Connect with us

ACTUALITATE

Măsurile de relaxare propuse prin Hotărârea CNSU: Fără interdicții de circulație noaptea, programul magazinelor se prelungește până la 22.00, acces la mall şi pentru „testaţi”

Postat acum

on

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat marți seară că în urma ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost decisă prelungirea stării de alertă, cu relaxarea mai multor restricții aflate în vigoare.

Potrivit lui Arafat, situația de acum este mai bună decât în urmă cu două, trei săptămâni, iar în aceste condiții CNSU a decis să propună renunțarea la interdicției de circulație a persoanelor în timpul nopții. Această prevedere era destinată persoanelor nevaccinate sau netrecute prin boală, care după ora 23.00 nu mai puteau circula.

La sesiunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a votat Hotărârea 112 pentru prelungirea stării de alertă şi măsurile necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID 19. Clar că situaţia noastră acum este una mai bună decât acum două-trei săptămâni, astfel, după mai multe discuţii, s-a ajuns la implementarea unor măsuri pentru următoarea perioadă care vor modifica restricţiile care au fost până la acest moment”, a declarat Raed Arafat

Crește intervalul orar de funcţionare de la 21.00 la 22.00 pentru toți operatorii economici.

Purtul măștii în spațiile publice închise rămâne obligatoriu. Și bineînțeles în vehiculele de transport în comun.

Se elimină interdicția persoanelor nevaccinate și netrecute prin boală de a intra în centrele comerciale (mall-uri, magazine mari etc.). Condiția este ca aceste persoane să fie testate, cu un test PCR de 72 de ore sau test antigen de 48 de ore.

Pentru magazinele mai mici de 200 mp nu va fi necesară prezentarea documentelor vaccinat trecut prin boală sau testat, dar acestea vor trebui să stabilească numărul maxim de persoane care pot să fie în interior concomitent, respectând principiul unui perimetru de minim 4 mp pentru o persoană. De exemplu, în magazinele de 200 mp pot fi simultan în magazin 50 de persoane. Aceste magazine trebuie să afișeze la intrare numărul maxim permis de persoane care se pot afla simultan în interior.

Toate activitățile care erau limitate să funcționeze la 30% vor fi permise la 50%. Printre acestea se numără cinematografe, teatre, evenimente sportive. Accesul va fi permis persoanelor vaccinate, trecute prin boală sau testate.

Arafat a precizat că în Hotărârea CNSU nu este prevăzută este prevăzută o limită orară pentru activitatea agenţilor economici în noaptea de Crăciun şi în cea de Anul Nou.

Restaurante vor putea însă să funcționeze la o capacitate de 50%, fiind permisă prezenţa doar pentru cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

„Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou – noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1 – nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor funcţiona operatorii economici. Deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, a declarat Raed Arafat.

Pentru hoteluri, unde nu exista limită de capacitate, noua decizie a CNSU prevede că va fi permis accesul și persoanelor testate, pe lângă cele vaccinate sau trecute prin boală.

În ceeea ce priveşte evenimentele în aer liber organizate de Revelion, Arafat a explicat că sunt permise, dar că organizatorii vor trebui să se asigure că sunt respectate măsurile de sănătate publică.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Târgu Jiul are bazin de înot acoperit! Investiția este gata

Postat acum

on

De către

Bazinul de înot, acoperit, al municipiului Târgu Jiu a fost finalizat, anunță Victor Banta, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării.

Investiția, în valoare de cca. 2 milioane euro, a fost finanțată de MDLPA prin CNI SA și se alătură stadionului, terenurilor sportive și sălii polivalente, întregind astfel Complexul Sportiv al municipiului.Pe 27.09.2022 va începe recepția la terminarea lucrărilor în urma căreia moderna construcție va putea fi pusă în funcțiune.

Bazinul propriu-zis are dimensiuni de 12,5 x 25 mp și este dotat cu: vestiare complet utilate, cele mai moderne echipamente și instalații de tratarea apei și climatizarea aerului, un mobilier adecvat și confortabil, grupuri sanitare echipate cu instalații de cea mai înaltă calitate, precum și cu un sistem de televiziune cu circuit închis.

Astfel, copiii și adulții, iubitori ai acestui sport, vor beneficia de un spațiu adecvat pentru practicarea înotului la cele mai înalte standarde de igienă și comfort.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Mandatele a trei supraveghetori CEO expiră

Postat acum

on

De către

Mandatele a trei supraveghetori ai Complexului Energetic Oltenia expiră în cinci zile. Cei trei sunt Gabriel Giorgi, Nicolae Bobu și Alexandru Gătejescu. Azi, acționarii companiei vor decide dacă prelungesc mandatele membrilor CS al CEO, ce pot fi prelungite cu încă două luni.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Vor să scoată la concurs postul de secretar al primăriei

Postat acum

on

De către

Postul de secretar al Primăriei Albeni va fi scos la concurs. Acesta este vacant și a devenit unul absolut necesar, după ce primarul a fost arestat, iar atribuțiile acestuia au fost preluate de viceprimar. Pentru o perioadă, pe postul de secretar al localității a fost detașat șeful juriștilor din Prefectura Gorj, Liviu Diaconescu, care a revenit la instituția de la Târgu Jiu. Noul prefect de Gorj, Cristina Cilibiu, spune că se impune scoaterea la concurs a postului de secretar de la Albeni, care este vacant. În perioada următoare, se vor demara procedurile pentru organizarea concursului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR