Connect with us

COMUNITATE

Morții din Dănești, nedeclarați de doi ani la Direcția de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu

Postat acum

on

O corespondență purtată cu un decedat din Văcărea a scos în evidență că Primăria Dănești nu a mai transmis la Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu situația morților din comună, încă din 2020.

Situația înregistrată în localitatea Văcărea, comuna Dănești a impus o reacție a Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu. Mai exact, instituția a reacționat ca urmare a faptului că a purtat o corespondență cu o persoană decedată de nouă luni, care era anunțată, în scris, că are buletinul expirat și este invitată să își schimbe cartea de identitate. Directorul instituției a dat vina astăzi pe Primăria Dănești pentru toată această încurcătură.

”Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Ultima comunicare înregistrată este din luna decembrie 2020. Prin urmare, în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nu a fost înregistrat decesul cetățeanului despre care s-a scris în articolul „Un mort din Văcărea, invitat la Direcția de Evidenta a Persoanelor Târgu Jiu să își schimbe buletinul! Omul e decedat de nouă luni”, a transmis Primăria Târgu Jiu.

Nu este însă singurul lucru comunicat de instituția ajunsă în această situație urmare a nepăsării autorității locale din Dănești și, în special, a funcționarului însărcinat cu această comunicare.

„Primăria Dănești avea obligația, conform legislației în vigoare, să comunice Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu decesul persoanei respective în termen de 10 zile de la înregistrarea acestuia. Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu a demarat recent o acțiune prin care se urmărește diminuarea numărului de persoane fără acte de identitate și care prevede, printre altele, transmiterea de notificări către cetățenii ale cărora documente de identitate urmează să expire. Facem precizarea că semnatarul articolului menționat nu a solicitat punctul de vedere al instituției noastre, rezumându-se la a publica informații incomplete. Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu nu poate fi învinovățită de situația creată” se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu-Jiu.

Primarul de Dănești, Mădălin Paliță spune că nu știa nimic de această problemă.

,,Persoană care se ocupa de evidența persoanelor este acum in concediu. Voi lua masuri daca este așa cum spuneți deoarece cazul de la Văcărea nu este, cu siguranță, unul singular. Nu știam de aceasta problemă”, a declarat edilul Paliță.

În ce îl privește pe cetățeanul din Văcărea și la acest moment el figurează viu la Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Primarul Radu nu i-a uitat pe pensionari: Petrecere de 15.000 de euro pentru vârstnicii din Țicleni!

Postat acum

on

De către

Constantin Radu, primarul PSD de la Țicleni, pregătește o petrecere de zile mari pentru pensionarii din oraș. Pentru masa festivă și nu numai, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, edilul a achitat peste 15.000 de euro.

Ziua de 1 octombrie este prilej de bucurie si pentru pensionarii din Țicleni. Câteva sute de persoane sunt invitate la o petrecere organizată cu această ocazie de autoritatea locală. În fiecare an, primăria a avut grija de pensionarii din oraș, iar sărbătoarea nu a fost marcată doar in pandemie din cauza restricțiilor.

În toate localitățile, la acest sfârșit de săptămână, se organizează astfel de petreceri pentru vârstnici. O parte importanta a membrilor comunității din Țicleni este reprezentată de persoane de vârsta a treia.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Încă un angajat CEO a murit

Postat acum

on

De către

Lista neagră a deceselor de la Complexul Energetic Oltenia continuă să crească. Încă un angajat al companiei, care abia reușise să se pensioneze, a pierit înainte de a se bucura de o pensie, la care visa. Constantin Nebunu avea 55 de ani și a murit la Spitalul Motru, în urma unui accident vascular. Bărbatul a fost angajat la Cariera Lupoaia.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Marfă retrasă de la vânzare de OPC

Postat acum

on

De către

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Gorj au scos de la vânzare manfă în valoare de 6.000 de lei. În luna august reprezentanții CJPC Gorj  au efectuat un număr de 91 acțiuni de control, în urma cărora au aplicat 39 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 218.000 lei și 58 de avertismente. De asemeni, au oprit temporar activitatea a trei unități.

Printre neregulile constatate, se comercializarea unor produse cu data expirată, legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, practici comerciale înșelătoare sau utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare și praf.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR