Connect with us

POLITICĂ

Locuitorii din Bolboși, încrezători în echipa PSD

Postat acum

on

Echipa PSD Gorj a fost primită cu brațele deschise de locuitorii din Bolboși. Candidații Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare au discutat cu oamenii despre problemele cu care aceștia se confruntă, dar și despre soluțiile pe care social democrații e propun la toate acestea.

Una dintre cele mai frecvente nemulțumiri ale cetățenilor se referă la faptul că actualul Guvern a închis școlile fără să asigure elevilor tablete, iar nerespectarea legii privind dublarea alocațiilor nu a fost respectată.

După cum au declarat părinții copiilor care fac cursuri on line, aceasta ar fi fost o soluție să achiziționeze tabletele de care au nevoie copiii lor. De asemenea, bătrânii sunt nemulțumiți că pensiile nu le-au fost majorate, așa cum spune legea.

Locuitorii din Bolboși au mărturisit că sunt alături de candidații PSD, deoarece cred în măsurile propuse de partid în planul de guvernare.
”Oamenii văd ce se întâmplă, iar realitatea este că la Bolboși sunt foarte mulți elevi care nu mai fac școală aproape deloc, după ce Guvernul a decis închiderea școlilor. Noi, din bugetul local, nu putem achiziționa acele tablete de care au nevoie elevii pentru a participa la cursurile on line, iar din acest motiv copiii sunt deconectați aproape de tot de la educație. Așteptăm să vedem când va da Guvernul drumul la acel program pentru achiziționarea de tablete, pentru a beneficia și noi de ele. Am fost astăzi (ieri-n.r.) împreună cu echipa PSD prin comună și va spun foarte sincer că oamenii sunt extrem de îngrijorați cu privire la ce se întâmplă acum. Pensiile nu le-au fost majorate bătrânilor, copiilor nu le-au fost dublate alocațiile, conform legii. Dacă nici acuma, înaintea alegerilor, Guvernul PNL nu respectă legea, vă dați seama că și oamenii se întreabă ce vor face (PNL-n.r.), după 6 decembrie. Urmeză patru ani fără alegeri. La ce să ne așteaptăm. Avem cu toții speranța că PSD va câștiga alegerile și vor reuși să repună țara pe picioare”, a declarat Viorel Rotaru, primarul localității Bolboși.

ELEMENTE PRINCIPALE PENTRU EDUCAȚIE
ŞCOLI INTELIGENTE PENTRU COPII INTELIGENŢI: Asigurarea resurselor materiale digitale (laptopuri/tablete, conectare internet), realizarea unuisistem integrat de eLearning bazat pe o platforma open-source, cu facilități de videoconferință incluse, înființarea ”Platformei națională digitală a educației” (manuale în format digital, catalogul virtual, alte resurse de învățare șiposibilități de evaluare).

NETFLIX EDUCAȚIONAL ROMÂNESC -realizarea unei Platforme educaționale digitale multimedia și a unei Biblioteci virtuale multimedia în colaborare cu Televiziunea Română, destinate elevilor, cadrelor didactice și familiei.
PROGRAMUL NAȚIONAL „ȘCOALA CU PROGRAM PRELUNGIT”- Înființarea școlilor cu program prelungit, până la ora 16,00, oferind astfel elevilor pe lângă programul şcolar şi posibilitatea de a servi o masă caldă şi de a participa la activități de aprofundare, remediale şi extracurriculare la decizia școlii, în funcție de specificul comunității.
PROGRAMUL NAȚIONAL DE SPRIJIN AL ELEVILOR – BURSE – Instituirea unui nou tip de bursă, “bursa de asistenţă socială”, având un cuantum de 1000 RON/lunar, pentru copiii care provin din sistemul de protecție, instituționalizați, cu condiția ca aceștia să fie înscriși într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat.Asigurarea unor burse minime pentru elevi:
bursa socială: lunar, 40% din salariul minim net pe economie – 550 lei/lună;
bursa de studiu: lunar, 32,5% din salariul minim net pe economie – 450 lei/lună;
bursa de merit: lunar, 35% din salariul minim net pe economie – 470 lei/lună;
bursa de performanță: lunar, 37,5% din salariul minim net pe economie – 500 lei/lună.
Garantarea transportului gratuit pentru elevi pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic.

MODERNIZAREA DISCIPLINELOR ȘCOLARE PENTRU UN ÎNVĂȚĂMÂNT FUNCȚIONAL
Reconfigurarea programelor școlare din perspectiva aplicabilității practice a acestora, cu asigurarea predării integrate.
Introducerea „disciplinelor pentru viață”:educație pentru stil de viață sănătos, educație economică și antreprenorială, educație juridică, educația dreptului muncii etc.
Reconfigurarea numărului de ore alocat unei discipline de studiu, ca urmare a predării integrate de cadre didactice cu specializări din aceeași arie curriculară.
Modificarea procesului de evaluare – se realizează în echipă multidisciplinară și stă la baza consilierii și orientării în carieră.

Comandat de Partidul Social Democrat –Organizația Județeană Gorj.
Executat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL , prin www.gorjexpress.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200020

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile la Sectorul 1

Postat acum

on

De către

Șoc, în urma renumărării voturilor, la Sectorul 1 București s-a încheiat. Potrivit surselor Antena 3, în urma acțiunii, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții. Din primele date reiese că, două seri la rând, s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 polițiști au renumărat voturile, fiind un proces destul de dificil, ținând cont că unii saci cu buletine erau uzi și foile lipite între ele. Potrivit surselor citate, există diferențe mari și între voturile obținute de Daniel Tudorache și Clotilde Armand. În cursul zilei de mâine, Parchetul va da un comunicat oficial cu privire la rezultatele renumărării voturilor de la Sectorul 1, anunță Antena 3.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

USR cere strategia de dezvoltare a Gorjului

Postat acum

on

De către

Deputatul USR, Radu Miruță, cere public Consiliului Județean, să prezinta stadiul în care se află Strategia de dezvoltare a ajudețului. Parlamentarul susține că alte județe au aprobat deja strategiile și că autoritățile din Gorj exclud anul 2021, în care Gorjul stă pe loc. „USR Gorj cere Consiliului Judetean Gorj să prezinte o informare corecta, transparentă, în detaliu privind stadiul elaborarii Strategiei de dezvoltare judeteana pentru perioada 2021-2027. Ni se spunea de catre aceeasi entitate în iulie-august anul trecut că Strategia pentru dezvoltarea judetului Gorj 2021-2027 si Planul Strategic Institutional vor fi repede pe masa dezbaterii tuturor factorilor interesati. Suntem aproape la jumatatea anului 2021 si nu stim încă nimic esential despre finalizarea proiectului Strategiei. Cu exceptia unui anunț din 29.04.2021 de pe e-licitatie.ro care ne informează că lucrarea  a fost atribuită executantului, pretul de achiziție  fiind de 501.840 RON. La cum merg lucrurile greu de crezut că noua strategie va fi functională mai devreme de inceputul lui 2022. Ce facem cu 2021 ?  Îl excludem din calendar?”, se arată într-un comunicat emis de formațiunea politică. Liderul USR Gorj, Radu Miruță spune că în județul Olt, strategia județeană a fost aprobată ân data de 16 martie.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Proiect de lege împotriva pașaportului Covid

Postat acum

on

De către

Parlamentarii AUR au anunțat că lucrează la un proiect de lege împotriva pașaportului Covid. Reprezentanții formațiunii politice spun inițiativa parlamentară va sancționa orice discriminare pe motive medicale. „Respingem ideea de a fi discriminaţi pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită”, a declarat vicepreședintele AUR, Claudiu Târziu. El a mai spus că AUR se va opune introducerii paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR