Connect with us

EDUCAȚIE

„Nedeia” Novaci, la Festivalul brânzei și al țuicii

Postat acum

on

Ansamblul Folcloric „Nedeia” al Casei de Cultură Novaci va reprezenta, sâmbătă, orașul la „Festivalul brânzei și al țuicii”, care va avea loc la Răsinari, județul Sibiu.

Tinerii dansatori novăceni, actuali membri ai ansamblului, si-au propus să demonstreze prietenilor de peste Carpați că zecile și sutele de ani care au trecut de la formarea comunității de ungureni din Novaci, nu au șters autenticitatea portului, cântecului si dansului ciobănesc specifică Mărginimii Sibiului. Grupul de dansatori este însoțit de tânărul solist Forțofoi Ionuț, elev al Liceului Teoretic Novaci”, a transmis directorul Casei de Cultură Novaci, mulțumind organizatorilor sibieni pentru invitație.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCAȚIE

Pericol! Îngrijorare pentru vizita raportorilor UNESCO, lucrări tratate cu superficialitate

Postat acum

on

De către

„Am participat azi la întâlnirea dintre reprezentanții celor mai importante instituții cu atribuții în susținerea dosarului de includere a Ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO. Consider că stadiul și calitatea slabă a lucrărilor de pe Calea Eroilor sunt probleme grave care pot conduce, fără îndoială, la respingerea dosarului depus la UNESCO, fapt confirmat și de reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului”, a anunțat senatorul Ion Iordache.

„Cu stupoare constat că, între INP și Primăria Târgu-Jiu, nu există un consens cu privire la statutul de monument clasă A al Ansamblului Monumental Calea Eroilor care include și tronsonul pe care acum se lucrează. Primăria susține că strada nu este monument, încercând să justifice superficialitatea cu care au fost tratate lucrările. Îmi reafirm sprijinul total și necondiționat pentru urgentarea și finalizarea lucrărilor la Calea Eroilor, un obiectiv de o importanță capitală pentru județul Gorj, întrucât șansa includerii Ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO trebuie tratată cu maximă responsabilitate și seriozitate!

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Fostele bannere electorale, desenate! Copiii din Motru au primit sute de medalii de la primar

Postat acum

on

De către

De 1 iunie, primarul Cosmin Morega le-a oferit aproape 400 de diplome, medalii și zeci de surprize sărbătoriților zilei.

A fost organizată și o sesiune de pictură pe față pentru copiii orașului, un concurs de biciclete, de atletism și de fotbal.

S-a mai organizat un concurs de desene pe asfalt, dar și roata olarului precum și o competiție de grafică dar și multe alte numeroase activități pentru micuți.

Organizarea a fost de nota zece, iar sărbătoriții au fost încântați când au fost lăsați să picteze fostele bannere electorale ale edilului Cosmin Morega și ale candidaților PSD de la județ.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Cinci școli europene la Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Cinci unități de învățământ din județul Gorj au primit, astăzi, prestigiosul titlu de „Școală Europeană”.

Astfel, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și Liceul Tehnologic Nr. 2 din Tg-Jiu sunt unitățile care vor avea această titulatură începând cu 1 septembrie al anului școlar viitor.

Aflate într-o companie selectă, aceste unități de învățământ gorjene au oferit exemple de bune practici și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR