Connect with us

ACTUALITATE

Nereguli de 180.000 de lei pentru muncă la negru

Postat acum

on

Inspectorii de muncă gorjeni au aplicat, în cursul săptămânii trecute, sancţiuni de peste 180.000 lei pentru neregulile depistate la angajatorii din judeţ care au fost verificaţi pe linia relaţiilor de muncă şi securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Gorj în săptămâna 16-20 ianuarie, trei persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă în timp ce prestau muncă nedeclarată pentru doi angajatori, pe raza judeţului Gorj.

În perioada menţionată, inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniile relaţii de muncă şi securitate şi sănătate în muncă au efectuat un număr de 46 controale, fiind aplicate 30 sancţiuni şi dispuse 129 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 184.000 lei.

Un angajator cu sediul social în satul Buduhala, comuna Teleşti, a fost sancţionat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate ca muncitori necalificaţi în domeniul agricol, în satul Teleşti, comuna Teleşti. Alt angajator cu sediul în municipiul Târgu Jiu a fost sancţionat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Persoana identificată de către inspectorii de muncă presta activitate ca lucrător gestionar, în satul Teleşti, comuna Teleşti. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj transmite tuturor angajatorilor toleranţă zero faţă de munca nedeclarată şi de cea subdeclarată, precum şi faţă de evenimentele care implică securitatea şi sănătatea în muncă”, au transmis reprezentanţii ITM Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Grevă, de mâine, în sistemul sanitar

Postat acum

on

De către

Sindicaliștii din sănătate au anunțat că începând de miercuri intră în grevă japoneză, care va dura pe perioada negocierilor cu guvernul. Liderii Federației Sanitas spun că nu va fi întrerupt lucrul în unitățile sanitare dar, în cazul eșuării negocierilor, avertizează că va continua calendarul de acțiuni până la greva generală. „Începând cu data de 7 iunie 2023, pentru susținerea revendicărilor membrilor de sindicat ai Federației SANITAS, în perioada negocierilor cu factorii de decizie și până la soluționarea revendicărilor noastre, în toate unitățile sanitare și cele de asistență socială în care avem membri, se desfășoară ”GREVĂ JAPONEZĂ”, fără întreruperea activității, cu purtarea de banderole/ecusoane cu însemnele SANITAS. În cazul eșuării negocierilor, Consiliul Național al Federației va decide continuarea calendarului de acțiuni”, anunță organizația sindicală.
Potrivit calendarului de proteste anunțat de sindicat, în data de 8 iunie ar urma o grevă de avertisment de două ore, în intervalul 09.00 – 11.00, iar din 15 iunie declanșarea grevei generale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Când vor fi mutați angajații Prefecturii Gorj

Postat acum

on

De către

Angajații din Prefectura Gorj ar putea fi mutați, în următoarea perioadă, când se așteaptă începerea lucrărilor de reabilitare a sediului afectat de cutremure. Compania Națională de Investiții urmează să scoată la licitație realizarea documentației necesare. Pe perioada lucrărilor de reabilitare a clădirii, angajații instituției vor merge la muncă într-un sediu închiriat. Pentru acest lucru, este nevoie de aprobarea Ministerului Afacerilor Interne.
Prefectul Popescu spune că au fost identificate câteva locații în care și-ar putea desfășura activitatea angajații Prefecturii Gorj. Totul depinde de bugetul pe care conducerea MAI îl va pune la dispoziție, pentru închirierea clădirii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Termocentrala Turceni repune un grup energetic în funcțiune

Postat acum

on

Termocentrala de la Turceni repune un grup energetic în funcțiune. În ultimele zile sucursala electrocentrale de la Turceni a oprit complet activitatea. A fost o premieră pentru ultimii ani. A fost luată însă decizia reluării treptate a activității.

Sunt mii de angajați la Termocentrala de la Turceni. Aceasta funcționează în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Obiectivul este ca din 2026 la Turceni să fie în funcțiune un grup energetic pe gaze naturale, însă nu se știe cât de realizabilă este această investiție.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR