Connect with us

ACTUALITATE

Medicii din Gorj deranjați de eticheta de „șpăgari”, după arestare chirurgului Neață

Postat acum

on

Colegiului Medicilor din județul Gorj a reacționat în urma reținerii medicului chirurg de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gheorghe Neață. Organizația precizează că Justiția va fi cea care va da verdictul în această speță, considerând nefiresc: „catalogarea unei întregi categorii profesionale drept șpăgari”.

„Colegiul Medicilor din județul Gorj este Organizația profesională care reprezintă toți medicii cu drept de practică din Gorj și aici vorbim de toți medicii care timp de 1 an și jumătate au dus greul unei pandemii indiferent de locul de muncă: cabinet medicină de familie, ambulatoriu sau spital. Despre acuzațiile care se aduc domnului dr. Neață Gheorghe, Colegiul Medicilor din județul Gorj face precizarea că este o anchetă penală în curs și numai justiția poate să se pronunțe în acest caz, considerând nefiresc catalogarea unei întregi categorii profesionale drept „șpăgari” sau folosirea acestei ocazii de către oricine pentru accentuarea faliei ce pare să despartă categoria medicilor de cea a pacienților. Suntem împreună pentru a asigura servicii medicale de calitate și un viitor medicinii gorjene”, au transmis reprezentanții Colegiului Medicilor Gorj.

Reamintim că, medicul chirurg Claudiu Neață a fost reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. La perchezițiile efectuate la cabinetul medicului din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, procurorii au găsit sume de bani în valoare de 71.000 de lei. Totodată, anchetatorii au mai găsit și alte bunuri, respectiv parfumuri, cafea, băuturi alcoolice și țigări, bunuri la care există suspiciunea că proveneau din infracțiunea de mită.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Au votat creșterea salariilor pentru primari și președinți de consilii județene

Postat acum

on

De către

Deputații au adoptat proiectul ce prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor. Proiectul de lege prevede acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021. Un amendament se referă la majorarea indemnizaţiilor persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţii publice locale. „Prin excepţie, începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizaţiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în anexa nr. IX lit.C la Legea-cadru nr. 153/2017 (…) se stabileşte prin înmulţirea coeficientului prevăzut de Legea cadru nr. 153/2017 (…), cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii pentru anul 2021”, prevede textul adoptat.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

În ton cu scumpirile, Dusterul Poliției Locale Bumbești-Jiu are un consum ridicat de combustibil

Postat acum

on

De către

La Bumbești Jiu, Dusterul Primăriei, aflat în utilizarea poliției locale consumă când mai mult, când mai puțin. Interesant este că Dusterul albastru, anul trecut consuma 130 l benzină pe lună, acum consumă 50 de litri. Pe motiv însă că autoturismul fabricat în 2011 este utilizat mai mult în oraș, consumul a urcat de la 8,1 la 100 de kilometri la 9,5. Consilierii au votat creșterea consumului, mașină fiind alimentată din bani publici.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

12.000 de voluntari din Gorj au ieșit la curățenie

Postat acum

on

De către

La nivelul județului Gorj a început, astăzi, acțiunea „Let’s Do It, Romania!”.

În stradă au ieșit 12.000 de voluntari, în toate zonele din județ, fiecare voluntar a primit saci și mănuși, iar la finalul acțiunii sacii au fost ridicați de operatorii de salubrizare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR