Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Lebedele de pe Jiu au migrat, din cauza mizeriei. Primarul Romanescu: Poliția Locală va trece la fapte!

Postat acum

on

 

Brațul de Vest al Jiului, în zona cuprinsă între stadionul din Tg-Jiu și insuliță, este invadat de gunoaie și PET-uri, iar peisajul e unul dezolant. Locuitorii din zona Bicaz se plâng din cauza mirosului și spun că au sesizat autoritățile de mediu, în repetate rânduri, însă problema s-a acutizat, pe fondul lipsei de reacție a acestora. Ba mai mult, spun oamenii din zonă, din cauza mizeriei, au plecat și lebedele care, de câțiva ani, veniseră în acel loc.

Primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, a dat asigurări că va interveni Poliția Locală, pentru că a făcut mai multe sesizări către Apele Române și Hidroelectrica, proprietarul, respectiv administratorul acumulărilor hidroenergetice, însă niciuna nu a făcut nimic. ”Lucrurile sunt puțin încurcate, pentru că proprietar este Statul Român, prin Apele Române, însă toate aceste baraje au fost date în administrarea Hidroelectrica. Din păcate, niciuna nu fac ceea ce ar trebui să facă, adică să curețe permanent acea zonă. Fiecare cetățean care ajunge pe Insuliță și, mai ales cetățenii care locuiesc în zona Bicaz, constată asta, dar, în perioada imediat următoare, Poliția Locală va trece la fapte, nu numai la adrese de înștiințare către cele două entități. Vom proceda așa cum am făcut cu reprezentanții CFR. Până nu am sancționat cu 80.000 de lei CFR Craiova, pasajele din Tg-Jiu arătau groaznic. Așa că, și în acest caz, pentru că ne-au sesizat foarte mulți cetățeni din zonă, Poliția Locală va stabili cu exactitate cine se face răspunzător de problemele din acea zonă”, a declarat primarul Romanescu.

Deși au trecut două zile de când Garda de Mediu a fost sesizată public, în legătură cu acestă problemă, reprezentanții instituției nu au intervenit în niciun fel. Ultima acțiune a Gărzii de Mediu, potrivit comunicării de pe pagina de pe o rețea de socializare, a fost la un parc de dezmembrări auto.

 

Între timp, din cauza mizeriei din zona Insuliței Jiului, lebedele au migrat la Runcu, pe două lacuri, într-o zonă pe care locuitorii o numesc ”Delta Runcului”.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

PNL pierde un primar! Sentință definitivă pentru lotul Vladimir

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul de abuz de serviciu al primarului liberal de Vladimir, Ion Ianași. Edilul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare. Patru ani, edilul local nu mai are voie sa ocupe o funcție publică și o va pierde pe cea de primar pe care o ocupă în prezent.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…) În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“, anunța Parchetul pe pe lângă Tribunalul Gorj cu trei ani în urmă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR