Connect with us

POLITICĂ

Locuitorii din Bolboși, încrezători în echipa PSD

Postat acum

on

Echipa PSD Gorj a fost primită cu brațele deschise de locuitorii din Bolboși. Candidații Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare au discutat cu oamenii despre problemele cu care aceștia se confruntă, dar și despre soluțiile pe care social democrații e propun la toate acestea.

Una dintre cele mai frecvente nemulțumiri ale cetățenilor se referă la faptul că actualul Guvern a închis școlile fără să asigure elevilor tablete, iar nerespectarea legii privind dublarea alocațiilor nu a fost respectată.

După cum au declarat părinții copiilor care fac cursuri on line, aceasta ar fi fost o soluție să achiziționeze tabletele de care au nevoie copiii lor. De asemenea, bătrânii sunt nemulțumiți că pensiile nu le-au fost majorate, așa cum spune legea.

Locuitorii din Bolboși au mărturisit că sunt alături de candidații PSD, deoarece cred în măsurile propuse de partid în planul de guvernare.
”Oamenii văd ce se întâmplă, iar realitatea este că la Bolboși sunt foarte mulți elevi care nu mai fac școală aproape deloc, după ce Guvernul a decis închiderea școlilor. Noi, din bugetul local, nu putem achiziționa acele tablete de care au nevoie elevii pentru a participa la cursurile on line, iar din acest motiv copiii sunt deconectați aproape de tot de la educație. Așteptăm să vedem când va da Guvernul drumul la acel program pentru achiziționarea de tablete, pentru a beneficia și noi de ele. Am fost astăzi (ieri-n.r.) împreună cu echipa PSD prin comună și va spun foarte sincer că oamenii sunt extrem de îngrijorați cu privire la ce se întâmplă acum. Pensiile nu le-au fost majorate bătrânilor, copiilor nu le-au fost dublate alocațiile, conform legii. Dacă nici acuma, înaintea alegerilor, Guvernul PNL nu respectă legea, vă dați seama că și oamenii se întreabă ce vor face (PNL-n.r.), după 6 decembrie. Urmeză patru ani fără alegeri. La ce să ne așteaptăm. Avem cu toții speranța că PSD va câștiga alegerile și vor reuși să repună țara pe picioare”, a declarat Viorel Rotaru, primarul localității Bolboși.

ELEMENTE PRINCIPALE PENTRU EDUCAȚIE
ŞCOLI INTELIGENTE PENTRU COPII INTELIGENŢI: Asigurarea resurselor materiale digitale (laptopuri/tablete, conectare internet), realizarea unuisistem integrat de eLearning bazat pe o platforma open-source, cu facilități de videoconferință incluse, înființarea ”Platformei națională digitală a educației” (manuale în format digital, catalogul virtual, alte resurse de învățare șiposibilități de evaluare).

NETFLIX EDUCAȚIONAL ROMÂNESC -realizarea unei Platforme educaționale digitale multimedia și a unei Biblioteci virtuale multimedia în colaborare cu Televiziunea Română, destinate elevilor, cadrelor didactice și familiei.
PROGRAMUL NAȚIONAL „ȘCOALA CU PROGRAM PRELUNGIT”- Înființarea școlilor cu program prelungit, până la ora 16,00, oferind astfel elevilor pe lângă programul şcolar şi posibilitatea de a servi o masă caldă şi de a participa la activități de aprofundare, remediale şi extracurriculare la decizia școlii, în funcție de specificul comunității.
PROGRAMUL NAȚIONAL DE SPRIJIN AL ELEVILOR – BURSE – Instituirea unui nou tip de bursă, “bursa de asistenţă socială”, având un cuantum de 1000 RON/lunar, pentru copiii care provin din sistemul de protecție, instituționalizați, cu condiția ca aceștia să fie înscriși într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat.Asigurarea unor burse minime pentru elevi:
bursa socială: lunar, 40% din salariul minim net pe economie – 550 lei/lună;
bursa de studiu: lunar, 32,5% din salariul minim net pe economie – 450 lei/lună;
bursa de merit: lunar, 35% din salariul minim net pe economie – 470 lei/lună;
bursa de performanță: lunar, 37,5% din salariul minim net pe economie – 500 lei/lună.
Garantarea transportului gratuit pentru elevi pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic.

MODERNIZAREA DISCIPLINELOR ȘCOLARE PENTRU UN ÎNVĂȚĂMÂNT FUNCȚIONAL
Reconfigurarea programelor școlare din perspectiva aplicabilității practice a acestora, cu asigurarea predării integrate.
Introducerea „disciplinelor pentru viață”:educație pentru stil de viață sănătos, educație economică și antreprenorială, educație juridică, educația dreptului muncii etc.
Reconfigurarea numărului de ore alocat unei discipline de studiu, ca urmare a predării integrate de cadre didactice cu specializări din aceeași arie curriculară.
Modificarea procesului de evaluare – se realizează în echipă multidisciplinară și stă la baza consilierii și orientării în carieră.

Comandat de Partidul Social Democrat –Organizația Județeană Gorj.
Executat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL , prin www.gorjexpress.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200020

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Forța Dreptei are organizație la Târgu Logrești!

Postat acum

on

De către

La finalul acestei săptămâni, senatorul Ion Iordache a lansat organizația Forța Dreptei Logrești, eveniment la care, anunță acesta, au participat sute de persoane.

„Le-am vorbit tuturor celor prezenți despre responsabilitatea pe care o avem fiecare față de comunitatea din care facem parte. Este important să ne implicăm într-un număr cât mai mare dacă ne dorim cu adevărat o schimbare. Am început lansarea organizațiilor locale cu cea de la Logrești pentru că aici vom avea alegeri parțiale și ne-am propus să câștigăm funcția de primar cu Popescu Aurelian Cătălin, un tânăr bine pregătit, cu experiență în administrație, care poate îmbunătăți fundamental soarta comunei.El ne-a prezentat viziunea de dezvoltare a comunei, pe care intenționează să o implementeze încă din prima zi de mandat pentru că Logrești a stagnat destul!”, a declarat senatorul Iordache.

În cadrul evenimentului de lansare au fost prezenți și specialiștii Caravanei pentru Gorj care au informat oamenii prezenți despre posibilitățile de accesare a fondurilor europene. Copiii au avut și ei parte de surprize cu muzică, baloane, desen, pictură pe față și personaje Disney.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Deputatul Miruță, în apărarea salariatei Primăriei Târgu Jiu agresată de primarul „bătăuș”

Postat acum

on

De către

„Primarul înfiat de PSD din Dănești, Mădălin Paliță, crede că își îndepărtează adversarii politici, ducandu-se în stil mafiot peste o doamnă în timpul serviciului pe care o agresează fizic lovind-o cu palmele peste față. Elena Giuverdea, este colega noastra de la USR Dănești și în această dimineață, în timp ce își facea treaba la serviciu dumneaei din Primăria Târgu Jiu, s-a trezit in birou cu primarul bătăuș, care a bruscat-o atat fizic cât si verbal fiindcă și-a permis, știind carte, să propage în spațiul public neregulile efectuate de primar în Primăria Dănești”, a transmis deputatul Radu Miruță.

„Cât timp PSD Gorj se laudă cu astfel de achiziții, cât timp laudă și tolerează astfel de bătăuși cu tricolor la piept, fără să reacționeze și să condamne, încuviințarea fără echivoc astfel de atitudini incalificabile. Condamn cu fermitate o astfel de manifestare violentă, mai ales din partea unui primar, cu atât mai mult față de o doamnă. Solicit IPJ Gorj și Parchetului să nu tergiverseze în niciun mod ancheta în curs și să își arate profesionalismul făcând lumina rapid în acest caz”, a completat parlamentarul USR.

USR Gorj anunță îi va asigura doamnei Giuverdea sprijin juridic calificat în perioada urmatoare.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Ce răspuns a primit un senator de la ministrul Energiei

Postat acum

on

De către

Senatorul Ion Iordache s-a declarat nemulțumit de răspunsul primit de la ministrul Energiei și Guvern. Parlamentarul interpelase șefii celor două instituții, cu privire la măsurile luate de Guvern pentru scăderea prețurilor la energie, planurile privind obținerea independenței energetice a României și planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.
„Răspunsul transmis de PSD-iști denotă o lipsă completă de transparență și o bătaie de joc la adresa gorjenilor. Nu au răspuns la nicio întrebare, nu au oferit nicio informație nouă, rulează aceleași lozinci din ultimii trei ani și menționează că nu au actualizat datele pentru că „nu sunt finalizate discuțiile cu partenerii externi” ceea ce mi se pare foarte grav din moment ce solicitarea vizează siguranța sistemului energetic național”, a transmis Ion Iordache.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR