Connect with us

COMUNITATE

Morții din Dănești, nedeclarați de doi ani la Direcția de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu

Postat acum

on

O corespondență purtată cu un decedat din Văcărea a scos în evidență că Primăria Dănești nu a mai transmis la Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu situația morților din comună, încă din 2020.

Situația înregistrată în localitatea Văcărea, comuna Dănești a impus o reacție a Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu. Mai exact, instituția a reacționat ca urmare a faptului că a purtat o corespondență cu o persoană decedată de nouă luni, care era anunțată, în scris, că are buletinul expirat și este invitată să își schimbe cartea de identitate. Directorul instituției a dat vina astăzi pe Primăria Dănești pentru toată această încurcătură.

”Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Ultima comunicare înregistrată este din luna decembrie 2020. Prin urmare, în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nu a fost înregistrat decesul cetățeanului despre care s-a scris în articolul „Un mort din Văcărea, invitat la Direcția de Evidenta a Persoanelor Târgu Jiu să își schimbe buletinul! Omul e decedat de nouă luni”, a transmis Primăria Târgu Jiu.

Nu este însă singurul lucru comunicat de instituția ajunsă în această situație urmare a nepăsării autorității locale din Dănești și, în special, a funcționarului însărcinat cu această comunicare.

„Primăria Dănești avea obligația, conform legislației în vigoare, să comunice Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu decesul persoanei respective în termen de 10 zile de la înregistrarea acestuia. Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu a demarat recent o acțiune prin care se urmărește diminuarea numărului de persoane fără acte de identitate și care prevede, printre altele, transmiterea de notificări către cetățenii ale cărora documente de identitate urmează să expire. Facem precizarea că semnatarul articolului menționat nu a solicitat punctul de vedere al instituției noastre, rezumându-se la a publica informații incomplete. Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu nu poate fi învinovățită de situația creată” se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu-Jiu.

Primarul de Dănești, Mădălin Paliță spune că nu știa nimic de această problemă.

,,Persoană care se ocupa de evidența persoanelor este acum in concediu. Voi lua masuri daca este așa cum spuneți deoarece cazul de la Văcărea nu este, cu siguranță, unul singular. Nu știam de aceasta problemă”, a declarat edilul Paliță.

În ce îl privește pe cetățeanul din Văcărea și la acest moment el figurează viu la Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Se mărește populația de lebede de pe râul Jiu

Postat acum

on

Comunitatea de lebede de la Târgu Jiu, de pe lacul de acumulare Vădeni și Parcul Central, s-a mărit. Lebedele au făcut pui. Pe barajul de la Vădeni și pe lacul din zona Parcului Central trăiesc peste 30 de lebede.

Acestea s-au stabilit permanent aici. Au hrană și un mediu în care se simt în siguranță. Din păcate, o lebădă a fost atacată recent cu pietre de către câțiva tineri. Întreaga colonie de păsări este monitorizată de către reprezentanții AJVPS Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Se deschide cel mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina

Postat acum

on

Se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea celui mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina. Este vorba de Stâna Ștefanu, deținută de Marioara Babu, din Novaci. Stâna, care oferă preparate tradiționale ciobănești, este vizitată de mii de turiști an de an. Obiectivul ar fi trebuit să fie deschis pe 1 iunie, însă încă se mai lucrează la punerea în siguranță a șoselei Transalpina. Cel mai probabil totul va fi gata în jurul datei de 10 iunie. Stâna dispune și de un muzeu al portului popular.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Câlnic: Bucurie maximă pentru copii, primarul alături de sărbătoriți

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Câlnic a fost alături de sărbătoriții zilei de 1 Iunie încă de ieri când primarul le-a oferit copiilor de la școlile și grădinițele de pe raza localității cadouri și distracție cu mascote din desene animate.

„Astăzi am avut din nou imensa bucurie să fiu în mijlocul copiilor, să fiu în mijlocul micuților, dar și mai marilor mei câlniceni. Această bucurie s-a datorat faptului că mâine este 1 Iunie, Ziua internațională a copilului, și, cu această ocazie, am oferit cadouri tuturor elevilor si preșcolarilor care frecventează cursurile școlilor sau grădinițelor de pe raza comunei Câlnic. Am fost primiți cu entuziasm de către copii, iar fericirea li se citea în ochișori. Pe lângă plăsuțele cu dulciuri, micuții mei câlniceni au mai avut parte și de alte surprize, în mijlocul lor fiind astăzi Mickey Mouse și Minnie Mouse. Copiii au fost extraordinar de încântați, iar pentru mine nu există satisfacție mai mare decât aceasta.Dragi mei câlniceni, vă doresc din suflet să aveți copii sănătoși și să vă bucurați de ei și de realizările lor toată viața”, a transmis, miercuri, primarul Dumitru Vulpe.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR