Connect with us

ACTUALITATE

Minerii amenință că se duc la Guvern

Postat acum

on

Minerii şi energeticienii vor să iasă în stradă, la începutul anului viitor. Liderii Cartel Alfa amenință cu proteste, dacă nu va fi demis ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi vor fi închise cele două grupuri pe cărbune ale Termocentralelor Turceni şi Rovinari, programate să intre în conservare la 1 ianuarie 2023. ”În ianuarie, minerii și angajații termocentralelor sunt deciși să vină la București, ca să protesteze în fața Ministerului Energiei față de măsurile de închidere a grupurilor de la Complexul Energetic Oltenia. Închiderea celor două grupuri va afecta toată infrastructura, astfel că și minerii care scot cărbune din carieră vor fi disponibilizați. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nici măcar nu a încercat să ajungă la un consens cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a prelungi perioada de funcționare a termocentralelor, cum au făcut toate țările europene. Eu consider că ministrul Energiei, Virgil Popescu, e rău intenționat și vrea ca OMV să ajungă stăpân pe tot patrimoniul Complexului Energetic Oltenia. Mai mult, faptul că dispar 660 MW din sistem ar trebui să îngrijoreze toată România, nu numai pe noi. Pentru că nu se pune nimic în loc”, a declarat Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Accident la Iezureni, pe fondul vremii nefavorabile

Postat acum

on

De către

Un eveniment rutier a avut loc în urmă cu scurt timp în zona Iezureni din municipiul Târgu Jiu. Totul, pe fondul vremii nefavorabile. Sunt doar pagube materiale în urma acestui accident rutier.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O haită de câini și-a făcut culcuș vizavi de Tribunalul Gorj

Postat acum

on

De către

Tot mai mulți cetățeni reclamă prezența câinilor fără stăpân, adunați în haite, pe străzile municipiului Târgu Jiu, inclusiv în zona centrală a orașului. O astfel de situație este semnalată în parcul de lângă Muzeul Județean, vizavi de Tribunalul Gorj.

Oamenii susțin că patrupedele adunate în haite sunt de necontrolat, că ar fi periculoase și se tem să nu fie mușcați. De altfel, potrivit unei statistici a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în fiecare zi din acest an, o persoană a fost mușcată de un câine, victima primind îngrijiri medicale la SJU.

Autoritatea locală pare că nu găsește însă soluții la această problemă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Plecat la medic, căutat de poliție

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 72 de ani, din Motru, este dat dispărut, după ce a plecat la medic, la Cluj și nu s-a mai întors acasă. „La data de 26 ianuarie, Poliția Municipiului Motru a fost sesizată cu privire la faptul că Gheorghe Nicolae de 72 de ani, a plecat voluntar de la domiciliul său la data de 25 ianuarie a.c., ora 05:00, cu un autocar înspre municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, unde avea o programare la un cabinet medical.
După ce s-a prezentat la cabinetul medical, bărbatul nu a mai răspuns la telefon”, arată un comunicat emis de IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR