Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Noi directori în CEO!

Postat acum

on

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis, zilele trecute, să nu-i mai prelungească mandatul în Directoratul companiei lui Cosmin Mitrică, avocat, membru în BPJ al PNL Dolj. Potrivit unor surse, locul rămas, deocamdată, vacant în Directorat va fi ocupat de unul din oamenii senatorului Ion Iordache, liderul de facto al PNL Gorj.  

Cosmin Mitrică a fost numit de acționarii CEO, în poziția de supraveghetor, în decembrie 2019, iar un an mai târziu acesta a devenit președinte al Consiliului de Supraveghere. În iunie, anul trecut, acesta s-a suspendat, din calitatea de membru și președinte al CS, pentru a fi numit în Directoratul companiei energetice.

Singura legătură cu energia a lui Mitrică era aceea că făcea parte din același partid cu ministrul Energiei. Pasionat de nutriție, avocatul doljean ”a rezistat” un an și patru luni în conducerea CEO, evident, cu susținerea PNL.

Noua garnitură care a preluat conducerea organizației Gorj a PNL își va desemna oameni în Directoratul CEO, iar cel mai vehiculat nume pentru ocuparea postului vacant este cel al lui Cosmin Trufelea, actualul șef al Carierei Roșia, aflat de mai mulți ani în siajul politic al senatorului Iordache.

Interesant este că Gigel Jianu se menține în Directorat, deși s-a speculat, inițial, că el urma să fie înlocuit, numai că, organizația liberalilor de la Motru s-a repoziționat politic, iar liderul acesteia, Dan Matei, s-a afișat între susținătorii senatorului Iordache la conferința de presă susținută de acesta, în care și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al PNL Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cariera Jilț Sud, dovadă de neprofesionalism: Mal de pământ, prăbușit peste excavatorul 12

Postat acum

on

De către

Deputatul USR, Radu Miruță, atrage atenția, public, în legătură cu un incident petrecut recent la una dintre carierele miniere ale CE Oltenia astfel:

„Excavatorul 12 din cariera Jilț Sud a ajuns aseară un morman de fiare fiindcă nerespectandu-se normele de exploatare, un mal imens s-a prabusit peste el. Alte excavatoare sunt de asemenea în pericol, din aceleași cauze. Toate astea în timp ce grupurile energetice de la CE Oltenia merg la jumatate din capacitate într-o perioadă în care toate țările caută soluții să producă mai multă energie”.

Astfel de accidente, mai spune parlamentarul, sunt constante la CEO, dar „după niciunul nu se ia nicio măsură, nu se cauta niciun vinovat, fiindca s-ar găsi fix în curtea numiților politici”.

„Cei de la PNL-PSD stau bine-merci cu capul în nisip unde scormonesc doar să își mai rezolve prin CEO câte un cunoscut, câte un contract, câte o promovare, câte o numire politică. Pe buna dreptate, de la ministru până la lideri ai PNL Gorj, directorat CEO, toti se prefac astazi pe Facebook ca îi multumesc Sfintei Varvara pentru protecția minerilor…de acolo vine singura așteptare, ca de la ei…doar lipsă de responsabilitate”, a completat deputatul Miruță.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Șoferul de pe ambulanță, transportat și el la Craiova, pacientul din salvare a decedat!

Postat acum

on

De către

Ambulanțierul SJA Gorj, de 54 de ani, implicat în evenimentul rutier de astăzi, a fost transport și el la unitatea medicală din Craiova. Șoferul are traumatisme, urmare a evenimentului rutier, iar asistenta de 42 de ani, are traumatism cranian, fiind internată în Secția de Neurologie. Pacientul de 61 de ani cu hemoragie stomacală superioară, ce trebuia transportat în momentul accidentului la spitalul din Craiova, a decedat.

Vinovat pentru producerea accidentului este șoferul de pe cisternă cu cereale, un bărbat de 35 de ani din Peștișani.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

PNL pierde un primar! Sentință definitivă pentru lotul Vladimir

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul de abuz de serviciu al primarului liberal de Vladimir, Ion Ianași. Edilul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare. Patru ani, edilul local nu mai are voie sa ocupe o funcție publică și o va pierde pe cea de primar pe care o ocupă în prezent.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…) În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“, anunța Parchetul pe pe lângă Tribunalul Gorj cu trei ani în urmă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR