Connect with us

ACTUALITATE

O altă investiție sprijinită de vicele Cosmin Morega a prins contur în Motru: O fabrică de „mobilă” !

Postat acum

on

În urmă cu două luni de zile s-a auzit pentru prima dată că în Motru ar urma să își deschidă porțile o fabrică de mobilă, cu antreprenori autohtoni. Cetățenii au fost însă destul de sceptici în legătură cu investiția, crezând, la început, că sunt doar vorbe în vânt. Cu toate acestea, în prezent, investitori locali, doi tineri plecați peste hotare timp de 15 ani, au dovedit că au fost convinși de viceprimarul Cosmin Morega să investească acasă. Mai precis, aceștia au fost de acord sa își investească banii munciti peste hotare, timp de 15 ani, achiziționând echipamentele necesare realizării unei fabrici de mobilă unde se vor realiza, din prima, 15 locuri de muncă, ajungându-se apoi la 30.

Cosmin Morega le-a facilitat, și de această dată, investitorilor accesul spre o hală de producție iar astăzi a fost deja montat acolo transformatorul de mare putere, în vederea punerii în funcțiune a echipamentelor pentru noua investiție. Tinerii, practic, vor realiza acolo piese de mobilier, atât pentru piața locală dar, mai ales pentru piața de profil, imobiliară, din marile orașe ale țării.

La jumătatea lunii viitoare, noua investiție a va fi pusă în funcțiune, urmând ca primele piese de mobilier să părăsească porțile fabricii motrene. Investiția tinerilor depășește 150.000 de euro.

„Este a doua investiție în Motru a unor tineri antreprenori autohtoni pe care eu i-am convins să investească acasă la noi. Ei intenționau să își deschidă afacerea în Timișoara ori în București dar, este un lucru mare că au acceptat provocarea de a investiții acasă la noi, în Motru, astfel demonstrând că, și în acest municipiu, dacă se vrea se poate. Doresc ca copiii noștri, dar și noi, să rămânem în Motru, să putem avea grijă de părinții și bunicii noștri iar, în viitor, să putem vorbi și de sutele de locuri de muncă pe care, în perioada următoare, sunt convins că le pot realiza. Motru este casa noastră și aici ar trebui să rămânem”, a declarat viceprimarul Cosmin Morega.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro CUI mandatar financiar: 21200019

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Astăzi începe evaluarea elevilor de clasa a VI-a

Postat acum

on

De către

Evaluarea naţională a elevilor care au încheiat clasa a VI-a începe, miercuri, cu proba scrisă de Limbă şi comunicare, iar proba la Matematică şi ştiinţele naturii este programată joi. Cele două teste vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar, potrivit Ministerului Educației.

Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de o oră.

În perioada următoare, vor urma evaluările la clasele a IV-a și a II-a.

Testele sunt analizate de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Apel pentru salvarea unui miner

Postat acum

on

De către

Angajații Complexului Energetic Oltenia au făcut apel, pe rețelele de socializare, pentru salvarea unui coleg. Gabriel Racoceanu este internat într-un spital din Timișoara și are nevoie urgent de sânge. „APEL UMANITAR: Viața colegiului nostru, Racoceanu Gabriel, diagnosticat cu o boală gravă, depinde de transfuziile de sânge. Persoanele care vor sa-l ajute și aici îi rog în primul rând, pe toți colegii de serviciu din Cariera Jilț-sud, pot merge să doneze sânge (orice grupă sanguină) la Centrul de Transfuzie Sanguină TG-JIU. Acum, colegul nostru este internat la Spitalul de Urgență Timișoara”, a fost anunțul postat de unul dintre colegii minerului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

CJ Gorj, precizări despre Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027

Postat acum

on

De către

Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 va fi supusă, până cel târziu în luna august, procesului de dezbatere publică și aprobată, în paralel cu elaborarea Planul Teritorial pentru Tranziție Justă (PTTJ), document obligatoriu pentru accesarea Fondului pentru o Tranziție Justă.

„În scopul informării periodice a opiniei publice, referitor la stadiul elaborării Strategiei de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027, Consiliul Județean Gorj face următoare precizări:

Până cel târziu în luna august 2021, Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 va fi supusă procesului de dezbatere publică și aprobată, în paralel cu elaborarea Planul Teritorial pentru Tranziție Justă (PTTJ), document obligatoriu pentru accesarea Fondului pentru o Tranziție Justă.

Ținând cont de faptul că strategia de dezvoltare județeană trebuie să fie complementară și să existe o sinergie cu toate documentele de planificare existente la nivelul județului Gorj, se impune ca aceasta să integreze și obiectivele PTTJ, document care are ca dată orientativă de finalizare – iunie 2021, termen care însă poate fi respectat doar în condițiile aprobării planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

Consiliul Județean Gorj a încheiat Contractul de prestări servicii nr. 11147 pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional a fost semnat în data de 26.08.2020, în urma finalizării procedurii „licitație deschisă”: defalcată pe 2 loturi, respectiv:

– Lot 1. – Servicii elaborare –  Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional EPSO;

– Lot 2. – Servicii organizare cursuri de formare în domeniul managementului strategic EPSO, cod SMIS: 125603.

Contractul menționat mai sus se derulează în cadrul proiectului „Eficientizarea planificării strategice la nivel organizațional” în baza contractului de finanțare nr. 310 din 21.01.2019, având o durată de 12 luni, începând cu data de 26.08.2020, până la 26.08.2021.

Valoarea estimată a achiziției publice, asigurată din bugetul proiectului, a fost de 501.840,00 lei fără TVA, din care:

 • 1. – Servicii elaborare – Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional EPSO – 386.840,00 lei fără TVA;
 • 2. – Servicii organizare cursuri de formare în domeniul managementului strategic EPSO – 115.000,00 lei fără TVA.

În cadrul procedurii de achiziție servicii Elaborare Strategie de dezvoltare județeană 2021-2027 și Plan Strategic Instituțional EPSO pentru Lotul 1 – Servicii elaborare Strategie de dezvoltare județeană 2021-2027 și Plan Strategic Instituțional EPSO au fost depuse un număr de 10 oferte. Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului nr. 11147/26.08.2020 este de 169.000 lei fără TVA.

Etapele principale de lucru în cadrul elaborării strategiei:

 1. consultarea a 2.000 de actori locali din instituții publice, sectorul privat și societatea civilă;
 2. analiza situației existente prin prelucrarea datelor și formularea concluziilor relevante în urma consultării celor 2.000 de actori locali;
 3. organizare Atelier de lucru 1 în cadrul căruia se vor stabili principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative;
 4. organizare Atelier de lucru 2 în cadrul căruia se vor stabili principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative;
 5. organizare Atelier de lucru 3 în cadrul căruia se vor stabili principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative;
 6. elaborarea Strategiei de dezvoltare județeană 2021-2027 a județului Gorj;
 7. procesul de consultare publică;
 8. aprobarea Strategiei de dezvoltare județeană 2021-2027 a județului Gorj, prin Hotărâre a Consiliului Județean Gorj.

În cadrul contractului de servicii nr. 11147/26.08.2020 a fost realizată consultarea a 2.000 de actori locali din instituții publice, sectorul privat și societatea civilă, prin deplasări la sediile actorilor locali din județul Gorj pentru distribuirea/completarea chestionarelor, transmiterea chestionarelor prin poștă/curier către actorii locali, transmiterea de adrese prin e-mail către actorii cheie locali cu privire la completarea chestionarelor.

Au fost distribuite un număr de 2232 chestionare și au fost completate un număr de 2085 chestionare, fiind finalizată activitatea de analiză a situației existente prin prelucrarea datelor și formularea concluziilor relevante, în urma consultării. A fost realizată analiza diagnostic a stării actuale de dezvoltare a județului Gorj, într-o abordare comparativă, a datelor statistice, a documentelor elaborate la nivelul instituțiilor și autorităților locale, informații colectate din diverse surse de date oficiale, pentru fiecare domeniu de analiză.  Având în vedere contextul evoluției situației epidemiologice pe teritoriul României și a măsurilor adoptate la nivelul întregii țări generate de evoluția pandemiei de Covid-19, măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, măsurile dispuse la nivelul instituțiilor și autorităților publice din județul Gorj pe durata stării de alertă, precum și restricțiile impuse, facem următoarele precizări:

 • Atelierele de lucru nr.1 și nr. 2 au fost organizate în 6 serii a câte 20 persoane/serie, pe durata a 3 zile, în perioada 27-29 ianuarie 2021, respectiv 4 serii, a câte 20 persoane, pe durata a două zile, în perioada 17-18 februarie 2021. În cadrul acestora au fost stabilite principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative.
 • Atelierele de lucru nr. 3 urmează a fi organizat în cursul lunii mai 2021.

Facem, de asemenea, precizarea că portofoliul de proiecte aferent Strategiei de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027, trebuie să aibă identificate sursele de finanțare din fonduri nerambursabile, în cadrul programelor operaționale care la această dată nu sunt definitivate și nu există în momentul de față un termen asumat pentru aprobarea acestora”, se arată într-un comunicat al CJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR