Connect with us

ACTUALITATE

Mama din Schela care și-a pierdut copilul, ridicată de acasă de polițiștii din Turcinești

Postat acum

on

Ștefania Beatrice Cazacu, tânără mamă care și-a pierdut copilul de doi ani și șapte luni, minorul fiind căutat și găsit de poliție după o acțiune amplă, a fost ridicata astăzi de la domiciliu, de polițiștii din Turcinești. Femeia este martor într-un dosar în care, culmea, este cercetat tocmai unul dintre polițiștii care a ridicat-o de la domiciliu. Agentul în cauză este Denis Costin, cercetat pentru favorizarea infractorului, într-un dosar aflat în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Mama minorului Luca, a fost obligată să își lase copilul singur acasă, pentru că polițistul avea nevoie că femeia să își modifice declarația dată cu patru luni în urmă. Femeia a fost ridicată de acasă în jurul orelor 14.45 și readusă acasă înapoi la ora 15.50, cu mașina poliției. Aceasta ar fi fost amenințată de polițiști că dacă nu îi mai coincide declarația veche cu cea dată astăzi o va pune la detectorul de minciuni și chiar va ajunge în pușcărie.

Femeia a fost martora unui incident petrecut în vecini, când o persoană cercetată de polițistul Denis Costin ar fi agresat aceste persoane, în curtea locuinței lor, agresorul fiind în stare de ebrietate deși venise la vecini la volanul mașinii.

Vecinii agresați au considerat că polițistul, cercetat disciplinar, l-ar fi favorizat pe agresor deoarece nu i-a pus fiola și l-ar fi lăsat să plece pe jos.

Femeia le-a povestit vecinilor că ea a urcat astăzi în masina poliției de teamă că agenții îi vor lua copilul. Asta și pentru că la ușa femeii vin periodic reprezentanții ai poliției, ai primăriei și de la Protecția Copilului.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Gorjean condamnat la 2 ani de închisoare pentru violare de domiciliu și trafic de droguri

Postat acum

on

De către

Gorjean condamnat la2 ani de închisoare pentru violare de domiciliu și trafic de droguri. Polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Gorj pe numele unui bărbat de 62 de ani, din municipiul Târgu Jiu, condamnat la pedeapsa privativă de libertate de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și trafic de droguri.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Tg-Jiu, de către polițiști.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Astăzi începe evaluarea elevilor de clasa a VI-a

Postat acum

on

De către

Evaluarea naţională a elevilor care au încheiat clasa a VI-a începe, miercuri, cu proba scrisă de Limbă şi comunicare, iar proba la Matematică şi ştiinţele naturii este programată joi. Cele două teste vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar, potrivit Ministerului Educației.

Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de o oră.

În perioada următoare, vor urma evaluările la clasele a IV-a și a II-a.

Testele sunt analizate de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Apel pentru salvarea unui miner

Postat acum

on

De către

Angajații Complexului Energetic Oltenia au făcut apel, pe rețelele de socializare, pentru salvarea unui coleg. Gabriel Racoceanu este internat într-un spital din Timișoara și are nevoie urgent de sânge. „APEL UMANITAR: Viața colegiului nostru, Racoceanu Gabriel, diagnosticat cu o boală gravă, depinde de transfuziile de sânge. Persoanele care vor sa-l ajute și aici îi rog în primul rând, pe toți colegii de serviciu din Cariera Jilț-sud, pot merge să doneze sânge (orice grupă sanguină) la Centrul de Transfuzie Sanguină TG-JIU. Acum, colegul nostru este internat la Spitalul de Urgență Timișoara”, a fost anunțul postat de unul dintre colegii minerului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR