Connect with us

COMUNITATE

Mai sunt doar opt kilometri de turnat din centura municipiului Târgu Jiu! Criză de bitum

Postat acum

on

Varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu va fi finalizată la sfârşitul anului viitor, în prezent fiind turnat asfalt pe aproximativ 12 kilometri din totalul de 20, au anunţat, joi, reprezentanţii firmelor constructoare, cu ocazia unei vizite pe şantierul obiectivului a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu.

Aceştia au afirmat că lucrările sunt întârziate deoarece se confruntă cu probleme din cauza creşterii preţurilor, dar şi din cauza faptului că ţări precum Iugoslavia şi Ungaria nu mai livrează bitum.

„Lucrările au fost întârziate din cauza majorărilor de preţuri din ultima perioadă, am putut să lucrăm până la un punct. O altă problemă sunt furnizorii de bitum, care au început să nu mai livreze, noi nu mai producem şi trebuie să importăm. Din cauza războiului, sunt ţări care nu mai livrează către ţările din Uniunea Europeană, Iugoslavia şi Ungaria. În acest moment, dintr-o lungime de 20 de kilometri, avem asfalt pe aproximativ 12,3 kilometri. Avem pus stratul de bază pe 4 kilometri. Termenul de finalizare este sfârşitul anului viitor”, au precizat reprezentanţii firmelor constructoare.

Ministrul Sorin Grindeanu a declarat că îşi doreşte ca la anul să se circule pe această variantă ocolitoare.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

A găsit o sumă de bani și a dus-o la poliție. Ce i-a transmis păgubitului

Postat acum

on

De către

Gest apreciabil, al unui tânăr din municipiul Motru. A găsit bani în parcarea unui hipermarket, i-a dus la poliție și a anunțat pe rețeaua de socializare, ca păgubitul să știe unde să-i caute. „În seara de 28.11, în parcarea complexului Ghiocela, am găsit o sumă de bani. Cari i-a pierdut îi găsește la postul de poliție Motru”, a anunțat gorjeanul, care acum este apreciat de localnici și nu numai, zeci de mesaje fiind postate pe rețeaua de socializare.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Un tânăr are nevoie de o proteză, să se poată deplasa

Postat acum

on

De către

Un tânăr de 23 de ani, din Motru, are nevoie urgentă de o proteză pentru picior, pentru a se putea deplasa. Adrian Nicolcea nu are piciorul stâng, iar proteza pe care o are tot din donații, nu mai poate fi folosită. Proteza costă 15.000 de lei, iar autoritățile locale s-au implicat într-o campanie de strângere de fonduri, pentru achiziționarea uneia noi. „Împreună reușim. Adrian va avea o proteză corespunzătoare în următoarea perioadă”, a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega. Persoanele care doresc să ajute pot dona pentru proteza lui Adrian.
RO54BTRLRONCRT0CE8913401
Coricovac Marian Cristian
Cu specificația (Donație Adrian Nicolcea)

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Masă caldă pentru școlarii și preșcolarii de la Roșia de Amaradia

Postat acum

on

De către

Primarul Liviu Cotojman a anunțat că a prins finanțare pentru un proiect care se adresează elevilor ce frecventează cursurile școlare la unitățile de învățământ de pe raza localității.

Astfel, „începând cu data de 05.12.2022 la toți elevii(preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial și liceu) li se va acorda, zilnic, o masă caldă (care va fi servită în pauza mare), în regim de caterig”, a anunțat edilul local.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR