Connect with us

ACTUALITATE

Nereguli de 180.000 de lei pentru muncă la negru

Postat acum

on

Inspectorii de muncă gorjeni au aplicat, în cursul săptămânii trecute, sancţiuni de peste 180.000 lei pentru neregulile depistate la angajatorii din judeţ care au fost verificaţi pe linia relaţiilor de muncă şi securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Gorj în săptămâna 16-20 ianuarie, trei persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă în timp ce prestau muncă nedeclarată pentru doi angajatori, pe raza judeţului Gorj.

În perioada menţionată, inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniile relaţii de muncă şi securitate şi sănătate în muncă au efectuat un număr de 46 controale, fiind aplicate 30 sancţiuni şi dispuse 129 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 184.000 lei.

Un angajator cu sediul social în satul Buduhala, comuna Teleşti, a fost sancţionat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate ca muncitori necalificaţi în domeniul agricol, în satul Teleşti, comuna Teleşti. Alt angajator cu sediul în municipiul Târgu Jiu a fost sancţionat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Persoana identificată de către inspectorii de muncă presta activitate ca lucrător gestionar, în satul Teleşti, comuna Teleşti. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj transmite tuturor angajatorilor toleranţă zero faţă de munca nedeclarată şi de cea subdeclarată, precum şi faţă de evenimentele care implică securitatea şi sănătatea în muncă”, au transmis reprezentanţii ITM Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Om al străzii, înjunghiat în Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

O persoană fără adăpost a fost găsită astăzi înjunghiată în interiorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Polițiștii s-au alarmat când au fost anunțați că geamul de la una dintre ușile de intrare în clădirea închisă de autoritatea locală era spart. 

Mai mulți agenți de poliție au ajuns la fața locului, au intrat în interiorul edificiului și au găsit bărbatul rănit. Au chemat un echipaj SMURD care a transportat persoana rănită la spital. Se pare că un bărbat a intrat în casa de cultura și l-a rănit pe omul fără adăpost, fie speriindu-se de acesta, fie premeditat.

Polițiștii au deschis o anchetă. Casa de Cultura a Sindicatelor ar fi trebuit reabilitată de primăria municipiului. „Din păcate, cu toate că o asociere de firme a câștigat licitația, lucrările de construire nu vor putea începe, deoarece Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI/SF), realizată de Primăria Târgu-Jiu, a fost incompletă și mult diferită față de realitatea pe care proiectantul de specialitate a găsit-o la fața locului”, spunea, luna trecută, Victor Banța, secretar general la Ministerul Dezvoltării. Prin urmare, contractul cu constructorul, semnat în 2021, va fi reziliat, mai anunță oficialul de la minister.

Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu Jiu a intrat, din 2018 în patrimoniului oraşului, după ce a fost achiziţionată de primărie. Din păcate, edificiul a fost închis în vederea unei viitoare reabilitări care nu este însă prea apropiată.

În luna mai 2018, Primăria Târgu Jiu a achiziţionat Casa de Cultură la licitaţia organizată de lichidatorul judiciar. Suma plătită a fost de 3,8 milioane de lei. În fapt, primăria a alocat 2 milioane de lei din bugetul local, iar diferenţa a fost reprezentată de creanţele de recuperat de primărie cu titlul de impozite şi taxe locale. Clădirea se întinde pe o suprafaţă de 2229 metri pătraţi şi cuprinde o sală de spectacole de peste 700 de locuri, care este închisă de mai mulţi ani din cauza degradării şi a nerespectării condiţiilor de siguranţă la incendiu. 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Stradă distrusă de canalizare: Drum ca după război în satul Nou din Câmpu Mare!

Postat acum

on

De către

În satul nou al strămutaților de la Albeni s-au făcut lucrări pentru introducerea rețelei de canalizare. Dar constructorul a distrus toată strada, se plâng cetățenii care știu că nu are cine să îl tragă de mânecă pe cel vinovat, primarul fiind inculpat într-un dosar penal și obligat să păstreze distanța de angajații instituției. De fapt măsură preventivă este o scuză pentru edilul care oricum nu avea de gând să rezolve problema.

„Asta a rămas în urma constructorului sistemului de canalizare din comuna Albeni satul Nou de la Câmpu Mare, deși în caietul de sarcini scrie clar că drumul trebuie lăsat în condițiile în care a fost găsit la începutul lucrărilor, să nu mai vorbim că toată lucrarea este făcută în bătaie de joc și nu s-au respectat normativele din caietul de sarcini după cum a relatat și un apropiat al lui Silviu Ionut Stan la momentul acela, la o emisiune televizată”, a precizat un localnic al comunei, deranjat la culme de starea arterei în cauză.

Cetățeanul se întreabă cine își asumă aceste lucrări dar și cine a semnat recepția? „Cine se mai face responsabil de această mizerie de lucrare făcută în bătaie de joc pe banii statului și implicit ai noștri? Oare ce fac instituțiile de control ale statului? Pe acești indivizi nu îi trage nimeni la răspundere”, a completat localnicul.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Cum au ajuns să fie transportați minerii, în carieră – FOTO

Postat acum

on

De către

Situația din carierele Complexului Energetic Oltenia este din ce în ce mai rea. Minerii au ajuns să fie transportați în cupa excavatorului, ca să poată ajunge la punctele de lucru. O fotografie făcută la Cariera Jilț Sud, ieri după amiază, a surprins momentul în care angajații erau „plimbați” în acest fel. Transportul a cu mijloacele folosite până acum în unitățile CEO a fost suspendat de Inspectoratul Teritorial de Muncă, după tragedia de la Jilț Sud, în care trei oameni au murit și alți zece au fost răniți.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR