Connect with us

SĂNĂTATE

Nou: Mamografii 3D, executate la SJU Târgu Jiu de către Dr. Charaf Hmida!

Postat acum

on

Mamografia digitală cu tomosinteză (mamografia 3D), cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic a cancerului de sân, este disponibilă la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu! Rezultatele sunt interpretate de către doctorul Charaf Hmida, medic specialist radiologie și imagistică medicală, supraspecializat în imagistică mamară.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu se efectuează mamografii cu tehnica 2D încă din anul 2001. Cu sprijinul Consiliului Județean Gorj a fost achiziționat unul dintre cele mai performante mamografe/senografe din țară.

Începând cu 3 iulie 2023, pe lângă mamografiile 2D, gorjencele vor putea beneficia de mamografii digitale cu tomosinteză (3D).

Mamografia 3D sau tomosinteza este cea mai evoluată metodă de diagnostic radiografic a sânului, prin care sânul este scanat din diverse unghiuri, permițând generarea de imagini cu înaltă rezoluție. Această investigație se poate compara cu un examen tomografic.

*Prevenția, extrem de importantă

Și în județul Gorj, cancerul de sân este cea mai frecventă malignitate la femei, iar screeningul mamar, ca măsură de prevenție, este o verificare a sânilor care permite depistarea precoce a cancerului, înainte de apariția simptomelor. Uneori examenul mamografic inițial trebuie continuat cu alte metode imagistice complementare: ecografie și biopsie mamară. Ca măsură de prevenție, această investigație se recomandă tuturor femeilor după 40 de ani, chiar dacă nu există o simptomatologie mamară (dureri, inflamații, noduli palpabili, scurgeri din mamelon).

Avantajele mamografiei 3D:

❃ Crește cu 41% rata de detecție a cancerului mamar, în special a cancerului invaziv

❃ Scade cu 15% nevoia că pacientei să i se facă biopsie mamară sau teste adiționale în cazul rezultatelor fals pozitive. Scad astfel anxietatea așteptării rezultatului și costurile unor teste inutile

❃ Are o acuratețe foarte bună în a determina mărimea, formă și localizarea anomaliilor

❃ Este potrivită în cazul tuturor femeilor, inclusiv a celor cu țesut mamar dens

Programările pentru mamografia cu tomosinteză se pot face la Laboratorul Radiologie și imagistică medicală, etaj I, camera 47 din cadrul Spitalului Județean situat pe strada Progresului (Spitalul 700), în baza unei recomandări de la medicul de familie sau medicul specialist, în baza biletului de trimitere sau contracost.

Medicii spun că o mamografie făcută la timp poate însemna o viață salvată, căci aceasta este una dintre cele mai importante investigații necesare pentru depistarea afecțiunilor la nivelul sânilor.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

Masaj tunisian în premieră la Târgu Jiu

Postat acum

on

Masaj terapeutic în premieră la Târgu Jiu. Societatea locală Veritamed oferă, începând cu data de 15 septembrie, în Targu Jiu, masaj tunisian terapeutic sau de relaxare, cu terapeuta Fathia, din Tunisia. Prețul unui masaj este de 150 lei / 45 minute. Se acordă o reducere de 50 lei pentru primii 100 de clienți înscriși. Masajul terapeutic tunisian este adus în premieră la Târgu Jiu și este realizat chiar de o specialistă din Tunisia.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Ecografii gratuite în Vladimir!

Postat acum

on

De către

30 de persoane au beneficiat de ecografii gratuite la Vladimir, prin proiectul Împreună pentru Sănătate-proiect cofinanțat din bugetul județului Gorj, pe 2023.

Ecografiile au fost efectuate de către Dr. Radu Cîrstoiu, medic specialist radiologie și imagistică.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Medic specialist în boli venoase, consultații la Târgu Jiu

Postat acum

on

Roicov Nicola Aleksandar, medic specialist chirurgie vasculară și flebologie la MedLife Târgu Jiu este alături de pacienții care se confruntă cu boli venoase. Una din procedurile minim invazive pe care domnul doctor le realizează pentru tratamentul venelor vizibile de la nivelul membrelor este scleroterapia.

Scleroterapia este o procedură medicală folosită pentru tratarea anumitor vene varicoase și a vaselor superficiale vizibile (venectazii, vene reticulare). Aceasta constă în injectarea unei substanțe direct în venele dilatate, care vor dispărea după câteva săptămâni. Scleroterapia este indicată pentru venele de tip pânză de păianjen și pentru venectaziile cu diametrul de până la 3 mm. Programări pentru o consultație la Dr. Roicov, apelând 0253 960.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR