Connect with us

POLITICĂ

Lelești, o localitate modernă

Postat acum

pe

Lelești este una dintre cele mai bine organizate localități din județul Gorj, care se bucură atât de o infrastructură pusă la punct, cât și de o dezvoltare armonioasă. Comuna Leleștiul se bucură de utilitățile de care ar trebui să beneficieze orice localitate din România: apă, canalizare, gaze și infrastructură rutieră. După doar un mandat, primarul Laurențiu Turcilă se poate lăuda cu o serie de realizări de care se folosește comunitatea, cum ar fi achiziționarea de utilaje și echipamente pentru dotarea Serviciului de Administrare a domeniului Public și Privat al Comunei Lelești. Mai exact s-au cumpărat tractor, lamă de zăpadă și sărăriță, special destinate perioadei de iarnă. De asemenea, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Așezământului Cultural din satul Frătești, dar și refacerea Monumentului Eroilor din șatul Rașovița pot fi bifate în dreptul lui Laurențiu Turcilă. Iubitorii sportului se pot bucura de o bază modernă de fotbal, prin realizarea unui miniteren de fotbal cu nocturnă în satul Lelești. În ceea ce privește educația, Laurențiu Turcilă a reușit modernizarea Grădiniței nr.1 din Lelești, o investiție extrem de importantă pentru comunitate. Copiii din Lelești au reprezentat și reprezintă o prioritate pentru primarul Laurențiu Turcilă, de aceea proiectele următoare includ capitole special destinate celor care reprezintă viitorul comunei Lelești.

Laurențiu Turcilă este un om implicat și un primar care vrea să facă din Lelești o localitate etalon. Faptul că acesta are alături de el o echipă puternică formată din oameni capabili, înseamnă că seriozitatea și priceperea i-a adus la aceeași masă pe toți cei care vor să se implice pentru comunitate.

Leleștenii sunt alături de echipa PSD. Au demonstrat-o la ultima întâlnire la care a participat și echipa de la Consiliul Județean, în frunte cu Cosmin Popescu..

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZAȚIA PSD GORJ Realizat de SC WIN FIRESHOW INVEST SRL, prin www.gorjexpress.ro CUI mandatar financiar: 21200019

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

AUR cere renegocieri cu Comisia Europeană, privind decarbonarea

Postat acum

pe

Liderii AUR cer să fie renegociat pactul cu Comisia Europeană, privind decarbonarea, care afectează Complexul Energetic Oltenia. „Actualele ținte de decarbonizare, respectiv reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în 2030 și „net zero” în 2050, sunt prea ambițioase pentru România. Avem nevoie de perioade de tranziție mai generoase. Polonia de pildă cere 2060.

Considerăm prematură renunțarea prea rapidă la sectorul carbonifer, așa cum a fost agreată de guvernanții români cu Comisia”, arată un comunicat al partidului recent intrat în Parlament.

În același comunicat, reprezentanții AUR susțin că trebuie retehnologizate centralele Turceni, Rovinari, Craiova, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar și Mintia și Paroșeni (Complexul Energetic Hunedoara). „AUR consideră că România are nevoie de circa 2500 megawați capacități noi pe gaze naturale. Aceste centrale noi se pot crea cu fonduri europene din Mecanismul de Redresare și Reziliență și Fondurile de Coeziune pe 2021-2027. Apreciem că circa 3-4 miliarde euro se pot aloca în acest scop din banii europeni. Și companii românești precum Hidroelectrica și Romgaz pot face în acest sens investiții care ar fi extrem de rentabile”, mai spun liderii AUR.

Continuă să citești

POLITICĂ

Consilier local, președinte la OFSD Motru!

Postat acum

pe

Florentina Petrișor, consilier local PSD Motru, conduce de astăzi Organizația de Femei Social Democrate din localitate. Aceasta a fost singura propusă pentru funcție, votată în unanimitate de cele câteva zeci de social democrate care au participat la alegerile interne de astăzi. De la OFSD Gorj a fost prezentă Anca Bordușanu, președintele interimar, Marcela Mrejeru, președinta OFSD Târgu Jiu dar și de noul purtător de cuvânt al PSD Gorj, Manuela Misăilescu.

PSD Motru se pregătește de Conferință Municipală de Alegeri care va avea loc săptămâna viitoare.

Continuă să citești

POLITICĂ

Poliția Locală, motiv de scandal între PSD și PNL

Postat acum

pe

Opt posturi de conducere din Poliția Locală Tg Jiu au ajuns motiv de scandal, între consilierii PSD și cei ai PNL. Posturile au fost scoase, ieri, din organigrama Poliției Locale. Primarul Marcel Romanescu spune că existau prea multe scaune de șefi și că cei de la PSD nu vor desființarea lor, deoarece multe sunt ocupate politic. „Cei de la PSD nu doresc această schimbare și vor ca primăria să funcționeze așa cum se obișnuia în vremurile în care dețineau puterea. De aceea au și votat împotrivă, fără a avea argumente. Știu că există nemulțumiți și că cei care își pierd funcțiile de conducere încearcă să se folosească de ceilalți angajați, insinuând tot felul de scenarii, în speranța că vor putea bloca noua organigramă”, a fost poziția edilului.

În replică, aleșii PSD spun că nu au participat la votarea organigramei, deoarece o consideră făcută ilegal. Luis Popa spune că acțiunea consilierilor social democrați s-a bazat pe lipsa argumentației și acuză liberalii de discriminări, prin aprobarea noii organigrame. „Noi nu am votat împotriva organigramei, noi nu am participat la votarea organigramei, sunt două lucruri diferite. În același timp, am avut și argumente de ce am procedat așa, argumente ce se vor regăsi în procesul verbal al ședinței. În urma acestei reorganizări, o parte dintre persoanele din această clasă urmează sa fie transferate în cadrul primăriei?Acest răspuns mi-a ridicat câteva semne de întrebare, printre care cei care s-au ocupat de această reorganizare au știut de la început pe cine mută, de unde și unde va ajunge persoana respectiva”, sus’ine consilierul PSD, Luis Popa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
11°
Partly Cloudy
07:0418:14 EET
Se simt: 9°C
Vânt : 10km/h N
Umiditate : 44%
Presiunea aerului: 1028.11mbar
Indexul UV: 3
MarțiMiercuriJoi
13/1°C
15/0°C
16/1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI