de experți germani una dintre primele cinci cele mai frumoase instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari.

Recitalul de la Hobița este organizat cu sprijinul Asociației pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) și Clubul Rotary Tg Jiu.

„Alexandru Tomescu ne face onoarea de a interpreta câteva acorduri magice chiar în tinda Casei Muzeu „Constantin Brâncuși”, ca o avanpremieră la spectacolul din 2023. Recitalul va începe la ora 18.00.Acest eveniment are loc la circa o lună de zile de la festivalul de artă Film în Sat inițiat de actorul Cuzin Toma în Peștișani și la două săptămâni după festivalul RomânIA Autentică ce s-a desfășurat simultan la Hobița-Iași-Paris. În acest moment sunt demarate demersurile pentru ca satul Hobița să fie inclus anul viitor în Turneul Internațional Stradivarius, a XVI-a ediție”, anunță autoritatea locală.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR