Connect with us

ACTUALITATE

Mai mulți pensionari decât salariați în Gorj

Postat acum

on

Potrivit statisticilor, numărul pensionarilor este cu mult mai mare decât numărul angajaților din mediul privat în județul Gorj. Mai exact, sunt cu 2542 mai mulți pensionari decât salariați.

Statistica arată că, numărul mediu al pensionarilor în trimestrul I 2021 a fost de 78.926 persoane cu 1,4% mai mare faţă de trimestrul I 2020 (77830 persoane), pensia medie fiind de 1.799 lei (locul 4 în clasamentul judeţelor ordonate descrescător, cu 202 lei mai mare faţă de pensia medie la nivel naţional), cu 18,7% mai mare faţă de perioada similară din anul precedent (1516 lei). Efectivul salariaților din Gorj, la sfârşitul lunii mai 2021, a fost de 76384 persoane, mai mult cu 186 persoane faţă de luna precedentă. Din totalul salariaţilor înregistrat la nivel naţional, efectivul judeţului Gorj reprezintă o pondere de 1,41%, ocupând astfel locul 26 în clasamentul judeţelor ordonate descrescător. Câștigul salarial mediu brut pe economie în luna mai 2021, a fost de 5695 lei, cu 109 lei (-1,9%) mai mic decât în luna aprilie 2021. Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 3492 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 69 lei (-1,9%).

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Parcul central din Târgu Jiu, luminat cu mii de gulguțe

Postat acum

on

De către

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central cu ocazia Festivalului Luminii. Evenimentul se va desfașura sâmbată, 23 septembrie, în intervalul 16:00 – 21:00. Evenimentul a ajuns la ediția a XVII-a la nivel național și la cea de-a XII-a ediție desfășurată în Târgu Jiu. Organizatorul este Organizația Cercetașii României.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Zeci de elevi gorjeni, amendați pentru fumat

Postat acum

on

De către

Zeci de elevi, de la școli din județul Gorj, au fost sancționați, după ce au fost prinși că fumau în unitățile de învățământ. De la începutul noului an școlar, jandarmii gorjeni au amendat 20 de tineri liceeni. ”În primel opt zile, de la debutul anului, colegii noștri au sancționat 20 de elevi, toți de la licee”, a declarat locotenent colonelul Eugen Brânzan, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.
Legislația din țara noastră interzice fumatul în unitățile școlare, însă elevii cred că pot scăpa neobservați și nepedepsiți. Potrivit datelor oficiale, peste 40 la sută dintre fumătorii din România au acest viciu dinainte de a împlini 18 ani.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Acoperișul unui bloc din zona Autogării Târgu Jiu, pericol public

Postat acum

on

De către

Locatarii unui bloc din municipiul Târgu Jiu avertizează că acoperișul imobilului lor este un pericol atât pentru locatari cât și pentru trecători. Acoperișul este degradat și sta să cadă. Cetățenii consideră că asociația de locatari trebuie să intervină dar și autoritatea locală.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR