Connect with us

POLITICĂ

La Prefectura Gorj, fosta conducere își face bagajele

Postat acum

on

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, își face bagajele la această oră, de la Prefectura Gorj, după ce, în ședința de Guvern de astăzi a fost numită Cristina Cilibiu pe această funcție. Deși numirea nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial, decizia Guvernului își produce efectele de astăzi.

Alături de prefectul Iacobescu va pleca din Prefectură întregul cabinet al acestuia. Șeful de cabinet al prefectului Iacobescu a fost avocatul Petria, un apropiat al deputatului Gigi Pecingină.

Cristina Cilibiu, noul prefect de Gorj este susținută în funcție de către PNL, partid din care a făcut parte până luna trecută, cu mențiunea că va reveni, acum, în formațiunea politică. De altfel, prima femeie prefect din istoria Gorjului a menționat că a renunțat la funcția de primar de Turceni, deoarece făcea naveta zilnic de la Târgu Jiu, fapt care îi afecta viața de familie, Cristina Cilibiu având un copil minor de vârstă școlară.

Promovarea Cristinei Cilibiu a deranjat o parte a PNL Gorj, asta deoarece nu este un secret că noul prefect este rudă cu senatorul Ion Iordache, liderul de la Forța Dreptei, senatorul fiind vehiculat ca potențial candidat, preferat de centru, pentru șefia PNL Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Un șef din CEO a plecat la Bruxelles

Postat acum

on

Un boss din Complexul Energetic Oltenia este la Bruxelles. Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia și responsabil cu integritatea la companie, face parte dintr-o delegație politică, alături de alte persoane. Ion Rușeț este și consilier județean și președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Concurs cu premii, oferite de OFSD Gorj

Postat acum

on

De către

Organizația de femei a PSD Gorj(OFSD) a inițiat un concurs foarte interesat care se adresează atât preșcolarilor cât și școlarilor din județ. Este vorba de o competiție care testează abilitățile participanților atât la desen cât și în privința creației literare. La concurs sunt așteptați să trimită lucrări atât preșcolarii, prin părinți sau cadre didactice, cât și școlarii din ciclul primar. Lucrările se trimit pe mail organizației de femei sau la numărul de WhatsApp publicat mai sus. Premierea va avea loc pe 9 iunie la sediul PSD din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Fostul deputat Cupă, numit la Autoritatea Națională a Vămilor

Postat acum

on

De către

Șeful Autorității Vamale Române, Bogdan-Lari Mihei, a fost demis din această funcție de către premierul Nicolae Ciucă. În locul lui Mihei va fi numit fostul deputat Ion Cupă, fost parlamentar de Gorj.

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget”, a anunțat marți Nicolae Ciucă.

„L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale. Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, se arată în comunicatul Guvernului României.

Conducerea ANAF a fost preluată de vicepreședintele Nicoleta Cîrciumaru, iar la Autoritatea Națională a Vămilor vine secretarul general adjunct al ANAF, Cupă, fost deputat de Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR