Connect with us

SOCIAL

„Negrii”, la firme din Urdari și Târgu-Jiu

Postat acum

on

0 Shares

Opt persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare pentru doi angajatori care efectuează lucrări de construcții în comuna Urdari, respectiv municipiul Târgu-Jiu, au fost depistate, la data de 18.05.2020, în timpul unor controale inopinate efectuate de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Angajatorul din Urdari a fost sancționat cu o amendă în valoare totală de 120.000 de lei pentru folosirea în activitate a șase persoane fără a avea încheiate cu acestea, în prealabil, contracte individuale de muncă.

Angajatorul din municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu o amendă totală de 40.000 de lei, pentru două dintre persoanele prezente pe șantier la data controlului neputându-se face dovada încheierii unui contract individual de muncă. La suma respectivă se adaugă încă 3.500 de lei pentru nerespectarea normelor de secururitate și sănătate în muncă, schela de lucru fiind neconformă prevederilor legale.

”În perioada 11.05.2020-15.05.2020, inspectorii de muncă au efectuat 10 controale în domeniile relațiilor de muncă și sănătății și securității în muncă. În urma deficiențelor constatate au fost aplicate sancțiuni în cuantum de 37.000 de lei și dispuse 38 de măsuri cu termen limită de ducere la îndeplinire de către angajatorii verificați”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Veteranul Ion Condel din Bumbești-Pițic, sărbătorit la 101 ani

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală, prin primarul Irina Cojocaru, autoritățile militare și familia l-au sărbătorit așa cum se cuvine, joi, pe cel mai în vârstă locuitor al comunei Bumbesti-Pițic, Ion Condel. Sărbătoritul nu a avut un tort, ci două, a primit chiar și o diplomă, și multe urări de mulți ani și sănătate.

„Am sărbătorit, cu drag, pe domnul Condel Ion(nenea Onel cum îl știu cei îndrăgiți ai dumnealui), la împlinirea venerabilei vârste de 101 ani, alături de autoritățile militare ale județului nostru. Cu această ocazie deosebită, țin să îi urez lui nenea Onel, multă sănătate, bucurie și putere deplina ca să ducă și de azi înainte, pentru încă mulți ani, exemplul eroismului personal până la capăt, alături de fiul domniei sale, Condel Romeu(nenea Romica), care a știut, că nimeni altul, să îi ofere tatălui, erou, cele mai bune condiții pentru o viață ușoară și liniștită. La multi ani și multă cinste, eroilor venerabili ai comunei noastre”, a transmis primarul comunei Bumbești Pițic, Irina Cojocaru.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Femeie din Săulești, bătută de soț și amenințată cu moartea

Postat acum

on

De către

În seara zilei de 6 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizați prin apel 112 de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Săulești, cu privire la faptul că soția acestuia a plecat de la domiciliu.

Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, bărbatul, pe fondul consumului de alcool și gelozie, a lovit-o pe femeia în vârstă de 33 de ani și a amenințat-o cu acte de violență și cu moartea.

În urma evaluării riscului, față de bărbatul în cauză a fost emis un ordin de protecție provizoriu și a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

SOCIAL

Motru: Banii din tablourile donate de polițistul Negrea se îndreptă către doi copii cu handicap

Postat acum

on

De către

Victor Negrea, polițistul local din Motru pasionat de pictură, a realizat și donat, de sărbătorile de iarnă, trei tablouri municipalității. Tablourile donate au fost vândute iar banii vor ajunge acum la doi copii din Motru, cu probleme de sănătate.

Cei doi copii au fost selectați acum de cei de la Protecție Socială din cadrul UAT-ului, este vorba despre un băiat de 12 ani cu epilepsie și de o fetiță de trei ani cu sindrom Down.

Artistul plastic a realizat mai multe lucrări în folosul municipalității, anul trecut, punându-și pasiunea pentru culori și frumos în slujba comunității.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!