Connect with us

ACTUALITATE

Nemulțumiri în CEO, după acordarea condițiilor speciale de muncă

Postat acum

on

Lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia sunt nemulțumiți de faptul că și personalul TESA din cadrul companiei va beneficia de condiții speciale de muncă, odată cu semnarea Actului Adițional numărul 6 la Contractul Colectiv de Muncă. În opinia sa, Nicu Bunoaica, lider sindical CEO, este de părere că, personalul TESA ar trebui redistribuit în zona de producție pentru a beneficia de acest spor.

„Am înțeles că s-a semnat acel Act Adițional, dar să știți că eu nici nu mi-l doream. Și asta pentru că beneficiază și personalul TESA, ceea ce nu este în regulă. Compania este într-o situație dificilă și tu duci personalul TESA în condiții speciale de muncă. Personalul TESA dacă vrea condiții speciale, trebuia făcută o reorganizare și duși în producție acolo unde este nevoie… Oamenii mor, iar liderii de sindicat se ocupă de grupe speciale, în loc să se ocupe de acea lege 197 să se implementeze” , a declarat liderul sindical Nicu Bunoaica.

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia vor semna săptămâna aceasta Actul Adițional numărul 6 la Contractul Colectiv de Muncă. Astfel, peste 9.000 de angajați ai colosului energetic vor beneficia de condiții speciale de muncă, peste 2.000 dintre aceștia fiind personal TESA. Prin Actul Adițional sunt introduse condiții speciale de muncă. Angajatorul va achita contribuțiile aferente grupei de muncă respective, începând cu jumătatea lunii august. Angajații care nu activează deloc în producție nu vor primi condiții speciale de muncă și nu vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare pe viitor.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Incendiu într-un bloc din Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Este incendiu la etajul patru al unui bloc din Târgu Jiu. Focul e fost văzut de vecini, în locuința incendiată trăind un bărbat cunoscut cu patima alcoolului. Pompierii sunt la fața locului.

„În acest moment intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 4 al unui bloc situat pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Tg-Jiu. La fața locului au fost dislocate 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă pentru lucru la înălțimi și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu.
Până în acest moment nu au fost identificate victime. Intervenția este in dinamică”, transmite ISU Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Fostul ministru, Valeriu Stoica, la inaugurarea unui parc din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica, a fost prezent, azi, la Târgu Jiu, la inaugurarea parcului de lângă Coloana Infinitului. „Am pregătit, la Târgu Jiu, o serie de surprize cu această ocazie specială, printre care și inaugurarea unui parc ce are ca scop punerea în valoare a Coloanei Infinitului, un eveniment la care au participat Valeriu Stoica și Irinel Stoica, reprezentanți ai Fundației Infinitul. Le mulțumim soților Stoica pentru implicarea în acest frumos proiect, un ajutor neprețuit oferit orașului nostru”, a apus primarul Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

1 Decembrie la Drăguțești: Depunere de coroane de flori și fasole cu cârnați și varză!

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din comuna Drăguțești s-a pregătit așa cum se cuvine pentru 1 Decembrie.

Mai exact, s-a pregătit un program de manifestări cu copiii comunei, s-au depus coroane de flori la monumentul reprezentativ al localității și s-a gătit fasole cu cârnați și varză pentru participanți.

Mai exact, peste 400 de persoane din localitate au servit fasole cu cârnați, cu varză și cu turtă sau pâine. S-a mai oferit vin fiert aromat celor câteva a sute de participanți invitați aici de edilul Ion Dumitru Popescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR