Connect with us

ACTUALITATE

Lucrarea vandalizată din Parcul Centrala, refăcută

Postat acum

on

Pictura din Parcul Municipal, atât de apreciată de târgujieni și vizitatori, a fost refăcută, a anunțat primarul Marcel Romanescu. Aceasta a fost vandalizată de persoane încă necunoscute.

„După ce a fost vandalizată, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Adrian Oniga, căruia trebuie să-i mulțumesc pentru implicare, o echipă de artiști a fost în parc și a refăcut opera. Este vorba despre Cătălin Negrea (profesor Liceul de Arte), Cătălin Alexandrescu (artist din Târgu Jiu) și Răzvan Moisa (elev Liceul de Arte). Având în vedere faptul că în ultima perioadă ne confruntăm cu numeroase astfel de acte de vandalism, am luat hotărârea ca operele din oraș să beneficieze de supraveghere video. Totodată, voi cere Poliției Locale mai multă implicare în ceea ce privește prevenirea acestor fapte. Nu voi permite celor certați cu legea să-și facă de cap prin oraș, mai ales acum când au debutat o serie de proiecte ample, menite să schimbe înfățișarea municipiului”, a declarat edilul local.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ce artiști vin la Festivalul Sarmalelor, din Peștișani

Postat acum

on

De către

Festivalul piftiilor, ce se organizează pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Peștișani, aduce, în acest an, artiști cunoscuți la nivel național. Cap de afiș este Ștefan Bănică.
„Ștefan Bănică vine sâmbătă seara, pe 30 septembrie, în Nucet la Peștișani. Motivul-Festivalul Sarmalelor și Piftiilor”, anunță organizatorii.
Seara va fi deschisă de recitalurile susținute de Emeric Imre -nominalizat la titlul de ”Cel mai bun artist Folk” și Florin Chilian cu ale sale celebre piese ”Zece” și ”Chiar dacă”-melodie cu care a primit Premiul „Romanian Music Awards Best Male“ 2008.
Duminică, 1 octombrie, atmosfera va fi întreținută de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Parcul central din Târgu Jiu, luminat cu mii de gulguțe

Postat acum

on

De către

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central cu ocazia Festivalului Luminii. Evenimentul se va desfașura sâmbată, 23 septembrie, în intervalul 16:00 – 21:00. Evenimentul a ajuns la ediția a XVII-a la nivel național și la cea de-a XII-a ediție desfășurată în Târgu Jiu. Organizatorul este Organizația Cercetașii României.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Zeci de elevi gorjeni, amendați pentru fumat

Postat acum

on

De către

Zeci de elevi, de la școli din județul Gorj, au fost sancționați, după ce au fost prinși că fumau în unitățile de învățământ. De la începutul noului an școlar, jandarmii gorjeni au amendat 20 de tineri liceeni. ”În primel opt zile, de la debutul anului, colegii noștri au sancționat 20 de elevi, toți de la licee”, a declarat locotenent colonelul Eugen Brânzan, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.
Legislația din țara noastră interzice fumatul în unitățile școlare, însă elevii cred că pot scăpa neobservați și nepedepsiți. Potrivit datelor oficiale, peste 40 la sută dintre fumătorii din România au acest viciu dinainte de a împlini 18 ani.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR