Connect with us

COMUNITATE

Morții din Dănești, nedeclarați de doi ani la Direcția de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu

Postat acum

on

O corespondență purtată cu un decedat din Văcărea a scos în evidență că Primăria Dănești nu a mai transmis la Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu situația morților din comună, încă din 2020.

Situația înregistrată în localitatea Văcărea, comuna Dănești a impus o reacție a Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu. Mai exact, instituția a reacționat ca urmare a faptului că a purtat o corespondență cu o persoană decedată de nouă luni, care era anunțată, în scris, că are buletinul expirat și este invitată să își schimbe cartea de identitate. Directorul instituției a dat vina astăzi pe Primăria Dănești pentru toată această încurcătură.

”Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Ultima comunicare înregistrată este din luna decembrie 2020. Prin urmare, în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nu a fost înregistrat decesul cetățeanului despre care s-a scris în articolul „Un mort din Văcărea, invitat la Direcția de Evidenta a Persoanelor Târgu Jiu să își schimbe buletinul! Omul e decedat de nouă luni”, a transmis Primăria Târgu Jiu.

Nu este însă singurul lucru comunicat de instituția ajunsă în această situație urmare a nepăsării autorității locale din Dănești și, în special, a funcționarului însărcinat cu această comunicare.

„Primăria Dănești avea obligația, conform legislației în vigoare, să comunice Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu decesul persoanei respective în termen de 10 zile de la înregistrarea acestuia. Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu a demarat recent o acțiune prin care se urmărește diminuarea numărului de persoane fără acte de identitate și care prevede, printre altele, transmiterea de notificări către cetățenii ale cărora documente de identitate urmează să expire. Facem precizarea că semnatarul articolului menționat nu a solicitat punctul de vedere al instituției noastre, rezumându-se la a publica informații incomplete. Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu nu poate fi învinovățită de situația creată” se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu-Jiu.

Primarul de Dănești, Mădălin Paliță spune că nu știa nimic de această problemă.

,,Persoană care se ocupa de evidența persoanelor este acum in concediu. Voi lua masuri daca este așa cum spuneți deoarece cazul de la Văcărea nu este, cu siguranță, unul singular. Nu știam de aceasta problemă”, a declarat edilul Paliță.

În ce îl privește pe cetățeanul din Văcărea și la acest moment el figurează viu la Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Viitorii jandarmi, în practică la IJJ Gorj

Postat acum

on

De către

Începând de astăzi, 30 ianuarie până în 24 februarie, un număr de 44 elevi de la Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareş” Fălticeni, vor efectua stagiul de practică la structurile de pază şi protecţie instituţională ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj din municipiile Târgu-Jiu și Motru precum și localităţile Târgu-Cărbuneşti, Bumbeşti-Jiu, Rovinari și Novaci.

Pe întregul stagiu de practică, elevii vor fi îndrumaţi de tutorii profesionali stabiliți și vor executa misiuni specifice de pază și protecție instituțională împreună cu aceștia în scopul însușirii modului de acțiune în cadrul elementelor din dispozitivele de pază și formarea deprinderilor practice.

„Având în vedere că este ultimul lor stagiu de practică, le urăm succes iar după absolvire îi aşteptăm să revină în cadrul unității ca jandarmi gorjeni”, a transmis IJJ Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Sindicaliști din CEO, la protest în fața Înaltei Curți

Postat acum

on

De către

Manu Tomescu, Constantin Mitrescu și alți lideri din Sindicatul Energia Rovinari, au protestat astăzi, la București, în fața Înaltei Curți, alături de alți sindicaliști din țară. De altfel, sindicaliştii din domeniul energiei au apelat la acest demers în ziua în care instanţa ar fi trebuit să se pronunţe cu privire la scăderea vârstei de pensionare.

„Astăzi suntem în București să ne strigăm DREPTATEA în fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție! Noi ne luptăm pentru ca salariații din subunitățile de producție ale C.E.Oltenia să nu ajungă în situația colegilor de la Mintia sau celelalte termocentrale închise fără ca muncitorilor din acele termocentrale să le fie recunoscute condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile! Nu vrem și nu acceptăm sub nici o formă ca salariaților din C.E.Oltenia să nu le fie recunoscute condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile, iar prevederile legii nr.197/2021 trebuie aplicate în totalitate așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial! Suntem aici pentru toți minerii și energeticienii din C.E.Oltenia! …și pentru cei care s-au pensionat, dar mai ales pentru cei care mai sunt în activitate”, a transmis Tomescu.

Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, care a asigurat măsurile de ordine la protest, manifestarea a fost avizată până la ora 13.00. În ciuda protestului, magistrații au amânat sentința.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

A mai murit un angajat CEO. Avea 50 de ani

Postat acum

on

De către

Încă un angajat CEO a murit, în această dimineață. Bărbatul lucra la Cariera Pinoasa și avea 50 de ani. „Oamenii de la Cariera Pinoasa mă anunță și mă roagă să fac o postare despre faptul că am mai pierdut un coleg! Este vorba despre decesul lui Călinoiu Nicolae, care avea 50 de ani și lucra ca excavatorist la Cariera Pinoasa.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Manu Tomescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR