Connect with us

ACTUALITATE

Mort condamnat la închisoare cu executare. Tăiase 3 copaci din pădure pentru foc

Postat acum

on

Situație halucinantă în Apuseni, acolo unde un bărbat a fost condamnat la închisoare cu executare de un magistrat de la Judecătoria Câmpeni, deși era mort de o lună de zile. Dan Petruse avea 41 de ani la momentul decesului, iar condamarea acestuia la închisoare cu executare a survenit unui şir de evenimente neplăcute. Bărbatul locuia împreună cu mama sa grav bolnavă în comuna Gârda de Sus, iar din cauza faptului că nu avea bani suficienți cu care să se întreţină, era nevoit să taie copaci din pădure pentru a se încălzi. Astfel, în cursul lunii iunie 2018 a fost prins că a tăiat un număr de doi arbori de esenţă foioase, specia fag, precum şi un arbore de esenţă răşinoasă pe care ulterior i-a şi sustras, cauzând astfel un prejudiciu total de 1748,60 lei. Pe tot parcursul urmăririi penale, bărbatul a recunoscut şi a regretat fapta, declarând că a transportat arborii la domiciliul său și i-a folosit ca lemn de foc în gospodărie. A precizat că avea în întreţinere pe mama sa grav bolnavă şi avea nevoie de încălzire.  Instanţa i-a aplicat în decembrie 2019 pedeapsa amenzii penale în valoare de 2.400 de lei. În plus, bărbatul a mai fost obligat să achite suma de 174 8,60 lei reprezentând prejudiciul cauzat fondului forestier aflat în proprietatea statului. Neavând bani, acesta nu a plătit amenda penală. În luna iunie 2020 amenda a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii în regim de detenţie. Totodată, a fost realizată şi o anchetă socială, care a evidenţiat faptul că bărbatul a avut, în perioada decembrie 2019 – decembrie 2020, o indemnizaţie de asistent personal de 1.540 de lei cât timp a avut grijă de mama sa grav bolnavă. Bărbatul nu figura cu alte persoane în grijă şi singurul venit era acest ajutor.

”Instanţa reţine că persoana condamnată, cu rea credinţă nu a achitat amenda penală, nici măcar în parte, din probele administrate rezultând că a dispus de veniturile necesare achitării amenzii, chiar dacă în perioada ianuarie – decembrie 2020, a trecut printr-o situaţie mai dificilă, având în grijă pe mama sa, persoană cu handicap grav, care a decedat la 15.12.2020”, se arată în motivarea instanţei.
Astfel, pentru neplata amenzii penale, pedeapsa a fost transformată în închisoare cu executare. Hotărârea a fost pronunţată în 15 aprilie 2021, răposatul Dan Petruse fiind condamnat la executarea a 240 de zile de închisoare.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Când e criză de locuri de parcare în Târgu Jiu, șoferii sunt inventivi

Postat acum

on

De către

În municipiul Târgu Jiu este o reală criza a locurilor de parcare de când în oraș s-au patentat parcările exclusiviste cu program non-stop iar parcările publice sunt taxate. Unii șoferi au găsit însă soluții, chiar dacă sunt de tot râsul, iar invențiile nu sunt sancționate. Realizarea de noi parcări în oras este încă în faza de promisiune.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Angajați la negru, în Târgu Jiu și Rovinari

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă au depistat doi angajați fără forme legale, care lucrau la firme din Târgu Jiu și Rovinari. Reprezentanții ITM Gorj  au efectuat în perioada 09-13 mai 2022 un număr de 41 de controale și au aplicat amenzi în cuantum de 204.500 lei . Doi angajatori din municipiul Târgu Jiu și din orașul Rovinari au fost sancționați cu suma de 40.000 de lei, pentru folosirea în activitate a două persoane, pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă. Angajatorii sancționați pentru muncă nedeclarată activează în domeniul construcțiilor și în domeniul restaurantelor. „Readucem în atenția publică faptul că, indiferent de statutul angajatorului, fie persoană fizică, fie persoană juridică, acesta are obligația de a respecta integral legislația, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Șoferul mașinii răsturnate pe plafon la Țicleni nu avea permis!

Postat acum

on

De către

La data de 14 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Țicleni au fost sesizaţi prin apelul 112, cu privire la faptul că pe raza orașului Țicleni, ar fi avut loc un accident rutier cu victime.  Din cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat, de 32 de ani, din comuna Bolboși, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ675 Țicleni, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare şi ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un cap de pod, după care s-ar fi răsturnat pe plafon.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea a trei persoane, care au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Una dintre persoane, de 30 de ani, a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital la București.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere, pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR