Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Lucrările la parcul fotovoltaic de la spitalul de pneumoftiziologie din Dobrița, în grafic

Postat acum

on

0 Shares

Președintele Consiliului Județean Gorj, alături de persoanele responsabile de implementarea proiectului din cadrul instituției, au efectuat astăzi o vizită de lucru în șantier, pentru a evalua stadiul lucrărilor la una dintre cele mai importante investiții în sistemul sanitar din Gorj. Este vorba despre proiectul privind creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița. În prezent, se află în execuție o componentă importantă a proiectului, respectiv amenajarea parcului fotovoltaic de 0,5 MW, care va asigura o parte din consumul de energie al unității sanitare.

Județul Gorj are în derulare proiectul „Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu”, nr. C5-B2.1.a-512, implementat în baza Contractului de finanțare nr. 73759 din 23.06.2022, semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator de investiții pentru Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C5 – Valul Renovării și UAT Județul Gorj, în calitate de Beneficiar.

Reamintim că, în data de 07.12.2023, a fost semnat contractul de lucrări având ca obiect execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiție „Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu”.

Principalele categorii de lucrări ce se execută în cadrul acestui contract sunt:

 termoizolarea pereților exteriori prin placarea componentelor opace ale fațadelor cu vată minerală bazaltică și termoizolarea planșeului peste ultimul nivel (parțial) cu vată minerală bazaltică;

 înlocuirea tâmplăriei exterioare existente din PVC, inclusiv a celei aferente accesului în clădirea spitalului, cu tâmplărie termoizolantă din aluminiu;

 desfacerea pardoselilor și straturilor suport de pe terasele circulabile amplasate peste spații încălzite, refacerea hidroizolației și a termoizolației;

 înlocuirea corpurilor de încălzire existente, cu corpuri de încălzire/răcire de tip ventiloconvectoare;

 înlocuirea cazanelor clasice de încălzire cu cazane de încălzire în condensație, care prezintă în exploatare randamente superioare;

 montarea unui grup de șase pompe de căldură de tip aer-apă, monobloc, pentru temperatură joasă, destinate pentru producere agent termic de încălzire și răcire;

 înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat tip aplică cu becuri economice, cu corpuri de iluminat tip panou/aplică tehnologie LED integrat;

 montarea pe terasele circulabile, a corpurilor de iluminat cu senzori integrați (senzor crepuscular și senzor de prezență);

 implementarea unui sistem de avertizare asistență, dotat cu unitate centrală sistem de apelare, panouri de control pentru fiecare secție și butoane de avertizare pentru fiecare pacient;

 construirea unui parc fotovoltaic cu capacitatea de 0,5MW, compus din 1000 panouri fotovoltaice cu puterea de 500W, inclusiv structura de fixare la sol, invertoare, comutator inteligent și anvelopă complet echipată;

 instalarea a două stații duble de încărcare vehicule electrice dotate cu câte două prize, amplasate în parcarea principală a spitalului.

Bugetul total al proiectului este de 30.918.606,85 lei, din care: 27.883.673,24 lei finanțare asigurată din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și fonduri național și 3.034.933,61 lei contribuția proprie a Județului Gorj.

Perioada de implementare a proiectului „Creșterea eficienței energetice a spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu”, nr. C5-B2.1.a-512 este de la data de 23.06.2022, până la data de 23.02.2025.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Târgu-Jiu: Continuă reabilitarea străzilor din mai multe zone ale municipiului

Postat acum

on

De către

Autorităţile locale continuă lucrările de reabilitare a străzilor din oraş. ,,Societatea Edilitara a început reabilitarea străzii Valentin Merișescu. Lucrările constau în asfaltarea străzii, amenajarea trotuarelor și înlocuirea și ridicarea la cotă a căminelor.
În perioada următoare, astfel de lucrări vor continua în municipiul Târgu Jiu, cât timp ne vor permite condițiile mete”, a transmis primarul, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Casa Gănescu din Târgu Jiu, care găzduiește Muzeul Național Constantin Brâncuși, va fi restaurată

Postat acum

on

De către

Încă un pas înainte, în procedura de restaurare a 14 obiective culturale, printre care și Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, anunță vestea Denisa Șuță, directorul instituției de cultură din municipiul Târgu Jiu. 

„Eforturile noastre de a obține finanțare pentru restaurarea uneia dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din Târgu Jiu, Casa „Barbu Gănescu” – sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, nu au fost în zadar. Mulțumim tuturor celor implicați în procesul de negociere cu BDCE și de obținere a acestei finanțări”, a transmis Denisa Șuță.

Raluca Turcan a anunțat de altfel că cel mai mare program de investiții din ultimii 35 de ani, realizat de către Ministerul Culturii, a fost aprobat astăzi de către Guvernul României!

Pentru salvarea unor monumente istorice și pentru construirea de clădiri noi, cu destinație culturală, Programul „Temelii culturale” va finanța următoarele obiective:

🔹Operele Naționale Române de la Iași și din București;

🔹Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală, corp nou;

🔹Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu;

🔹Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia;

🔹Muzeul Național de Artă Contemporană din București;

🔹Ateneul Român;

🔹Vila Reginei Maria de la Mamaia;

🔹Muzeul Național al Țăranului Român;

🔹situl arheologic Cucuteni al Complexului Național Muzeal „Moldova” din Iași;

🔹secția de la Tescani a Muzeului Național „George Enescu”;

🔹vila arhitectului Paul Gottereau din București;

🔹Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca;

🔹Administrația Fondului Cultural Național din București.

Programul „Temelii culturale” va fi implementat în perioada 2025-2033 de către Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, și are o valoare de 280 de milioane de euro, fonduri rambursabile și de la bugetul de stat.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Foto: ATIPIC! Foraj de apă, în curtea Primăriei Schela!

Postat acum

on

De către

Un foraj de apă se realizează acum chiar în curtea Primăriei Schela. Asta deoarece terenul pe care s-a făcut inițial studiul hidrogeologic, situat la 500 de metri de primărie, nu a mai putut fi cumpărat de instituție. Totul pentru că, în cauză au intervenit factori politici care au vrut să încurce primarul PNL cu această investiție, dar, mai ales, să le facă rău cetățenilor.

Drept urmare, s-au obținut alte aprobări iar terenul vizat a fost chiar în curtea primăriei, acesta fiind din domeniul public.

Lucrările au început în urmă două luni de zile iar acum investiția este în curs de execuție.

Lucrarea finalizată va asigura necesarul de apă pentru peste opt sute de gospodării. Apa se va fora la o adâncime de 275 de metri și se speră ca aceasta să asigure 2,7 litri/secundă de apă, pe cap de locuitor.

Primarul Gabriel Deteșan susține că apa din acest foraj va asigura, practic, tot necesarul comunității, pornind de la apa pentru consum până la apa pentru uz casnic și animale.

Investiția este de 1,6 milioane de lei fără TVA, bani din bugetul local.

Continuă să citeşti